bon creme

dwawidelce
dwawidelce Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dwawidelce
Szybki deser dla dwojga

Szybki deser dla dwojga 126

0
Składniki (dla 2 osób): 500 ml lodów Carte d'or creme brulee 4 ciastka owsiane Lody przekładamy do pucharków, na wierzch posypujemy pokruszonymi ciastkami. Bon appetit K.K Zobacz więcej
gotujemy, aż masa nabierze ciemnozłotego koloru - uwaga, nie przypalić! I niech was wszyscy bronią przez próbowaniem - jest kosmicznie goracy i długo taki pozostaje... Do takiej mikstury wlewamy Zobacz więcej
z dodatkiem łyżki oleju sezamowego. Na talerzu rozkładamy sałatę, skrapiamy sokiem z cytryny i jogurtem naturalnym. Rozrzucamy usmażonego kurczaka. Dokładamy pokrojonego ogórka i pomidora. Polewamy Zobacz więcej
Kilka tygodni temu, w magazynie Bon Appetit znalazł się piękny artykuł o Mimi Thorisson, autorce pięknego i jednego z moich ulubionych blogów pt. Manger. Wsród przepisów Mimi tam przedstawionych Zobacz więcej
Tartelette coeur d'artichauts, truite fumé et épinard INGREDIENS: (pour 6 tartelettes ) 1 pâte brisé pur beurre 3 filets de truite fumé 1 bocal d'artichauts a l'huile Sacla* 10 petites tomates grappe Zobacz więcej
bowl, mixing it at the same time. Mix till smooth. Put the mixture in the pot and heat again - stiring all the time, cause it will start getting thicker and thicker, like a custard. When the creme is Zobacz więcej
do papilotek umieszczonych w formie do wypieku muffinów ( papilotek nie natłuszczamy, nie ma takiej potrzeby ). Kokosanki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 C przez około 25 minut. Zobacz więcej
i tak przekładamy to do rurek.. lub można po prostu - paluchem :D Układamy napełnione cannelloni w tzw. jodełkę na naszym sosie. Od góry rozsmarowujemy ser żółty z serkiem, na sam wierzch dajemy Zobacz więcej
sezonu dodaj smardze,borowiki lub inne ulubione grzyby. Moja uwaga: do sufletu dodałam purre z czarnej trufli. Poznajcie historię rodziny Laduree. Przy okazji pobytu w Paryżu koniecznie odwiedźcie to Zobacz więcej
sezonu dodaj smardze,borowiki lub inne ulubione grzyby. Moja uwaga: do sufletu dodałam purre z czarnej trufli. Poznajcie historię rodziny Laduree. Przy okazji pobytu w Paryżu koniecznie odwiedźcie to Zobacz więcej
do wysokiego garnka wypełnionego wodą, którego dno uprzednio zabezpieczyłam tkaniną. Pomiędzy każdą parę butelek wkładam np. drewnianą łopatkę - zapobiega to stłuczeniu się szkła. Gotuję ok 20 minut Zobacz więcej
les chanterelles. Saler, poivrer et ajouter un bon morceau de beurre. Réserver. Préchauffer votre four à 180. Dans un plat a gratin, verser les morceaux de courges. Ecraser les grossièrement à la Zobacz więcej
do piekarnika rozgrzanego do 220st na ok. 20 minut, aż wierzch się zarumieni. *W trakcie pieczenia można wierzch posypać wiórkami z masła, żeby wzbogacić trochę smak. 3. Gdy ciasto ostygnie można Zobacz więcej
it. Season with minced garlic, salt and pepper. After adding a salt, the cucamber will give you more water. If so, you can also puor it out. Add creme fraiche. Serve the trout hot and cucamber salad Zobacz więcej
. Cheese base: chocolate mix with yoghurt and melt it under the water. Eggs mix with vanilla and lemon. Curd cheese mix slowly with caster sugar, Add chocolate and egg mixture. After it put into the Zobacz więcej
tak najmniej 3 razy) żeby lody były gładkie i nie powstawały kryształki wody. ( Chyba, że macie maszynkę do lodów - wtedy wlać zimną miksture do maszynki i czekać aż się lody zrobią). Podczas Zobacz więcej
smażenia jajka i przyrządzania sosu do sałatki, skończywszy na gotowaniu łososia w całości i wykonaniu bożonarodzeniowej bûche, przystrojonej bezowymi grzybkami (…). Mam nadzieję, że będzie to Zobacz więcej
minutes till the cake's colour is gold. Take it out from the oven and cool down. Wash plums, cut into wedges, throw away the kernels. If the bottom of the cake is already cold, put the crème all over Zobacz więcej
AroundTheOven
AroundTheOven Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Around The Oven
Caramel Brownie

Caramel Brownie 105

0
the 'bottom piece' of the cake. Put the second piece of the cake on it. Put the second half of the caramel creme all over the second piece. Now - advisably - put the cake back in a tin. Sprinkle with Zobacz więcej
Jajko w koszulce, roszponka, pomidory koktajlowe, camembert Koktajl z żurawiną Bon Creme- Tarta z malinami, bułka wieloziarnista, mleko z Nutellą i sosem truskawkowym Bon Creme - Kawa, kanapka z Zobacz więcej