borodinsky

ZOBACZ TAKŻE:

Gucio
Gucio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaGucia
Borodinsky

Borodinsky 59

0
{{headerMessage}}
Prawie Borodinsky tylko zamiast posypać kolendrą posypałem białym pieprzem (stał obok kolendry) :-) Zobacz więcej
Aga z Zapiecka
Aga z Zapiecka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zapiecek
Chleb Borodinsky

Chleb Borodinsky 118

1
{{headerMessage}}
Chleb Borodinsky Styczeń 13, 2010 Borodinsky Wspaniale pachnący chleb. Bardzo sycący, długo zachowuje świeżość. Dobrze, że posłuchałam Tili oraz Ali :* i upiekłam go na święta. Przepisem podzieliła Zobacz więcej
Dorodne pomidory
Dorodne pomidory Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorodne pomidory
Chleb borodinsky

Chleb borodinsky 97

0
{{headerMessage}}
To jeden z moich ulubionych chlebów znalezionych na blogu Mirabbelki. Oprócz składników podanych w przepisie zawsze dodaję jeszcze 1/2 łyżeczki kurkumy natomiast nie używam ani kminku ani kolendry, Zobacz więcej
Gucio
Gucio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaGucia
Borodinsky - kolejna powtórka

Borodinsky - kolejna powtórka 23

0
{{headerMessage}}
Przypomniałem sobie o aromatycznym chlebie pachnącym mocno kolendrą Borodinsky. Chlebek warty wielokrotnych powtórzeń. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb Borodinsky - żytni razowy rodem z Rosji Anegdota mówi, iż żona jednego z rosyjskich generałów chcąc zagrzać wojska w przeddzień bitwy pod Borodino, upiekła partię bochenków razowego chleba Zobacz więcej
{{headerMessage}}
? Namawiam, bo jest pyszny. I wbrew pozorom całkiem prosty w wykonaniu i nie czasochłonny, choć wymagający dobrego planowania. Borodinsky - rosyjski chleb żytni na zakwasie z kolendrą składniki na 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
i kapary. Pastę przechowuj w lodówce do 2-3 dni. Wytrącający się olej jest naturalnym zjawiskiem ze względu na pestki słonecznika. Razem ze mną pastę robiły: Dorota z bloga Moje małe czarowanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
znajomych :) Tego smaku i zapachu nie da się porównać z niczym innym! Gdyby ktoś zadał mi pytanie jaki lubię najbardziej.. bez wahania powiedziałabym, ze żytni...najlepiej BORODIŃSKY, rosyjski Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, Japonia – anpan, chleb ryżowy, Kazachstan – shelpek, Litwa –chleb litewski, chleb wileński Meksyk - bolillos Niemcy – dampfnudel,pumpernickel, mischbrot Norwegia –knekkebrød Polska - spis polskiego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Linki do przepisów na chleby z Leśnego Zakątka - A tu zebrane linki do chlebów - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Linki do przepisów na chleby z Leśnego Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: