boscaiola

ZOBACZ TAKŻE:

andzia-35
andzia-35 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyszne jedzonko
Orecchiette boscaiola

Orecchiette boscaiola 333

0
sprawdzone przepisy kulinarne « Warzywne curry na szybko Orecchiette boscaiola Proste włoskie danie z makaronu, wędzonej pancetty (lub boczku) i grzybów w sosie śmietanowo - serowym. Bardzo smaczne. Zobacz więcej
. Ja zdecydowałam się na włoski klasyk – makaron w sosie boscaiola, w skład którego wchodzi boczek, pieczarki, parmezan i sos śmietanowy. Nie ma co, „boska Jola” nie jest zbytnio „fit”, ale i tak Zobacz więcej
annazona
annazona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dania kontra ania
Boscaiola (Kraków)

Boscaiola (Kraków) 122

0
, a szczególnie w dziale kulinarnym. Również dlatego, że na tej ulicy pewną trudność ze znalezieniem swojego miejsca mogą mieć ci, którzy nie przepadają za udawanymi kebabami czy plastikowymi Zobacz więcej
Mamy sezon grzybowy. Toteż zadowolony z rezultatów dzisiejszego chodzenia po lesie w poszukiwaniu borowików wszelkiej maści postanowiłem coś pogotować. Wybór padł na penne alla boscaiola. A jak Zobacz więcej
Penne Boscaiola ze szparagami. Cudowny makaron w iście włoskim stylu. Do tego letni dodatek - szparagi :) Jak to często u mnie bywa obiad szybki i prosty ! Składniki : * 150 g makaronu penne, * 70 ml Zobacz więcej
Po włosku słowo "orecchiette" oznacza dokładnie „małe uszy. Ten typ makaronu jet bardzo popularny w regionie Apulia w południowej części Włoch. Idealnie nadaje się do ciężkich sosów. Dlaczego idealnie Zobacz więcej
Makaron Boscaiola (Makaron z boczkiem i pieczarkami) Składniki: 150 g dowolnego makaronu (u mnie kolorowe muszelki) 200 g pieczarek 100 g wędzonego boczku 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 1 średnia Zobacz więcej
Pierwszy raz pasta alla boscaiola zajadałam w lokalnej trattorii w malowniczym miasteczku Mistretta w górach Nebrodi. Ich wersja jest z prawdziwkami, z dodatkiem śmietany i salsiccii (salsiccia - Zobacz więcej
Warszawskie Powiśle już dawno stało się kulinarnymzagłębiem. Restauracje, bary i różnego rodzaju przybytki z dobrym jedzeniem i piciem stały się znakiem rozpoznawczym tej okolicy. Jedne się zamykają Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
ORECCHIETTE BOSCAIOLA

ORECCHIETTE BOSCAIOLA 309

0
Jesień nie jest moją ulubioną porą roku, jednak uwielbiam pojedyncze dni kiedy na drzewach są już liście o niesamowitych kolorach, a chłodne powietrze ogrzewa słońce. Kolor nieba tak bardzo Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
orecchiette boscaiola

orecchiette boscaiola 127

1
już było lipiec 2014 (2) czerwiec 2014 (25) maj 2014 (18) kwiecień 2014 (24) marzec 2014 (24) luty 2014 (28) styczeń 2014 (18) grudzień 2013 (31) listopad 2013 (22) październik 2013 (30) wrzesień 2013 Zobacz więcej
Potrzebny czas: 30 minut Moja ocena: 4- Składniki (dla 2 osób): - 1/2 puszki pomidorów - 250 g pieczarek - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 150 g śmietany - oliwa z oliwek - sól, pieprz - bazylia, oregano Zobacz więcej
Eilan
Eilan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oliwka w czekoladzie
Spaghetti boscaiola

Spaghetti boscaiola 113

0
Czyli pomysł na szybki i smaczny obiad. Połączenie boczku, pieczarek, cebuli ze śmietaną i makaronem to połączenie doskonałe :) Składniki (źródło klik): 400g makarony spaghetti 300g pieczarek 150g Zobacz więcej
www ul. Wiślana 8, Warszawa Powiśle dobrze pachnie i dobrze smakuje. Takie przynajmniej mam wnioski wynikające z ostatnich doświadczeń. Tym razem odwiedziliśmy Jolę Boską i też się nie zawiedliśmy. Zobacz więcej
Szybka i tania potrawa z prostych składników: cukinii, pieczarek, pomidorów i boczku. Sos podlany białym winem zyskuje głębszy i ciekawszy smak. Do dania możecie użyć jakiegokolwiek krótkiego Zobacz więcej
Danie z akcji kulinarnej "Makaron rządzi zdrowo" - Etap I - Włochy. Makaron cencioni - wytłaczane listki - z leśnymi grzybami i pancettą. Danie z północy Włoch, ponieważ w składzie zawiera masło Zobacz więcej
Jestem fanką kuchni włoskiej choć tego jeszcze niewidać na moim blogu. Przepis ten znalazłam w książce pt."Podróże kulinarne. Kuchnia Włoska", Tom 1. Choć nie zawsze ta kuchnia jest lekka, to jednak Zobacz więcej
Prześlij komentarz Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :) Zobacz więcej
Wrzesień to czas idealny na grzyby. A w końcu mamy porządny piekarnik, więc zdecydowałam się na zrobienie z zapasem podgrzybków od rodziców Alastora pizzy. Ze świeżym rozmarynem, dobrym boczkiem i Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: