bottarga

ZOBACZ TAKŻE:

Spaghetti z bobem i bottargą. Proste danie z trzech składników, ziół i przypraw. Jak zawsze poza sezonem używam tu bobu, który zamroziłem w czerwcu / lipcu. Taki bób doskonale nadaje się do potraw Zobacz więcej
Omlet z kaparami i bottargą oraz salsą z oliwek. To bardzo prosty przepis na omlety z pysznymi i dorodnymi owocami kaparowca. Jeśli nie masz dostępu do kaparowców, spokojnie możesz zastąpić je Zobacz więcej
Pieczywo chrupkie z sorgo i kanapki z bottargą. Włosi bottargę w sztabkach serwują m.in. na chlebie, w postaci małych prostych kanapek na wzór bruschetty czy crostini. Najlepiej użyć do tego bottargi Zobacz więcej
Ziemniaki z bottargą i masłem szałwiowym. Głównym punktem programu w tym przepisie jest bottarga, czyli suszona ikra – najczęściej z cefala lub tuńczyka. Większość światowej produkcji bottargi Zobacz więcej
Bottarga to idealny sposób na doprawienie makaronu. Wystarczy parę minut, i gotowe. Bottarga to, popularna w kuchni śródziemnomorskiej, zasuszona i utwardzona ikra z tuńczyka, cefala lub (rzadziej) Zobacz więcej
Bottarga, czyli suszona ikra, to jeden z najcenniejszych produktów gastronomicznych we Włoszech, gdzie występują dwa rodzaje ryb, z których pochodzi - z cefali i tuńczyka. Bottarga z tuńczyka Zobacz więcej
Podczas naszego ostatniego spotkania Sylwia obdarowała mnie włoskimi gazetkami z przepisami na pyzsne makaronowe dania. Idealne na nasze kulinarne spotkanie Pasta e Vino! Wybor jednego przepisu nie Zobacz więcej
Inna wersja wielkanocnego pieczywa i jaj. Bajgle są razowe, słodkie i z korzenną nutą, a jaja w postaci past. Z awokado i oliwkami z bottargą. Pyszna alternatywa na świąteczny stół. Na 8 bajgli: 1/2 Zobacz więcej
Polish/English/Italian Składniki dla 2 osób/Ingredients (serves 2)/Ingredienti per 2 persone: 200 g makaronu (u mnie trofie liguri)/ 7 oz pasta (eg. trofie liguri)/ 200 g di trofie liguri 100 g dyni- Zobacz więcej
To danie jest niesamowite w smaku, trudno go nawet opisać - pesto z pistacji, bottarga i duszone pomidorki cherry. To wszystko. Tylko tyle i aż tyle. Jest też niezwykłą mieszanką specjałów z różnych Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Spaghetti alla Bottarga

Spaghetti alla Bottarga 416

Spaghetti alla Bottarga Najszybsze danie jakie można zrobić z makaronem i poczuć klimat śródziemnomorski, a dokładnie przenieś się na wyspę Sardynia skąd pochodzi ten przepis. Bottarga no nic innego Zobacz więcej
Kochani wracam do blogowania, mam nadzieję że się uda Martynka jest już na tyle duża że potrafi się sama zając sobą co pozwala mi np tak jak teraz wrzucić post :) Od września praktycznie wracam do Zobacz więcej
CasaMia to następna książka Cristiny Bottari, autorki bestsellerowej MammaMia. To jakby kolejna część. I od razu przed oczami staje mi przebój filmowy (żeby to jeden!), którego fani pędzą na złamanie Zobacz więcej
Autor:Cristina Bottari Tytuł:Casa Mia Liczba stron:256 Liczba przepisów:132 Liczba zakładek “koniecznie zrobić!”:8 Dzięki uprzejmości wydawnictwa Publicat miałam okazję recenzować już poprzednią Zobacz więcej
sylka_rafcio
sylka_rafcio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje kuchcikowo
"CasaMia" Cristina Bottari

"CasaMia" Cristina Bottari 65

Pamiętacie nagrodzoną w międzynarodowym konkursie Gourmand World Cookbook Award książkę Cristiny Bottari pt. "MammaMia" ? Publikacja ta została nagrodzona jako najlepsza na świecie książka Zobacz więcej
"Mamma Mia. Prawdziwa kuchnia włoska" Cristina Bottari Kiedy usiadłam przed komputerem by napisać recenzję tej książki wpatrywałam się w pustą stronę edytora tekstu i zastanawiałam się jak zacząć. Zobacz więcej
Mostek w kuchni
Mostek w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mostek w kuchni
Arbuzowa Margarita

Arbuzowa Margarita 101

W końcu przyszło lato, a razem z nim upały. W gorący dzień warto uraczyć się czymś orzeźwiającym, a nic tak nie krzyczy "urlop" i "lato" jak kolorowe drinki! Tym razem mam dla Was margaritę z Zobacz więcej
CasaMia kuchnia włoska – Cristina Bottari – książka na niedzielę CasaMia czyli domowa kuchnia włoska: gotowanie z miłością i pasją, to druga książka Cristiny Bottari. Książka w grubej twardej oprawie, Zobacz więcej
Witajcie ! Dziś chciałabym napisać kilka słów na temat zakupionej ostatnio przeze mnie książki. Mam słabość do włoskiej kuchni, musiałam więc mieć tę pozycję w swojej małej kolekcji :) ! Zaskoczyła Zobacz więcej
TWAROŻEK RICOTTA DOMOWEJ ROBOTY | LEMONS&more | Foodblog by Lilia Jankowska SZUKAJ |PL | |EN| (angielski) HOME Blog Przepisy Pora Roku Wiosna Lato Jesień Zima Całoroczne Dieta Dla Wszystkich Bez Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: