bouche

ZOBACZ TAKŻE:

{{headerMessage}}
Mise en bouche to mała przekąska. W lepszych restauracjach często podawanabezpłatniea w tych gwiazdkowych bądąca zapowiedzią nadchodzących dań i obowiązkowym elementem, prezentującym w miniaturze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Restauracja od kuchni: prostota, symetria,metal ibiel. Wiele kuszących przypraw (np. wędzona sól morska), niezwykłych sprzętów (np. vacuum), ogromne garnki, ostre noże, okap wielki jak wanna, piękna Zobacz więcej
goodfooddesign
goodfooddesign Obserwuj blogaObserwujesz bloga
goodfooddesign
Truskawki z serem feta

Truskawki z serem feta 110

0
{{headerMessage}}
dla 4 osób czas: 15 minut 4 truskawki plaster sera feta oliwa z oliwek ocet balsamiczny gałązka koperku Amuse-bouche [amuz busz] to z języka francuskiego "cieszyć usta".Wprestiżowych restauracjach Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dobrze :) I oto nadeszła godzina „zero” by zaprezentować to „COŚ”… Niecierpliwie czekam by zobaczyć co wyczarowały moje koleżanki-”rywalki w bitwie” :) Dżemdżus Mon p’tit coin gourmand Little Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Znacie tę piosenkę ? Dalida nagrała ja z Alain'em Delonem ponad 40 lat temu... Caramels, bonbons et chocolatsTu peux bien les offrir à une autreQui aime le vent et le perfum des rosesMoi, les mots Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wyśmienite, amerykańskie śmierdziuchy. Bonne bouche z mleczarni Vermont Creamery to prawdziwy kozi diament w popiele. Z serów twarogowych niedojrzewającychChevré zLucky Penny Farm z Ohio ma u mnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
! Zjedliśmy: amuse-bouche: seler · tufla · pâte brisée – Zjadłam 3 porcje Selera w tym rozpustnym wydaniu mogłabym jeść codziennie a z truflami tworzy istne baroko w stylu pałacu Izraela Poznańskiego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przez Teatr Sabat Małgorzaty Potockiej 2. wykwintna 5-daniowa kolacja szefa kuchni 3. menu bufetowe po północy 4. pakiet napojów i alkoholi, w tym drink powitalny, wybór czerwonego i białego wina, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. spektakularny rewiowy pokaz przygotowany przez Teatr Sabat Małgorzaty Potockiej 2. wykwintna 5-daniowa kolacja szefa kuchni 3. menu bufetowe po północy 4. pakiet napojów i alkoholi, w tym drink Zobacz więcej
kasiula
kasiula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sielanka
Petits gâteaux aux amandes

Petits gâteaux aux amandes 29

0
{{headerMessage}}
Petits gteaux aux amandes - trianon, limoncello, recettes polonaises, tort czekoladowy, urodziny, pinata, cielecina w sosie, ci SIELANKA Accueil Articles Photos Forum GO Petits gteaux aux amandes Zobacz więcej
kasiula
kasiula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sielanka
Gateau citron amendes

Gateau citron amendes 30

0
{{headerMessage}}
Gateau citron amendes - trianon, limoncello, recettes polonaises, tort czekoladowy, urodziny, pinata, cielecina w sosie, ci SIELANKA Accueil Articles Photos Forum GO Gateau citron amendes Gâteau Zobacz więcej
{{headerMessage}}
par la subtilité de la courge ...Parfait pour ce réchauffer quand on rentre de la ballade, une bonne odeur qui sort du four et qui met l'eau à la bouche. ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ { Zobacz więcej
kasiula
kasiula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sielanka
Petits gâteaux aux amandes

Petits gâteaux aux amandes 30

0
{{headerMessage}}
Petits gteaux aux amandes - trianon, limoncello, recettes polonaises, tort czekoladowy, urodziny, pinata, cielecina w sosie, ci SIELANKA Accueil Articles Photos Forum GO Petits gteaux aux amandes Zobacz więcej
kasiula
kasiula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sielanka
Gateau citron amendes

Gateau citron amendes 25

0
{{headerMessage}}
Gateau citron amendes - trianon, limoncello, recettes polonaises, tort czekoladowy, urodziny, pinata, cielecina w sosie, ci SIELANKA Accueil Articles Photos Forum GO Gateau citron amendes Gâteau Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Ryba w Zalewie. Obiad z Baronem

Ryba w Zalewie. Obiad z Baronem 269

0
{{headerMessage}}
Lage, winnica Spindler, Palatynat, Niemcy Beza pieprzowa, wędzona śmietana, ikra ze ślimaka Kolacja na Wyspie Euzebia Kolacja degustacyjna towarzyszyła festiwalowiRyba w Zalewie Więcej zdjęćz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Amuses bouche) Składniki (forma na tartę o wymiarach ok. 26 cm) Kruche ciasto 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła szczypta soli 1 jajko Nadzienie 260 g brązowego cukru 200 ml kwaśnej śmietany 30 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
to już drugie miodowanie, dała sporo, wiadra podstawione pod wirówkę napełniały się w mig.Będzie czym okraszać przetwory, będzie sporo syropu z hyćki, dla nie wiedzących - z kwiatu dzikiego bzu. Zobacz więcej
Atelier Pâtisserie
Atelier Pâtisserie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Atelier Pâtisserie
Croquembouche

Croquembouche 340

1
{{headerMessage}}
Wieża z ptysiów napełnionych kremem waniliowym otulona delikatnymi nitkami z karmelu. Ładnie się prezentuje na stole, a odrywanie ptysiów to prawdziwa frajda! Wykonanie wcale nie jest takie trudne, na Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
4 urodziny Food & Friends

4 urodziny Food & Friends 141

0
{{headerMessage}}
. Restauracja Aruana to ekskluzywna restauracja a’la carte, prowadzona przez szefa kuchni – Witka Iwańskiego, który dzień po urodzinach zdobył tytuł Młody Talent, przyznany przez przewodnik Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z północy Francji oczywiście… na wczorajszej kolacji u Béatrice i jej rodziny. Pożywna, rozgrzewająca… i wyjątkowo smaczna! Na przystawkę spróbowaliśmy dania o nazwie «luculusse» czyli warstwow Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: