bouche

ZOBACZ TAKŻE:

Amuses bouche chez @alan_geaam nous annoncent un excellant moment gustative #alangeaamrestaurant #paris #travel #blogger .....#bistrodejenna #photoday #photofood #photolikes #photographer #blogger Zobacz więcej
Quand le soleil te fait le faux bon tu te prépare des amuses bouche en forme de soleil et tu te régale !!! #alarecherchedusoleilperdu #provence #tempspourri ...... #entreamis #moments #lavieestbelle Zobacz więcej
Restauracja od kuchni: prostota, symetria,metal ibiel. Wiele kuszących przypraw (np. wędzona sól morska), niezwykłych sprzętów (np. vacuum), ogromne garnki, ostre noże, okap wielki jak wanna, piękna Zobacz więcej
lucynako
lucynako Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czary gary
CROQUEMBOUCHE

CROQUEMBOUCHE 65

… czyli tort złożony z kilkudziesięciu małych ptysi z kremem waniliowym w środku ułożonych w kształcie piramidki i otulony karmelowymi nitkami. Jest to tradycyjny tort francuski, jeden z Zobacz więcej
Atelier Pâtisserie
Atelier Pâtisserie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Atelier Pâtisserie
Croquembouche

Croquembouche 344

Wieża z ptysiów napełnionych kremem waniliowym otulona delikatnymi nitkami z karmelu. Ładnie się prezentuje na stole, a odrywanie ptysiów to prawdziwa frajda! Wykonanie wcale nie jest takie trudne, na Zobacz więcej
pieczesie
pieczesie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
piecze się
Croquembouche

Croquembouche 168

piecze się : Croquembouche Strony strona główna galeria przepisy kontakt pieczesie.eu czwartek, 31 grudnia 2015 Croquembouche Etykiety:ciasto parzone,karmel,krem budyniowy,krem Zobacz więcej
Już dawno zabierałam się za zrobienie tegoniezwykle efektownegodeseru. Do szkoły mieliśmyzrobić rzeźbę z nietypowych materiałów. Do samego końca nie miałam pomysłu, aż przypomniałam sobie o tej Zobacz więcej
Minis bouchées de gratin de courge - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Zobacz więcej
CROQUEMBOUCHE to francuski "tort" weselny. U nas piramida zagościła z okazji zbliżających się Walentynek :) Składniki: ptysie 1 szklanka wody 125 g masła 1 szklanka mąki pszennej 4 jaja masa Zobacz więcej
1 avocado Krewetki Papryka chili Czosnek Cebula Natka pietruszki Avocado obieramy, rozgniatamy widelcem, dodajemy dwie łyżki spirachy, przyprawiamy solą oraz pieprzem. Całość mieszamy. Na patelni z Zobacz więcej
Avocado obieramy, rozgniatamy widelcem, dodajemy dwie łyżki spirachy, przyprawiamy solą oraz pieprzem. Całość mieszamy. Na patelni z powłoką Teflon Select rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekany Zobacz więcej
Kuchnia w opałach
Kuchnia w opałach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia w opałach
BOUCHEES A LA REINE

BOUCHEES A LA REINE 245

Bardzo szybka i smaczna przekąska, idealna na przyjęcie niespodziewanych gości. Należy tylko pamiętać, aby w lodówce, zawsze w pogotowiu mieć płat ciasta francuskiego. Farsz robimy według upodobań, Zobacz więcej
I znowu wracamy do Leszczyńskich, a mianowicie do córki Stanisława Leszczyńskiego - Marii - małżonki króla Francji Ludwika XV, której to francuska gastronomia zawdzięcza przepis na tę przystawkę. Mówi Zobacz więcej
Tak, mózg przędzalnika. Tak w wolnym tłumaczeniu brzmiałaby nazwa jednego ze specjałów, bez którego nie mogłoby się chyba obejść menu żadnego porządnego, lyońskiego bouchon. Zanim przejdziemy do mózgu Zobacz więcej
Tak, mózg przędzalnika. Tak w wolnym tłumaczeniu brzmiałaby nazwa jednego ze specjałów, bez którego nie mogłoby się chyba obejść menu żadnego porządnego, lyońskiego bouchon. Zanim przejdziemy do mózgu Zobacz więcej
ewelajna
ewelajna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchnia pełna smaków
La Croquembouche

La Croquembouche 247

Zielone stoiska ustawiły się przed marketami i sprzedawcy choinek już zacierają ręce. Niektórzy z zimna, chociaż nie u nas, bo “najcieplej na północy- można liczyć nawet na 4 stopnie”. W jednym ze Zobacz więcej
Malwinka
Malwinka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
www.przepyszne.blogspot.com
Croquembouche

Croquembouche 383

Dziś specjalnie na Tłusty Czwartek alternatywa dla pączków i faworków. Coś równie słodkiego, a do tego bardzo chrupiącego. Croquembouche to tradycyjny francuski deser na bazie ptysiów z creme Zobacz więcej
aannggeellaa89
aannggeellaa89 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mydishesandsweets
Croquembouche

Croquembouche 307

Przepis z strony: mojewypieki.com Składniki: Profiterolki: 500 ml wody 250 g masła/margaryny 8 jajek 2 szkl. mąki pszennej Crème pâtissière: 600 ml mleka 6 żółtek 100 g cukru waniliowego 40 g mąki Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kornik w kuchni
Croquembouche

Croquembouche 593

Croquembouche - ptysie z kremem waniliowym otoczone karmelowymi nitkami, czyli deser, który "chrupie w ustach". To klasyka francuskiego cukiernictwa. Wieża z ciasta ptysiowego nadzianego creme Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: