brązowa pieczarka

SLONCE
SLONCE Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaSłońca
 Brązowe pieczarki

Brązowe pieczarki 683

0
Brązowe pieczarki w zalewie octowej 1 kg pieczarek brązowych 2 jajka Bułka tarta i Mąka pszenna do panierowania pieczarek olej do smażenia ZALEWA 1/2 szklanki octu 4 łyżki cukru kryształu 2 łyżki Zobacz więcej
Świetna i szybka przystawka podpatrzona u łakomych Włochów :) Składniki: 300 g świeżych brązowych pieczarek 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny sól świeżo mielony pieprz 2 łyżki drobno Zobacz więcej
Brązowe Pieczarki o których już wspominałam są Rewelacyjne. Intensywny Smak Grzybów dodaje pazura nie jednej potrawie. SKŁADNIKI: 350 gram Pieczarek 1 Cebula 2 łyżki masła Sól i Pieprz 2 ząbki czosnku Zobacz więcej
Składniki: 1 szklanka czerwonego ryżu /porcja na 2 osoby/ 2 czerwone cebule 20 dag niedużych brązowych pieczarek /mogą być i białe/ 2 czubate łyżki słonecznika łuskanego oliwa tymianek suszony sól Zobacz więcej
Bardzo lubię brązowe pieczarki. Od kiedy poznałam ich smak i aromat zachwycają mnie bardziej niż te tradycyjne białe. Są trochę twardsze i pachną zdecydowanie intensywniej. Smakiem przypominają grzyby Zobacz więcej
Pieczarki brązowe dosyć sporadycznie odwiedzały moją kuchnię a tym samym grilla lecz to się od teraz zmieni. Pomysł na połączenie grillowanej brązowej pieczarki i kaszanki przyznam się powstał Zobacz więcej
Ona i On trafiali na brązowe pieczarki przypadkiem. Szukali nowego dodatku do risotto i gdyby nie szczegółowy opis na opakowaniu oraz zapewnienie producenta, że to nie grzyb nie tylko jadalny ale też Zobacz więcej
są jego preferencje żywieniowe. Jedzenie ma łączyć ludzi, a nie ich dzielić. Dziś więc coś dlakażdego. Grzyby, kojarzące się z kuchnią tradycyjną. Soczewica, będąca idealnym źródłem białka dla Zobacz więcej
zupy polecam Wam. Dzisiaj pieczarkowa. Bez zabielania, czysta, z dodatkiem zieleniny. Do jej przygotowania wykorzystałam brązowe pieczarki, które ostatnio wyjątkowo przypadły mi do gustu. Są nieco Zobacz więcej
Składniki: 0,5kg brązowych pieczarek 5 sztukcebuli 50 ml oleju rzepakowego 200 ml bulionu warzywnego 200 ml śmietanki 30% słodkiej pęczek pietruszki sól i pieprz Wykonanie: Pieczarki przekroić na Zobacz więcej
Pyszny pomysł na szybkie i sycące śniadanie na ciepło :-) Użycie brązowych pieczarek powoduje, że omlet nie tylko smakuje, ale też wspaniale się prezentuje! 2 jajka 2 łyżki mleka 2 szczypty soli Zobacz więcej
Kolejna odsłona karkówki, tym razem uduszona ze sporą ilością cebuli oraz brązowymi pieczarkami. Takie połączenie to dla mojego podniebienia strzał w dziesiątkę! :) Do tego kasza i ... cóż chcieć Zobacz więcej
Lubię brązowe pieczarki. Mają lekki posmak grzybów leśnych. I podobają mi się pokrojone w plasterki. Dzisiaj wykorzystałam je do szybkiego sosu śmietanowego. Składniki: 200 gram brązowych pieczarek Zobacz więcej
wołowych bitek w czerwonym winie z surówką z kiszonej kapusty. Wykwintny niedzielny obiad. 1 szklanka kaszy gryczanej 70 dag brązowych pieczarek cebulka 1 łyżka masła 1 łyżka oleju Kaszę zagotować. Zobacz więcej
aromatycznej. Będziecie zachwyceni. Składniki: 3 pory 4 średnie ziemniaki 1 litr bulionu warzywnego 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 6-8 brązowych pieczarek 2 łyżki masła klarowanego Zobacz więcej
Znakomita Pita z Brązowej Mąki do tego Brązowe Pieczarki. Pierwszy raz spotykam się w tymi grzybami. Są znakomite i intensywne. Duszone na masełku z dodatkiem czosnku i cebulki są rewelacyjne. Całość Zobacz więcej
Pyszna delikatna zupa, pachnąca koperkiem. Świetna alternatywa dla nudnej zupy jarzynowej. :) Składniki: 1 fenkuł 2 duże ziemniaki 200g brązowych pieczarek 1.5 l bulionu warzywnego 1/2 pęczka koperku Zobacz więcej
Sałatka z bakłażana pieczarek i ryżu brązowego z dodatkiem pysznej mozzarelli. składniki 1 woreczek ryżu brązowego Kupiec, 1 bakłażan, 15 dag pieczarek natka pietruszki, olej rzepakowy 1 ząbek Zobacz więcej
Bardzo szybka i ciekawa w smaku sałatka z gotowanymi pieczarkami oraz świeżym szpinakiem. Sałatka nie jest lekka ale raz na jakiś czas warto ją przygotować. Papryka zielona dodaje bardzo fajnego smaku Zobacz więcej
5 05 2012 U nas na targu pojawiły się brązowe pieczarki, bardziej aromatyczne niż te białe, o lekko leśnym zapachu. Bardzo mi przypadły do gustu i dodałam je do smażonego szpinaku . Zrobiłam do tego Zobacz więcej