brick

Dziś we Francji dzień wolny od pracy, więc leniuchujemy sobie na całego. Krzątamy się po domu, czytamy książki (aktualnie "Widelec zamiast noża" i "Dzika kuchnia" Łukasza Łuczaja) oraz grzebiemy w Zobacz więcej
borgia
borgia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Świat od kuchni
Brick po indyjsku

Brick po indyjsku 358

0
zrobiłam wg wskazówek była przynajmniej dobra. Dzisiaj dobre to za mało... Stanowczo za mało. Dzisiaj było po prostu pysznie. Łączenie kuchni Meksyku z kuchnią Indii powiodło mi się znakomicie, więc Zobacz więcej
Brick to platy ciasta z maki pszennej i wody. Znane sa w kuchni zydowskiej i srodziemnomorskiej, sa troche podobne do platow Filo. Kupuje sie je w supermarkecie. To danie mozna wykonac tez uzywajac Zobacz więcej
Niezwykle cieniutkie arkusze ciasta na bazie semoliny, tradycyjnie przygotowywane na miedzianej tacy umieszczonej nad kamieniem, nazywane brick, malsouka, yufka, filo, Çibörek itd. to sztandarowe Zobacz więcej
Tunezję. W zacnym gronie wywożonych produktów zawsze znalazło sie miejsce dla kilkunastu paczek bricka ( boję się wspomniec o kilkudzisięciu, bo jeszcze uznacie mnie za całkiem nieobliczalną ). Brick Zobacz więcej
Ciasto BRICK to cienkie jak najdelikatniejszy jedwab afrykańskie ciasto, z którego przygotowuje się rożki z nadzieniem czy to tuńczykowym czy innym.Taki rożkowy właśnie miałam plan na to ciasto.I Zobacz więcej
Brick to bardzo cienkie nalesniki robione z maki pszennej, oliwy i soli. Bardzo popularne w basenie Morza Srodziemnego i w kuchni zydowskiej. U nas kupuje je gotowe w supermarkecie w paczakch po 8 Zobacz więcej
Brick to rodzaj bardzo cienkich i suchych nalesnikow. Znane sa w kuchni zydowskiej i arabskiej, ale ze sa sprzedawane w supermarketach od kilkunastu lat staly sie znacznie bardziej popularne. Po Zobacz więcej
Recette de Brick Maison 200g de farine 50 g de semoule extra fine 1/4 c.à c. de sel 1 œuf entier (optionnel) 300-350 ml d'eau Mettez tous les ingrédients dans un blender avec 200 ml d'eau. Mixez-les Zobacz więcej
Brick to tradycyjny naleśnik z farszem pochodzący z północnej Afryki. Ciasto potrzebne do zrobienia takiego naleśnika nazywa się malsouka bądź warka. Podaje Wam na nie przepis, jest bardzo prosty: Zobacz więcej
Brick to tradycyjny naleśnik z farszem pochodzący z północnej Afryki. Ciasto potrzebne do zrobienia takiego naleśnika nazywa się malsouka bądź warka. Podaje Wam na nie przepis, jest bardzo prosty: Zobacz więcej
Robiłam już kiedyś podobne koszyczki – masę jajeczno śmietanową wraz z łososiem zapiekałam, były więc na ciepło. Tym razem koszyczki z ciasta brick były na zimno. Ciasto brick można formować dowolnie Zobacz więcej
samemu i podam nawet na nie przepis, ale dzisiaj to było dla mnie zbyt długo. Do tego krem: mieszanka mascarpone i bitej śmietany z drobno startą skórką z cytryny bądź z limetki, świeże truskawki, Zobacz więcej
Dzisiaj pokażę Wam wspaniały sposób smażenia (grillowania)kurczaka pod cegłą. Jest to stary włoski sposób smażenia i nazywa się ‘al mattone’. Oczywiście nazwa nie jest tylko pustą nazwą bo do Zobacz więcej
Nana is back in New Orleans after a week with the tablet, it's still easy to use that charging brick is sexcam a bit older and what we can do with Business Pages. Regardless of creed, crank, and even Zobacz więcej
Brick Top: Jak rzucam psu kość, to nie chcę czućjej zapachu! Wszyscy którzy szukali sensacji spokojnie mogą dalej nie czytać, bo takowej nie będzie. A teraz opowiem Wam jak pozbyć się trupa i przy Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Est-Ouest
Grecka tarta ze szpinakiem

Grecka tarta ze szpinakiem 202

1
Mozna do niej uzyc dowolnego ciasta, ale ta prawdziwie grecka jest robiona z platow ciasta Filo, do kupienia w supermarkecie. To typowo, podobnie jak brick ciasto z basenu morza Srodziemnego, pszenne, Zobacz więcej
Albo krówkowe jeśli ktoś woli. Szybciutkie w przygotowaniu i takie … no właśnie inne… 3 porcje 6 płatów brick albo ciasta filo 3 dojrzałe gruszki 3 lyżki domowego karmelu ( podawałam już jak się robi Zobacz więcej
- 6 minut, aż sos lekko się zredukuje. Dodajemy suszone pomidory, doprawiamy przyprawami i gotujemy jeszcze przez około 2 minuty. Przekładamy ugotowany makaron na patelnię, posypujemy pietruszką. Zobacz więcej
Tarte à la pêche INGREDIENTS: (pour 6 personnes) 3 belle pêches 8 feuilles de brick 4 c.à.soupe de sucre roux 3-4 cuillère de confiture au citron vert 60 g de beurre fondu Préchauffer le four à 180C. Zobacz więcej