brick

Daretocook.pl
Daretocook.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dare to cook
The Brick Coffee Factory

The Brick Coffee Factory 24

The brick coffee company Zmiana mieszkania to spora rewolucja, która kosztuje mnie ogromną dawkęstresu, uczy cierpliwości, pokory, a także asertywności. Możecie sobie wyobrazić z jaką ulgą odkryłam Zobacz więcej
borgia
borgia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Świat od kuchni
Brick po indyjsku

Brick po indyjsku 395

Znowu dzisiaj postanowiłam przełamać konwenanse. Aczkolwiek... dzisiaj zrobiłam to za namową Journal des Femmes. W końcu było nie było jestem kobietą i z tego żurnala poczuwam się w pełni korzystać. Zobacz więcej
MyVeganKitchen
MyVeganKitchen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
My Vegan Kitchen
Brick ze szpinakiem

Brick ze szpinakiem 301

Dziś we Francji dzień wolny od pracy, więc leniuchujemy sobie na całego. Krzątamy się po domu, czytamy książki (aktualnie "Widelec zamiast noża" i "Dzika kuchnia" Łukasza Łuczaja) oraz grzebiemy w Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Est-Ouest
Brick nadziewane serem i cukinia

Brick nadziewane serem i cukinia 489

Brick to platy ciasta z maki pszennej i wody. Znane sa w kuchni zydowskiej i srodziemnomorskiej, sa troche podobne do platow Filo. Kupuje sie je w supermarkecie. To danie mozna wykonac tez uzywajac Zobacz więcej
Niezwykle cieniutkie arkusze ciasta na bazie semoliny, tradycyjnie przygotowywane na miedzianej tacy umieszczonej nad kamieniem, nazywane brick, malsouka, yufka, filo, Çibörek itd. to sztandarowe Zobacz więcej
Jestem zła, nie, jestem wściekła na samą siebie, ze przez tyle lat komplikowałam sobie życie. Dawno, dawno temu w Tunezji moje pobyty w tym gościnnym kraju każdorazowo kończyły się wizytą na suku lub Zobacz więcej
Ciasto BRICK to cienkie jak najdelikatniejszy jedwab afrykańskie ciasto, z którego przygotowuje się rożki z nadzieniem czy to tuńczykowym czy innym.Taki rożkowy właśnie miałam plan na to ciasto.I Zobacz więcej
Brick to rodzaj bardzo cienkich i suchych nalesnikow. Znane sa w kuchni zydowskiej i arabskiej, ale ze sa sprzedawane w supermarketach od kilkunastu lat staly sie znacznie bardziej popularne. Po Zobacz więcej
Brick to tradycyjny naleśnik z farszem pochodzący z północnej Afryki. Ciasto potrzebne do zrobienia takiego naleśnika nazywa się malsouka bądź warka. Podaje Wam na nie przepis, jest bardzo prosty: Zobacz więcej
Recette de Brick Maison 200g de farine 50 g de semoule extra fine 1/4 c.à c. de sel 1 œuf entier (optionnel) 300-350 ml d'eau Mettez tous les ingrédients dans un blender avec 200 ml d'eau. Mixez-les Zobacz więcej
Brick to bardzo cienkie nalesniki robione z maki pszennej, oliwy i soli. Bardzo popularne w basenie Morza Srodziemnego i w kuchni zydowskiej. U nas kupuje je gotowe w supermarkecie w paczakch po 8 Zobacz więcej
Brick to tradycyjny naleśnik z farszem pochodzący z północnej Afryki. Ciasto potrzebne do zrobienia takiego naleśnika nazywa się malsouka bądź warka. Podaje Wam na nie przepis, jest bardzo prosty: Zobacz więcej
We Francji jutro obchodzony będzie Dzień Matki, jak co roku w ostatnią niedzielę maja, przypada to piękne Święto. Zazwyczaj szykuję coś smacznego dla moich najbliższych, którzy rozpieszczają mnie Zobacz więcej
Bistro de Jenna
Bistro de Jenna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bistro de Jenna
Bricks à la russe

Bricks à la russe 80

Bricks à la russe INGREDIENS: (pour 6 personnes) 8 feuilles de brick 5 pommes de terres moyens 150 g de fromage de chèvre frais 1 gros oignons doux beurre 10 cl de crème fraiche liquide sel, poivre du Zobacz więcej
alaska
alaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
alaska mlaska
OMLET Z 'THE BRICK'S HOUSE'

OMLET Z 'THE BRICK'S HOUSE' 58

The Brick, bar należący w serialu do Hollinga Gustafa Vincoeura, istnieje naprawdę i ma się dobrze. W rzeczywistości mieści się w Roslyn w stanie Waszyngton i jest najstarszym barem w tym rejonie, Zobacz więcej
Robiłam już kiedyś podobne koszyczki – masę jajeczno śmietanową wraz z łososiem zapiekałam, były więc na ciepło. Tym razem koszyczki z ciasta brick były na zimno. Ciasto brick można formować dowolnie Zobacz więcej
Witajcie! Ten wpis jest pierwszym z nowej serii na blogu - tricki zdrowej kuchni. Zainspirowana jakiś czas temu tego typu pomysłem Agnieszki z bloga lifemanagerka i jej sposobem na mrożenie zieleniny Zobacz więcej
Dzisiaj będzie danie dla stałych bywalców na moim blogu. Poszukajcie szybciutko przepisu na cienkie, tunezyjskie placki o nazwie "brick" i zróbcie kilka więcej. Przydadzą się Wam do zapiekania, bo Zobacz więcej
Witajcie! Jest lipiec – miesiąc mojej nieokrzesanej radości z ogroma świeżych, sezonowych owoców i warzyw. Dlaczego nieokrzesanej?:) A dlatego, że soczyste, kolorowe owoce jem garściami, miskami…, Zobacz więcej
Uwielbiam świeżo wyciskane soki, jednak szorowanie sokowirówki to nie jest moje ulubione zajęcie... Zresztą nie oszukujmy się, o wiele wygodniej jest kupić buteleczkę soku jednodniowego... ale ILE? to Zobacz więcej