Przepis na bronia

Powiązane przepisy:

Wczoraj na przyjęciu zawitał Listonosz Pat . Przesyłka dla Bronia ...proszę pokwitować . Paczka doręczona - do rąk własnych . Chwila zamieszania i kot stracił ucho ,ogon oraz łapę Ciekawe Zobacz więcej
Przyjęcie z okazji chrztu Bronia . Leśne zwierzątka na torcie i babeczkach . Tarta poziomkowa . Owoce w naszym lesie zbierała cierpliwie Basia . Słodkie pieczarki zmyliły kilku gości . Zobacz więcej
Rzadko robię jakieś wypasione przekąski, ale zobaczywszy te ruloniki u pani Broni (która chyba urodziła się po to, by dekorować jedzenie) pomyślałam, że zrobię je na wielkanocny stół. NA PEWNO nie Zobacz więcej
W tej sałatce istotny jest nie tyle dobór składników, co sposób jej podania. Już dawno wpadła mi w oko u Broni (ach ta Bronia, czegóż ta dziewczyna nie wymyśli! no i to imię, kultowe w mojej kuchni!) Zobacz więcej
Na początku diety bezmlecznej i beglutenowej Mojego Alergika kukurydziane ciasteczka piekła zawsze moja mama czyli Babcia Bronia. Dawno nie było u nas ciasteczek kukurydzianych, a na blogu nie ma ich Zobacz więcej
Ten weekend był szalony! Trzy torty w jeden weekend ... trzy torty! Chciałam sprawdzić swoją wytrzymałość - sprawdziłam, wytrzymałam ... nigdy więcej =P Piątek. Torcik zamówiła Pani Bronia dla swojej Zobacz więcej
Aj, jakie dobre! Można umrzeć przy talerzu... Myślę, że nawet ci, którzy nie lubią kaszy gryczanej, przekonaliby się do niej przy talerzu pełnym takich pierożków. Moje są maszczone masełkiem i Zobacz więcej
Jak widać po anturażu ja takie jajka zrobiłam na Wielkanoc, bo gdy tylko zobaczyłam je na blogu Broni (koniecznie tam zajrzyjcie, ma fantastyczne pomysły) musiałam je przygotować. Ale właśnie na Zobacz więcej
Ciocia Bronia to moja przyszywana cioteczka z wyboru, która jest naprawdę moją bratnią duszą. Gdy kilka miesięcy temu przyjechała do mnie w spiekocie lipcowego słońca aby pomóc mi wdrożyć się w Zobacz więcej
Jak celnie zauważyła Agunia z "Gotuj się do gotowania!" - na szczęście kubki smakowe człowieka ewoluują. Moje pierwsze podejście do avocado było całkowicie spalone, i jak pisałam, zrobiłam guacamole, Zobacz więcej
Jolanta kolanowska
Jolanta kolanowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mojacalabria
Sałatka "pęczak"

Sałatka "pęczak" 2037

Kasza generalnie nie jest jadana we Wloszech,przynajmniej w takim stopniu jak w Polsce,wiedza co to jest,ale raczej " bronia " sie przed jedzeniam-mam nie lada zadanie do wykonania-ha! Dzisiaj Zobacz więcej
Przepis powinien zaczynać się tak: „Weźmisz dziewkę służebną, a bacz, by była krzepka!”. Ewentualnie: „Weźmisz Babcię Bronię, a wiadomo, że krzepka!”. W ostateczności: „Weźmisz słabowatą Hurmę i Zobacz więcej
Mam nadzieję, że to już ostatnia przed latem potrawa typu: obiad drwala rąbiącego tajgę w styczniu pod Wierchojańskiem. Na razie każde spojrzenie za okno podaje w wątpliwość moje nadzieje, ale z Zobacz więcej
KochamGotować
KochamGotować Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kocham Gotować
Tagliatelle z Kurczakiem

Tagliatelle z Kurczakiem 226

Kiedy zima za oknami trzyma a zapas ziemniaków w piwnicy się kończy , Trzeba wziąć sprawy w swoje ręce i sięgnąć po inne sprawdzone sposoby na zimowe obiady. Przedstawiam makaron z kurczakiem w gęstym Zobacz więcej
Na wielu blogach pojawiły się ostatnio pierogi z mięsem. Takiego smaka narobiły nam sugestywne zdjęcia, że postanowiłam i ja ugotować i wrzucić swoją wersję tych najbardziej pracochłonnych (niestety…) Zobacz więcej
Sezon na truskawki trwa. Wiosna, która w tym roku późno nas odwiedziła, chyba szczególnie wyczuliła mnie na smak i zapach tych owoców. Pierwsze, które kupiłam (w ogrodzie mam starą, późną odmianę), Zobacz więcej
Žemaičių blynai - placki po żmudzku Prezentuję kolejne danie z kuchni litewskiej.Uwielbiam je! Mama często je robiła, a ja się nimi zajadałam :DTak, jak Cepeliny są praktycznie we wszystkich kartach w Zobacz więcej
I znów przenosiny w czasie. Babcia Bronia i prababki Patrynka z Mistaczką i Nazimkowo z Kluszczynom spoglądają na mnie zapewne łaskawym okiem z Tamtego Świata. Udało mi się bowiem - właśnie w tej Zobacz więcej
Niezwykły smak. Archaiczny nieledwie, co poczułam ze zdwojoną siłą wyczytawszy, iż korzenie tej potrawy sięgają XVI wieku. Przepis (tzw. na oko i pod rękę) dostałam od przyszywanej kuzynki z Bandrowa Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: