brukselka au gratin

znana. Myślę, że jest to kuchnia, którą naprawdę warto poznać. Nasuwa mi się stare powiedzenie „swego nie znacie, cudze chwalicie”, chyba jest w tym ziarenko prawdy. babka ponczowa bulwy "au gratin" Zobacz więcej
Gratin. Królują również najprzeróżniejsze potrawy zapiekane, tzw. casserole, które są kombinacją wszelakich warzyw, makaronów lub ziaren. Najpopularniejsze warzywa na przystawki to zielona fasolka, Zobacz więcej
składniki, przyozdobić krążkami pora, posypać czarną solą i schłodzić. A w gościach coś się dla mnie znajdzie? Szczęśliwie tak, nawet kawałek obiadu - ziemniaki z kapustą, nie ma co narzekać. Do tego Zobacz więcej
autorka: Pyza | blog: Smaczna Pyza Kalafior au gratin (zapiekany) autorka: Pyza | blog: Smaczna Pyza Przeżyłam Woodstock i zrobiłam zapiekankę. autorka: monami | blog: Budyń waniliowy Makaronowa Zobacz więcej
po angielsku. Nie ma tu zadnych wzmian o belgijskich daniach (Chicons au gratin, Waterzoi, Boulette à la liégeoise) tylko Kasia wspomina jaki pyszny makaron jadla. Chociazby na placu Jourdan i w Zobacz więcej