Przepis na brukselka au gratin

Gratin de chou-fleur bechamel au curry INGREDIENS: (pour 4 personnes) 1 gros chou fleur 300 ml de lait 2 c.à soupe de farine 20 g de beurre 1-2 c.à soupe de curry 2 c.à café de paprika doux 70 g de Zobacz więcej
panikara
panikara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Piekło w gębie
Potatoes au gratin

Potatoes au gratin 112

Feeria
Feeria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Feeria Smaków bez cukru
Grzyby "Au Gratin"

Grzyby "Au Gratin" 86

« Pszennne Bułki Śniadaniowe Grzyby "Au Gratin" W tym przypadku Koźlarze, ale sądzę, że każde inne, leśne grzyby się nadadzą. Genialne danie. W smaku przypomina "quiche" nie ma tylko kruchego spodu. Zobacz więcej
« Spaghetti z hummusem z ... Tarta z kremem z limonek » Ziemniaki au gratin czyli francuska klasyka TO jest blog archiwalny zapraszam nahttp://domekzpiernika.blogspot.com/ Gratin to właściwie sposób Zobacz więcej
Kilka dni temu, przy okazji sałatki z pieczonej brukselki, obiecałem więcej brukselkowych przepisów. Wiem doskonale, że nie pałających do niej miłością nie przekonam, ale może chociaż Ci co lubią Zobacz więcej
W cyklu„z biblioteczki królestwa garów”, przedstawiam przepisy z książek kulinarnych z początku XIX wieku. Teraz tak modny, może trochę przemijający jarmuż, topinambur, pasternak, szparagi..., czy Zobacz więcej
Kasia80
Kasia80 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mama-poleca.blogspot.com
ŁOSOŚ AU GRATIN

ŁOSOŚ AU GRATIN 70

Składniki: ok. 500g wyfiletowanego łososia bez skóry sól i pieprz sok z cytryny 1 łyżka oleju 300g śmietany 30% 100g sera gruyere 3-4 szalotki podsmażone pół szklanki białego wina Łososia myjemy, Zobacz więcej
Potrzebny czas: 1 godzina Porcja: 2 osoby Poziom trudności: Łatwy Wydrukuj Autor Wysmakowane 25 czerwca 2017 Ziemniaki au gratin z łososiem w dwóch postaciach (świeży i wędzony) czyli zapiekanka Zobacz więcej
1 kg ziemniaków 300 – 400 ml śmietany 20 dag sera typu cheddar 10 dag masła gałka muszkatołowa, sól, pieprz Ziemniaki obrać i pokroić lub zetrzeć na tarce na cienkie plasterki. Śmietanę doprawić Zobacz więcej
sniezka
sniezka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Śnieżka gotuje
Gratin z brukselki i kalafiora

Gratin z brukselki i kalafiora 18

Gratin to zapiekanka ze zrumienionym wierzchem. Może być warzywna, może być owocowa w formie deseru. Słowem "gratin" w XIX wieku Francuzi nazywali dania, które miały spieczony spód i naczynia użyte do Zobacz więcej
Oglądaliście kiedykolwiek film „Julie i Julia”? Już kiedyś o nim wspominałam. W pewnym sensie był dla mnie iskierką do blogowania. A skoro tak się stało, sięgnęłam dzisiaj po przepis Julii Child, Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Kalafior au gratin (zapiekany)

Kalafior au gratin (zapiekany) 334

Kalafior zapieczony pod beszamelowo - serową pierzynką. Dietetyczne to to nie jest, ale za to jakie dobre ! Jeśli jeszcze nie przyrządzaliście warzyw w taki sposób to koniecznie musicie spróbować. U Zobacz więcej
AniaGotuje.pl
AniaGotuje.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AniaGotuje
Ziemniaki au gratin z fenkułem

Ziemniaki au gratin z fenkułem 15

Mój przepis na ziemniaki gratin ze śmietanką i fenkułem, czyli ziemniaki po francusku w wersji wzbogaconej o koper włoski. Robi się ją błyskawicznie. Jest to bardzo prosta i pyszna zapiekanka z Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Bulwy „au gratin”

Bulwy „au gratin” 25

Bulwy, to nic innego niż modny obecnie topinambur czyli słonecznik bulwiasty. Bulwa pochodzi z Ameryki Północnej, do Europy przyjechała na początku XVII wieku, a w Polsce znana jest od 1730 roku. Zobacz więcej
Dzisiejszy wpis jest kolejnym z cyklu o zapomnianych warzywach, które przed wojną regularnie pojawiały się na stołach i to wcale nie w charakterze wykwintnej egzotyki kulinarnej, a zwykłego posiłku. W Zobacz więcej
Ziemniaki au gratin to tradycyjna, francuska zapiekanka. Danie pochodzi z okolic Dauphine, dlatego też używa się tej nazwy zamiennie z gratin. Samo "gratin" to sposób na zapieczenie warzyw, ale Zobacz więcej
kasiaole
kasiaole Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie Ole
Dorsz au gratin

Dorsz au gratin 770

Tak naprawde do tego dania potrzebne sa dwa skladniki: dobra ryba i dobry majonez. Dzis postanowilam dodac do majonezu czosnek izielona pietruszke, ale nie jest to konieczne. Dziecinnie prosty Zobacz więcej
Cielęcina, to wspaniałe, delikatne mięso, ale niestety dość drogie. Robi się go szybko, bo jest miękkie, no i największą zaletą jest to, że jest bardzo zdrowe i zaleca się nawet przy różnych dietach. Zobacz więcej
Szaszłyki uwielbiam, zwłaszcza te z grilla :) Dzisiaj pogoda jest akurat taka żeby pojechać nad jezioro i urządzić porządnego grilla. No ale jeżeli ma się dużo nauki- można zrobić szaszłyki na Zobacz więcej
Od ośmiu dni nie mogę się pozbyć sałatki jarzynowej z talerza. Już jej nie chcę a to nie koniec. Sałatka jarzynowa zawsze oznacza jakieś święto, robi się michę pod tradycję i pod gości a potem za Zobacz więcej