brukselka gotowana na parze

nie przepadałam.Czyli takie nie wiadomo co.Pomieszanie z poplątaniem plus trzy brukselki rozciapane. Dzisiaj jest ich więcej i jest sezam,w którym są obtoczone.Przyprawione oczywiście pikantnie ze Zobacz więcej
Marcin Klisz15 listopada 2011 10:26 Brukselka jest pyszna w każdej postaci! Jednak preferuję ją w całości: w zupie, w zapiekance, smażoną czy gotowaną na parze. Najchętniej z jakimś wyraźnym akcentem Zobacz więcej
Nikogo nie trzeba przekonywać, że produkty gotowane na parze nie tylko zachowują więcej wartości odżywczych ale również smakują jakby... pełniej. Do gotowania na parze nadają się nie tylko warzywa ale Zobacz więcej
Marynata: 4 łyżki musztardy francuskiej 3 łyżki nalewki z aronii 1 łyżka jagermeistera 4 ząbki czosnku pokrojonego w drobną kostkę łyżka oleju Podawane z kremowym twarożkiem wymieszanym z pokrojonymi Zobacz więcej
Nikogo nie trzeba przekonywać, że produkty gotowane na parze nie tylko zachowują więcej wartości odżywczych ale również smakują jakby... pełniej. Do gotowania na parze nadają się nie tylko warzywa ale Zobacz więcej
Składniki: brukselka 1 duży por 3 ząbki czosnku 1 słodka cebula 2 łyżki musztardy tymianek sól, pieprz ziarenka smaku Brukselkę myję, odcinam twarde końcówki, większe przekrajam na pół. Pora drobno Zobacz więcej
SKŁADNIKI 1 opakowanie mrożonki np. zupa jarzynowa, zupa wiosenna 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka groszku konserwowego 200 mil majonezu 1 łyżka rosyjskiej musztardy pieprz, sól Zobacz więcej
Oto pomysł na szybki, smaczny i zdrowy obiad. Nie muszę chyba wiele tłumaczyć - brukselka to kopalnia witamin i minerałów, ponadto świetnie smakuje, a jajko to źródło cennego białka. Ponadto jajko w Zobacz więcej
Oto pomysł na szybki, smaczny i zdrowy obiad. Nie muszę chyba wiele tłumaczyć - brukselka to kopalnia witamin i minerałów, ponadto świetnie smakuje, a jajko to źródło cennego białka. Ponadto jajko w Zobacz więcej
Skład: kalafior brukselka świeży koperek por bazylia (suszona) oregano (suszone) oliwa z oliwek extra virgin sok z cytryny sól, pieprz Przygotowanie: Kalafior i brukselkę myjemy i kroimy na mniejsze Zobacz więcej
Maciejkowa Mama
Maciejkowa Mama Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maciejkowa Mama
OLINKOWE BLW

OLINKOWE BLW 3

0
pietruszki 1 marchewka 1/2 małego selera natka pietruszki 2 brukselki makaron penne Wszystkie warzywa oprócz natki pietruszki gotujemy w wodzie lub na parze. Ugotowane dzielimy na pół, połowę Zobacz więcej
Lubię warzywa w tempurze. Są delikatne i smakują zupełnie inaczej niż gotowane na parze czy duszone. Często przygotowuję w ten sposób różyczki brokuła lub kalafiora. Dzisiaj jednak proponuję brukselkę Zobacz więcej
Dziś test pojemników do gotowania w mikrofalówce, już pisałam o tym ,że to super sprawa dla zapracowanych lub opcja podgrzewania posiłków przez nasze latorośle. Zobacz więcej
Puszysty omlet ciecierzycowy z kremem szparagowym, brukselką gotowaną na parze, suszonymi pomidorami i oliwkami omlet z ubitych na pianę białek, żółtek z olejem ryżowym i mąką z ciecierzycy (jaja z Zobacz więcej
Sznycle z indyka z kremem z ciecierzycy Sznycle z indyka z kremem z ciecierzycy i brukselką to danie, które sprawdzi się zarówno na codzień jak i od święta. Gęsty krem z namoczonej uprzednio Zobacz więcej
Was eksplozję smaków i nie wymaga dużej ilości czasu. Kalerosse TM kupicie dzięki marce Fit & Easy ! Składniki: 2 garści Kalerosse soczewica gotowana na parze (może być w puszce) 1 ząbek czosnku Zobacz więcej
u Was eksplozję smaków i nie wymaga dużej ilości czasu. Kallerosse TM kupicie dzięki marce Fit & Easy ! Składniki: 2 garści Kallerosse soczewica gotowana na parze (może być w puszce) 1 ząbek Zobacz więcej
Składniki 1/2 kg brukselki kilka szalotek 4 cm imbiru 1 łyżka miodu 2 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz Wykonanie Brukselkę umyć i oczyścić, szalotki obrać, wszystko posolić i gotować na parze około Zobacz więcej
Podczas tradycyjnego gotowania część składników odżywczych przechodzi do wody, którą wylewamy. Polecam gotowanie na parze - najzdrowszy sposób przyrządzania jedzenia. Pozwala zachować maksimum witamin Zobacz więcej
Podczas tradycyjnego gotowania część składników odżywczych przechodzi do wody, którą wylewamy. Polecam gotowanie na parze - najzdrowszy sposób przyrządzania jedzenia. Pozwala zachować maksimum witamin Zobacz więcej