brukselka z boczkiem

Nie przegapcie sezonu na to bogate w witaminy warzywo! Prosty przepis niwelujący naturalną goryczkę brukselki, przez którą wiele osób odmawia sobie tego warzywa. Dajcie się skusić na brukselkę w Zobacz więcej
BRUKSELKA Z BOCZKIEM Przepis autorstwa Laury Calder: http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przepis_0-0-5516_brukselka.html 500 g brukselki 8 plasterków boczku 2 łyżki masła sól pieprz Brukselkę trzeba Zobacz więcej
Brukselka w tym daniu nie ma wyczuwanej czasem goryczki, przejmuje aromat boczku, jest dobrą propozycją podania tego zdrowego warzywa osobom za nią nieprzepadającym. Mamo, co na obiad? O nie, tylko Zobacz więcej
Podsmażony boczek i odrobina gałki muszkatołowej to chyba najbardziej klasyczny dodatek do brukselki – no, może poza zrumienioną na maśle bułką tartą :) Taką właśnie brukselkę z boczkiem podałam do Zobacz więcej
Od dziecka uwielbiam brukselke- wlasnie rozpoczal sie sezon na to zimowe warzywo. Pamietajcie, aby przed gotowanie naciac glab na krzyz i dodac do wody nieco cukru- brukselka nie bedzie tak gorzka. Zobacz więcej
by było moralnie ugryźć gotowanie na bloga. Na szczęście znalazłam przepis archiwalny. Smakowita brukselka zasmażana, idealna jako dodatek do obiadu albo samodzielny posiłek. To przepis inspirowany Zobacz więcej
Nie wiem co jest z facetami, że oni w sumie nie lubią tej brukselki. Pamiętam, że w dzieciństwie zajadałam się nią ja i moja mama. Tata i brat nawet nie chcieli na nią spojrzeć. Teraz, z racji sezonu Zobacz więcej
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Uwielbiam brukselkę i mogłabym ją jeść na okrągło. Tak przyrządzona idealnie smakuje na ciepło - jako przystawka lub dodatek do dania Zobacz więcej
Już dawno widziałam w sieci przepis na brukselkę z boczkiem, więc gdy tylko spotkałam na targu świeżą brukselkę, postanowiłam go wypróbować. Wędzony boczek zdziałał cuda, brukselka nabrała zupełnie Zobacz więcej
Jedno z najprostszych dań, doskonała ciepła przystawka - trochę jak z kawalerskiego gospodarstwa, ale jednak "z biglem"... Oczywiście wszystko dla tych, którzy lubią brukselkę - wydaje się, że dosyć Zobacz więcej
Ilość blogowych przepisów na brukselkę zdecydowanie nie odzwierciedla mojego upodobania do tego warzywa. Jak na razie wystąpiła tu dwa razy – gotowana w zupie z zielonym groszkiem oraz nietypowo, na Zobacz więcej
Doskonała kolacja na ciepło!! Nie mam pojęcia dlaczego, prawie przez całe życie myślałam, że nie lubię brukselki, być może jadłam zbyt rozgotowaną, nie wiem. W każdym razie wspominam ja strasznie .... Zobacz więcej
jarzynowej). Postanowilam wiec troche poeksperymentowac i przekonac sie, czy brukselka zyska moja sympatie :) Na pierwszy ogien poszedl wiec bardzo prosty przepis na liscie brukselki z boczkiem. Z Zobacz więcej
Idealny dodatek do dania głównego. Składniki: opakowanie mrożonej brukselki lub ok 500g świeżej 6 plasterków boczku 2 szalotki, pokrojone w cienkie piórka 3-4 ząbki czosnku, drobno posiekane sól i Zobacz więcej
Zimą mam ochotę na potrawy trochę bardziej kaloryczne, sycące i rozgrzewające, a na miskę dobrego makaronu ochotę mam zawsze. Choć to nietypowa pasta, raczej kluseczki przypominające niemieckie Zobacz więcej
Bardzo często przyrządzam dania makaronowe więc tym bardziej musi się takie pojawić w Światowym Dniu Makaronu. Dzisiaj polecam kokardki makaronowe z boczkiem i brukselką. Danie bardzo smakowite i Zobacz więcej
Wystarczą trzy składniki a w naszej kuchni rozejdzie się niesamowity aromat i powstanie szybkie smaczne danie. Makaron z brukselką i boczkiem składniki 2 szklanki makaronu świderki, 15 dag Zobacz więcej
Spaghetti z klopsikami? Nie... Spaghetti z brukselką i boczkiem! Składniki: 400 g makaronu spaghetti 500 g świeżej brukselki 4 plasterki wędzonego boczku 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka masła 1 łyżki bułki Zobacz więcej
« Jak ugotować brukselkę Kotlety ze schabu z lawendą » Brukselka z boczkiem i orzechami To jeden z moich ulubionych sposobów na podanie brukselki. Ugotowana brukselka (jak to zrobić przeczytajcie Zobacz więcej
Tarta z brukselką i boczkiem Składniki: Ciasto kruche: 1 żółtko 1,5 szklanki mąki 125 g masła łyżka śmietany 18% szczypta soli Nadzienie: brukselka ok 0,5 kg cebula lub por 100 g sera żółtego 150 ml Zobacz więcej