brukselka z żurawiną

Jako dziecko jakoś za brukselką nie przepadałam. Kojarzyła mi się zprzedszkolnym niedoprawionym jedzeniem. Parę lat temu doszłam do wniosku, że trzeba się z tą "traumą" uporać i takzaczęłampowoli Zobacz więcej
Brukselka ma naprawdę przerąbane – niecierpią jej dzieci, unikają nastolatki, kręcą na nią nosem mamy, a babcie rozgotowują i serwują z bułką tartą. Tymczasem ta mała, śmierdząca kapustka może Zobacz więcej
Karmelizowana brukselka z żurawiną » Jadłonomia Menu O mnie Cześć Moja książka Mój program kulinarny W mediach Przepisy Rodzaj posiłku: śniadania do chleba lunche do pracy przystawki zupy dania główne Zobacz więcej
Czas przyszedł na moją ulubioną brukselkę, choć nie ma wielu zwolenników tego warzywa, warto jednak ją spożywać ze względów zdrowotnych. Hybryda jamrużu i kapusty, wyhodowana w Brukseli, stąd jej Zobacz więcej
Chyba w dzieciństwie nie karmiono mnie obowiązkowo rozgotowaną brukselką, bo nie mam do brukselki żadnej awersji. Ale jak ją przyrządzać? O, na przykład tak jak to zrobiła Agata. Nie jadam boczku, Zobacz więcej
Kolejna surówka, którą od razu zjadłam całą. Brukselka na surowo, na słodko. Wariacja na temat poprzedniej pysznejsurówki ze świeżej brukselki. Nic, tylko robić i jeść. Samo zdrowie :) Składniki: - 20 Zobacz więcej
Przepis ten podpatrzyliśmy u Marcusa Samuelssona, urodzonego w Etiopii, znakomitego, szwedzkiego szefa kuchni. Składniki: 250 g przekrojonych na pół brukselek 3 łyżki suszonych wiśni (my użyliśmy Zobacz więcej
Ok, wiem, to zestawienie brzmi co najmniej dziwnie - brukselka, pomarańcza, żurawina, ale musicie uwierzyć mi na słowo, to naprawdę świetnie danie. Wypatrzyłam przepis na te brukselki na stronie two Zobacz więcej
Sałatki owocowo-warzywne to świetny pomysł na drugie śniadanie dla wszystkich, którzy lubią połączenie słodko-wytrawnych smaków.Brukselka to fenomenalne warzywo, które dostarczy naszemu organizmowi Zobacz więcej
od dawna chodził mi po głowie pomysł – teraz po prostu nadarzyła się okazja do jego wykonania. Tak więc trzymajcie kciuki za moją brukselkę – wiem, że wiele osób jej nie znosi, ale ja mam nadzieję że Zobacz więcej
Brukselka z fetą, żurawiną i prażonym słonecznikiem | łyżką-widelcem łyżką-widelcem Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Łyżką Widelcem Łapkami Facebook Brukselka z fetą, żurawiną i Zobacz więcej
Wege piątek Nie wiem jak u Was, ale u mnie rozpoczął się sezon na brukselkę, który potrwa aż do Świąt Bożego Narodzenia, dlatego też postanowiłam przygotować coś z tego niedocenionego warzywa. Wiem, Zobacz więcej
. Nie jest fotogeniczna. Jednak już przy pierwszym kęsie zapominasz o wszystkim. Masz ochotę na jeszcze jeden kawałeczek. I kolejny. Oczywiście tylko dla fanów brukselki. Nie rozumiem dlaczego Zobacz więcej
Nie rozumiem dlaczego większość ludzi których znam nie lubi brukselki. Tak jak nie rozumiem dlaczego nie lubi się rodzynek, szpinaku, cebuli, oliwek i innych podobnych rzeczy. Nielubienie rodzynek Zobacz więcej
jesteśmy na diecie, albo po prostu nie chcemy przez święta przytyć, ale kto powiedział, że nie można sałatki zjeść bez sosu? Dobrze dobrane składniki i przyprawy mogą obronić lekką sałatkę, bez Zobacz więcej
jesteśmy na diecie, albo po prostu nie chcemy przez święta przytyć, ale kto powiedział, że nie można sałatki zjeść bez sosu? Dobrze dobrane składniki i przyprawy mogą obronić lekką sałatkę, bez Zobacz więcej
Brukselka... jedni ją uwielbiają, innych odpycha sam zapach, szczególnie podczas gotowania ;) Z doświadczenia widzę, że nie jest ulubionym warzywem dzieci. Ja polubiłam ją stosunkowo niedawno, ale Zobacz więcej
, na gadżety, każdy jest specjalistą w swojejdziedzinie i ma w nosie innych. Byle być pierwszym. Chyba nigdy nie będą prawdziwą blogerką. Wole być kucharką. Moi drodzy bądźcie szczerzy w tym co Zobacz więcej
propozycję. Brukselki w porowym sosie z chrzanem i żurawiną, zapieczone pod orzechowo cytrynową kruszonką to coś niesamowitego. Obłędne połączenie smaków. Kremowa, pyszna brukselka otulona Zobacz więcej
Prosta zasada roślinnego żywienia - im więcej zielonego, tym lepiej. Im więcej warzyw z rodziny kapustnych, tym jeszcze lepiej, a jeśli idą w parze z brokułem - to już szczyt dobra dla naszego Zobacz więcej