brusznica sos indyk

Emilia Voit
Emilia Voit Obserwuj blogaObserwujesz bloga
COOKILLU
Brusznice z gruszką

Brusznice z gruszką 28

0
świątecznego indyka bez takiego dodatku. Brusznice są pełne soli mineralnych, witaminy C i A, garbników. Obniżają ciśnienie, ułatwiają trawienie. Ponieważ zawierają dużo pektyn, przygotowując dżemy, Zobacz więcej
Emilia Voit
Emilia Voit Obserwuj blogaObserwujesz bloga
COOKILLU
Brusznice z gruszką

Brusznice z gruszką 5

0
świątecznego indyka bez takiego dodatku. Brusznice są pełne soli mineralnych, witaminy C i A, garbników. Obniżają ciśnienie, ułatwiają trawienie. Ponieważ zawierają dużo pektyn, przygotowując dżemy, Zobacz więcej
bożonarodzeniowe. Ja zaproponowałam chutney z czarnej porzeczki. To podpatrzony u Jamiego O. pomysł, który przygotowuje taki chutney z różnych owoców jako dodatek do mięs i ryb. Zresztą dobrze mi Zobacz więcej
To niesamowity przepis na to aby indyk był genialny, pachnący i soczysty ! Trzeba tu zastosować niesamowity numer z marynatą. Ale sam patent polega na ogromnej ilości soli użytej do marynaty. Zobacz więcej
i Vitry jest mocno korzenna (jak to zresztą w kuchni staropolskiej bywało), a po indyku w solance, którego tak doprawiłam z nie do końca – dla mnie – pozytywnym efektem, wolałam imbir i goździki Zobacz więcej
czosnkiem. Tortille smarujemy serem a następnie przykrywamy warstwą szpinaku. Polewamy wszystko sosem i zwijamy tortille. Owijamy folią spożywczą i schładzamy 1 godzinę przed pokrojeniem i podaniem. Zobacz więcej
! autorka: Sandra | blog: Poranek na słodko Dyniowy pudding z... drożdżówki! autorka: Sandra | blog: Poranek na słodko Wegański krem z kasztanów i farro + borówka brusznica z Arktyki! autorka: Sandra Zobacz więcej
czekolada(4)biała kiełbasa(6)bigos(2)biszkopt(5)biszkopty(2)bita śmietana(20)boczek(3)borowiki(3)borówka brusznica(3)borówki(7)brokuł(2)brownie(4)bruschetta(1)brzoskwinia(3)budyń(5)bulion(2)buraki Zobacz więcej
, autorka: Paulina Styś Tarta z kurkami, cebulą i tymiankiem, autorka: Nashelly Sałatka z pieczonych buraków z kardamonem i kozim serem, autorka: Marzena Plastry bakłażana z salami, mozzarellą i sosem Zobacz więcej