Przepis na bryndza sałatka

gotujzw
gotujzw Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z Wojciechem
Sezonowa sałatka z bryndzą

Sezonowa sałatka z bryndzą 272

Kombinacja wiosennych składników w połączeniu ze świeżym razowym chlebem która cieszy zmysły wzroku i smaku. Od tak zwanej sałatki greckiej i wszelkich jej wariacji różni ją użycie bryndzy w miejsce Zobacz więcej
sklorek
sklorek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyry na Gaz
Sałatka z roszponką i bryndzą

Sałatka z roszponką i bryndzą 142

Świeża, wiosenna sałatka z wyrazistym smakiem bryndzy i orzechowym aromatem roszponki podkreślonym ziołowym winegretem. Składniki: (na 1 porcję) dwie garści roszponki bryndza lub ewentualnie feta 4 Zobacz więcej
Ta sałatka funkcjonuje u mnie jako ukraińska sałatka, ale z tą ukraińskością może być tak jak z rybąpo grecku, czyli, że być może na Ukrainie nikt czegoś takiego nie widział. W każdym razie to idealna Zobacz więcej
Ta sałatka z kurczaka została zrobiona po ukraińskich motywach. Nie ukraiński jest tam tylko sok z cytryny. Pozostałe składniki oraz ich połączenia, można powiedzieć, że są mi bardzo bliskie. Zobacz więcej
Bardzo smaczna i sycąca zimowa sałatka, która – gdy poda się ją na ciepło - może służyć nawet za bezmięsny obiad. Jeśli lubicie soczewicę i owczy ser – koniecznie spróbujcie :) SAŁATKA Z SOCZEWICY, Zobacz więcej
Latem mogłabym żywić się tylko i wyłącznie sałatkami. Jako, że można ich stworzyć nieskończoną ilość kombinując ze składnikami, nie znudzą mi się nigdy :). Oto jedna z moich propozycji (na pewno nie Zobacz więcej
Sałatka z karmelizowanym burakiem i bryndząNIE BO PIEKŁO | NIE BO PIEKŁO Strona główna Przepisy Lifestyle Korporacja Kontakt Blog Kulinarno – Lifestyle'owy Sałatka z karmelizowanym burakiem i bryndzą Zobacz więcej
Inspiracją dla powstania tego przepisu była przepyszna bałkańska sałatka, którą jedliśmy w Czarnogórze. W miejscowości Virpazar po rejsie po Jeziorze Szkoderskim znaleźliśmy klimatyczną knajpkę Badanj Zobacz więcej
Sałatka z rzodkiewką, ogórkami i bryndzą | Picantecooking Polecamy Artykuły Podróże Szefowie kuchni Książki Blog When cooking becomes an obsession… PLACEK Z CAMEMBERTEM I POMIDORKAMI CHERRY SAŁATKA Z Zobacz więcej
Tę sałatkę można jeść na zimno, lub lekko ciepłą, ze świeżo bobu. Koper, moim zdaniem, jest do niej dodatkiem obowiązkowym, bo z bobem właśnie komponuje się idealnie. Jeśli nie macie akurat pod ręką Zobacz więcej
30 07 2013 Sezon na bób w pełni, a że to warzywo smaczne i pełne wartościowego białka roślinnego, warto wykorzystać je w sałatkach. Urosły mi w ogródku pierwsze cukinie i pomyślałam, że grillowane Zobacz więcej
Kolor, zapach, witaminy. Ta sałatka to idealne śniadanie do pracy ale i pyszny lekki obiad. Wszystkie składniki można przygotować wcześniej a potem tylko siup! do pojemnika/słoika i w drogę albo do Zobacz więcej
Każdego lata mrozimy z mamą maliny, truskawki i jagody. Zimą możemy ugotować kompot, zrobić owocowe sosy, upiec ciasto z owocami. Przywołać wspomnienia o ciepłym, leniwym popołudniu czy porannej kawie Zobacz więcej
Taką sałatkę po prostu chce się nazwać ukraińską i bardzo bliską mojemu sercu, ponieważ zawiera te składniki, na których dorastałam. No może z wyjątkiem rukoli, ale teraz, gdy ta roślina z Zobacz więcej
Myślę że w związku z tym że nastała wiosna przyda się kilka ciekawych przepisów na sałatki. O tej porze roku zazwyczaj chętniej sięgamy po „trawiaste” potrawy, niż ociekające tłuszczem kotlety. Zobacz więcej
Każdy, kto zagląda tu od jakiegoś czasu czasu wie pewnie, że bardzo lubię buraki, a najbardziej pieczone. Bo żadne inne nie są tak dobre, tak słodkie i tak… buraczane Z żadnych innych nie wychodzą tak Zobacz więcej
Potrawy mają to do siebie, że czasem nas zaskakują. Wystarczy dodać do swojskiego dania jeden lub dwa inne niż zwykle składniki i otrzymujemy danie, które smakuje inaczej. Zaskakująco. Intrygująco. Zobacz więcej
Botwinka + bryndza + kasza gryczana = pyszna, sycąca i sezonowa ciepła sałatka na obiad. Idealna do pracy, do odgrzania w mikrofalówce. Na zimno ostatecznie też daje radę. Tak mi zasmakowała, że Zobacz więcej
Składniki: 1/2 szklanki łuskanych pistacji 1 ząbek czosnku 1/4 szklanki soku wyciśniętego z pomarańczy + skórka z pomarańczy starta na drobnych oczkach 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka czerwonego octu Zobacz więcej
Sezon na prawdziwą, owczą bryndzę kończy się wraz z październikiem i jeśli możemy ją dostać, czas chwytać okazję. A jeśli to niemożliwe, możecie ją zastąpić kozim twarożkiem. Też będzie doskonale Zobacz więcej