Przepis na bryzol

RainDrop
RainDrop Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Passionfruit
Bryzol (stek) wołowy z pieczarkami

Bryzol (stek) wołowy z pieczarkami 753

Bryzol to smażony kawałek (kotlet) delikatnego mięsa. Najczęściej wykorzystuje się w tym celu polędwicę wołową lub cielęcą, choć oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, by w podobny sposób podać Zobacz więcej
Wyraczynka
Wyraczynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia z wyrakiem
Bryzol z pieczarkami

Bryzol z pieczarkami 534

Chwilę nas nie było. Wracamy z klasykiem polskiej II połowy XX wieku. Szczyt elegancji dobrych lokali PRL-u ;) Wielu może źle się kojarzyć z suchym mięsem i pieczarkami dodanymi tylko w celu Zobacz więcej
Wyznaję zasadę, że gdy brak pomysłu na obiad, to najlepiej sięgnąć po najprostsze rozwiązanie, które zwykle jest najlepsze. Nie trzeba przecież szukać za oceanem, aby trafić na smaczny przepis na Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bajkorada
Bryzol wołowy z pieczarkami

Bryzol wołowy z pieczarkami 220

Dawno, dawno temu, w czasie studiów, kiedy to jeszcze byłam piękna, młoda, szczuplutka i z burzą włosów na głowie :) zdarzyło mi się pracować w pewnej nadmorskiej restauracji (nazwy nie wspomnę, bo Zobacz więcej
Bryzol Marszałka z pęczakiem i grzybami bryzol Marszałka – www.wolnakuchnia.pl W okresie międzywojennym mięso wołowe było dość drogim produktem, ale nie żałowano go na specjalne okazje i dla Zobacz więcej
3 grube kotlety ze schabu (lub szynka, łopatki) 10 średnich pieczarki sól, pieprz świeżo mielony 2 cebule 2 łyżki mąki olej, masło do smażenia 3 jajka Mięso opłukać, osuszyć i lekko rozbić na Zobacz więcej
Bryzol lub stek jak kto woli, to kawałek polędwicy wołowej obsmażony i podany z pieczarkami i cebulką. Pysznie, szybko i nie ma się tutaj co nie udać! Polędwica wołowa to mięso, które idealnie nadaje Zobacz więcej
Jak zapewne zauważyliście mięso u mnie gości dość rzadko , a to dlatego , że zdecydowanie należę do wielbicieli rzeczy mącznych ( no i oczywiście słodkości , ale o tym nie muszę mówić ;) ). Jeśli już Zobacz więcej
Duusiak
Duusiak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Koperek w kuchni :)
Bryzol z cebulką

Bryzol z cebulką 1257

Pyszny kotlet z cebulką na wierzchu. :) Danie z PRL-u :) Składniki: 3 plastry schabu bez kości 2 cebule sól,pieprz 2 łyżki mąki olej do smażenia Przygotowanie: Plastry schabu rozbić cienko. Zobacz więcej
Przygotowałam coś w rodzaju bryzola .Z reguły jest to płat polędwicy wołowej, wieprzowej lub końskiej rozbity , usmażony. Ale ostatnio wpadłam na obiad do Restauracji Nowy Chief w Szczecinie Zamówiłam Zobacz więcej
Szybki obiad rodem prawie z PRL. Kurczak z grilla pod kołderką z pieczarek i z jajkiem w mundurku to miała odmiana od zwykłego kotleta z kurczaka. Pysznie i kolorowo, obiad na każdą porę roku. Porcja Zobacz więcej
Zdjęcie: INTERNET (nie pamiętam dokładnego źródła) Z wczorajszego wpisu o warsztatach z wołowinymogliście się dowiedzieć, że ten rodzaj mięsa to wiele smaków i wiele możliwości kulinarnych. Jednak czy Zobacz więcej
« Bryzol stek wołowy z ... Lekka sałatka z makaronu orzo (w kształcie ryżu) Orzo to rodzaj makaronu, któremu nadano kształt i wielkość ziarenek ryżu bądź jęczmienia - „orzo” po włosku znaczy „jęczmień Zobacz więcej
Czy ktoś pamięta jeszcze bukiet z jarzyn, sznycel ministerski i bryzol z pieczarką? O smakach siermiężnej gastronomii PRL, ale i o kulinarnych inspiracjach naszych czasów, rozmawiałem w minioną Zobacz więcej
Bryzol stek wołowy z ... » Kiełbasa duszona z cebulą i pomidorami Idealna na ciepłe śniadanie lub kolację. Podana z ziemniakmi może stanowić pożywny obiad. 25 dag kiełbasy 2 duże cebule 2 pomidory 1 Zobacz więcej
kulinarna Noc Muzeów, 18 maja2013 Warsztaty kulinarne o kuchni międzywojennej połączone z pokazem kulinarnym prowadziła Agnieszka Długosz (osobisty trener kulinarny, autorka przepisów, stylistka Zobacz więcej
kulinarna Noc Muzeów, 18 maja2013 Warsztaty kulinarne o kuchni międzywojennej połączone z pokazem kulinarnym prowadziła Agnieszka Długosz (osobisty trener kulinarny, autorka przepisów, stylistka Zobacz więcej
Tomo
Tomo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pork&Bacon
Montenegro. Negro to widzę

Montenegro. Negro to widzę 120

Jako świeżo upieczony maturzysta po raz pierwszy odwiedziłem Montenegro dziewięć, lub dziesięć lat temu. Moi znajomi mieszkali w okolicach placu Zbawiciela, gdzie nie było jeszcze Plany B, czy Zobacz więcej
Trudno sobie wyobrazić nasz jadłospis bez mięsa.Najpopularniejsza jest u nas wieprzowina,dlatego często na naszych stołach gości ten rodzaj mięsa Nie bez znaczenia jest rodzaj mięsa,z jakiego będziemy Zobacz więcej