Przepis na bryzol marszałka

Bryzol Marszałka z pęczakiem i grzybami bryzol Marszałka – www.wolnakuchnia.pl W okresie międzywojennym mięso wołowe było dość drogim produktem, ale nie żałowano go na specjalne okazje i dla Zobacz więcej
RainDrop
RainDrop Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Passionfruit
Bryzol (stek) wołowy z pieczarkami

Bryzol (stek) wołowy z pieczarkami 753

Bryzol to smażony kawałek (kotlet) delikatnego mięsa. Najczęściej wykorzystuje się w tym celu polędwicę wołową lub cielęcą, choć oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, by w podobny sposób podać Zobacz więcej
Wyraczynka
Wyraczynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia z wyrakiem
Bryzol z pieczarkami

Bryzol z pieczarkami 534

Chwilę nas nie było. Wracamy z klasykiem polskiej II połowy XX wieku. Szczyt elegancji dobrych lokali PRL-u ;) Wielu może źle się kojarzyć z suchym mięsem i pieczarkami dodanymi tylko w celu Zobacz więcej
Wyznaję zasadę, że gdy brak pomysłu na obiad, to najlepiej sięgnąć po najprostsze rozwiązanie, które zwykle jest najlepsze. Nie trzeba przecież szukać za oceanem, aby trafić na smaczny przepis na Zobacz więcej
kulinarna Noc Muzeów, 18 maja2013 Warsztaty kulinarne o kuchni międzywojennej połączone z pokazem kulinarnym prowadziła Agnieszka Długosz (osobisty trener kulinarny, autorka przepisów, stylistka Zobacz więcej
kulinarna Noc Muzeów, 18 maja2013 Warsztaty kulinarne o kuchni międzywojennej połączone z pokazem kulinarnym prowadziła Agnieszka Długosz (osobisty trener kulinarny, autorka przepisów, stylistka Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bajkorada
Bryzol wołowy z pieczarkami

Bryzol wołowy z pieczarkami 220

Dawno, dawno temu, w czasie studiów, kiedy to jeszcze byłam piękna, młoda, szczuplutka i z burzą włosów na głowie :) zdarzyło mi się pracować w pewnej nadmorskiej restauracji (nazwy nie wspomnę, bo Zobacz więcej
Bardzo długo zastanawialiśmy się nad przepisem na "domowe pieczywo". Takie zadanie postawił przed nami producent masła Lurpak - organizator konkursu na Kulinarnego Bloga Roku, w którym dzięki Waszym Zobacz więcej
3 grube kotlety ze schabu (lub szynka, łopatki) 10 średnich pieczarki sól, pieprz świeżo mielony 2 cebule 2 łyżki mąki olej, masło do smażenia 3 jajka Mięso opłukać, osuszyć i lekko rozbić na Zobacz więcej
Bryzol lub stek jak kto woli, to kawałek polędwicy wołowej obsmażony i podany z pieczarkami i cebulką. Pysznie, szybko i nie ma się tutaj co nie udać! Polędwica wołowa to mięso, które idealnie nadaje Zobacz więcej
Warsztaty i pokaz kulinarny WOLNEJ KUCHNI w Muzeum Powstania Warszawskiego kulinarna Noc Muzeów, 18 maja 2013 W najbliższą sobotę 18 maja podczas Nocy Muzeów w Muzeum Powstania Warszawskiego odbędą Zobacz więcej
Jak zapewne zauważyliście mięso u mnie gości dość rzadko , a to dlatego , że zdecydowanie należę do wielbicieli rzeczy mącznych ( no i oczywiście słodkości , ale o tym nie muszę mówić ;) ). Jeśli już Zobacz więcej
Duusiak
Duusiak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Koperek w kuchni :)
Bryzol z cebulką

Bryzol z cebulką 1257

Pyszny kotlet z cebulką na wierzchu. :) Danie z PRL-u :) Składniki: 3 plastry schabu bez kości 2 cebule sól,pieprz 2 łyżki mąki olej do smażenia Przygotowanie: Plastry schabu rozbić cienko. Zobacz więcej
Przygotowałam coś w rodzaju bryzola .Z reguły jest to płat polędwicy wołowej, wieprzowej lub końskiej rozbity , usmażony. Ale ostatnio wpadłam na obiad do Restauracji Nowy Chief w Szczecinie Zamówiłam Zobacz więcej
Szybki obiad rodem prawie z PRL. Kurczak z grilla pod kołderką z pieczarek i z jajkiem w mundurku to miała odmiana od zwykłego kotleta z kurczaka. Pysznie i kolorowo, obiad na każdą porę roku. Porcja Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Szlakiem WGL

Szlakiem WGL 34

Zaproszeni przez MROT Mazowieckią Regionalną Organizację Turystyczną i WGL Wielki Gościniec Litewskiemieliśmy okazję spędzić weekend podróżując i zwiedzając obiekty turystyczne na szlaku WGL. Trasa Zobacz więcej
Zdjęcie: INTERNET (nie pamiętam dokładnego źródła) Z wczorajszego wpisu o warsztatach z wołowinymogliście się dowiedzieć, że ten rodzaj mięsa to wiele smaków i wiele możliwości kulinarnych. Jednak czy Zobacz więcej
fiedziu
fiedziu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Prymitywna Kuchnia
Kaszanka z patelni

Kaszanka z patelni 53

To danie jest esencją Prymitywnej Kuchni. Jest tak prymitywne jak nagłówki polskich portali informacyjnych, banda oficerów Wojska Polskiego pokazana w filmie „Jack Strong”, ba nawet dorównuje Zobacz więcej
4 czerwca 2016 r. w Rancho Taurus w Pilznie odbyło się Święto Golonki Podkarpackiej z Pilzna, w którym miałam okazje brać udział. Od kilku latjest organizowane przez Firmę TAURUS. Patronat honorowy Zobacz więcej