brzoskwinie w syropie bez pasteryzacji

sisters4cooking
sisters4cooking Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sisters4cooking
Kompot

Kompot 2449

0
Możecie wykorzystać różne owoce. Najlepiej zacząć już na początku lata i wykorzystywać po kolei wszystkie sezonowe owoce, które lubicie. Ja tym sposobem mam już w spiżarni przetwory z moreli, Zobacz więcej
torebkę herbaty. Zalać owoce i pasteryzować ok. 15 minut. O pasteryzacji w słoikach WECK więcej tutaj. * Może to mnie kiedyś zgubi (ba! już mnie czasem gubi), ale po prostu kilogram owoców bez Zobacz więcej
zdania, że bez sensu jest marynować te warzywa. Jednak jeśli macie dostęp do szparagów, te marynowane są potem zimą ciekawym składnikiem sałatek, albo ładnie prezentująca się przystawką. Zobacz więcej
Dzień dobry, Dwa dni temu moja koleżanka powiedziała: – Robaki mi się pchają do domu jak nigdy, będzie szybko zima. Potem dowiedziałam się, że zimowity szybko zakwitły i w ogóle nie wiadomo co będzie Zobacz więcej
Di autorka: Di gotuje | blog: Di gotuje Dżem z czereśni i czarnej porzeczki autorka: kawa| blog: Tylko Spróbuj Dżem z czerwonej porzeczki ( z cukrem żelującym ) autorka: Kuchnia u Poli | blog: Zobacz więcej
nie rosną i nie dojrzewają zimą i wczesną wiosną. Warzywa i owoce mozemy zamrozić, składować w piwnicy, lub innym chłodnym miejscu, kiedyś także w kopcach na polu.Spora ich grupa a wśród nich sałata, Zobacz więcej
w książce. Kolejną część stanowią przepisy. W końcu czym byłaby książka kulinarna bez przepisów? Znajdziemy więc pomysły na pikle, dżemy, syropy, kompoty a nawet drinki – wszystko podzielone na pory Zobacz więcej
w książce. Kolejną część stanowią przepisy. W końcu czym byłaby książka kulinarna bez przepisów? Znajdziemy więc pomysły na pikle, dżemy, syropy, kompoty a nawet drinki – wszystko podzielone na pory Zobacz więcej
odrobinę kirschu). Gorący dżem przełożyć do suchych, gorących słoików (najlepiej wyprażonych w piekarniku) i dokładnie zakręcić. Dżem można również zapasteryzować. Wersja II – w drugim dniu smażenia Zobacz więcej
się na domowe przetwory? Najlepsze produkty to te pochodzące z naszego własnego ogródka czy działki. Jeśli nie hodujecie swoich owoców, może ktoś z rodziny lub sąsiadów ma za dużo jabłek bądź śliwek? Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 395

0
i dojrzewają przez kilka miesięcy) nabierają charakterystycznego, ostrego aromatu. Anchois stanowią składnik wielu dań:sałatek, past, farszów (zarówno rybnych, jak i mięsnych). Jako przyprawa Zobacz więcej
’ z toskańskim rodowodem Melon doskonały Piąta Pora Roku i sałatka na poniedziałek Sierpień(5) Toskańskie pici i sugo finto Sierpniowy ‘przypominacz’ Brzoskwinie / morele w alkoholowym syropie Domowy Zobacz więcej
pomodoro, czyli włoska ‘pomidorówka’ z toskańskim rodowodem Melon doskonały Piąta Pora Roku i sałatka na poniedziałek Sierpień(5) Toskańskie pici i sugo finto Sierpniowy ‘przypominacz’ Brzoskwinie / Zobacz więcej
zapracowanych ;) Koktail z czarną porzeczką Lipiec(13) Czerwona porzeczka, gościnnie Czarna porzeczka - przetwory 2013 Weekend w słoikach Truskawki, ananas i koktajl Bób i pieczona papryka Lipcowe Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Szczęśliwego! :)

Szczęśliwego! :) 139

0
i boczkiem Książkowo Kwiecień(2) Wiosenny makaron i pesto z liści rzodkiewki Koktajl z kaszą gryczaną, na surowo Marzec(1) Szybkie curry z łososiem 2014(96) Grudzień(6) Kapusta z grochem i Zobacz więcej