brzoskwinie w syropie bez pasteryzacji

sisters4cooking
sisters4cooking Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sisters4cooking
Kompot

Kompot 2446

0
Możecie wykorzystać różne owoce. Najlepiej zacząć już na początku lata i wykorzystywać po kolei wszystkie sezonowe owoce, które lubicie. Ja tym sposobem mam już w spiżarni przetwory z moreli, Zobacz więcej
torebkę herbaty. Zalać owoce i pasteryzować ok. 15 minut. O pasteryzacji w słoikach WECK więcej tutaj. * Może to mnie kiedyś zgubi (ba! już mnie czasem gubi), ale po prostu kilogram owoców bez Zobacz więcej
zdania, że bez sensu jest marynować te warzywa. Jednak jeśli macie dostęp do szparagów, te marynowane są potem zimą ciekawym składnikiem sałatek, albo ładnie prezentująca się przystawką. Zobacz więcej
Dzień dobry, Dwa dni temu moja koleżanka powiedziała: – Robaki mi się pchają do domu jak nigdy, będzie szybko zima. Potem dowiedziałam się, że zimowity szybko zakwitły i w ogóle nie wiadomo co będzie Zobacz więcej
Sos z pieczonych warzyw Ajwar Domowy keczup Kiszone rzodkiewki Ogórki po chińsku - z papryką ostrą Dżem z cukinii z galaretką Ogórki z chili - bez wekowania! Nalewka z agrestu Szczaw na zimę bez Zobacz więcej
bylibyśmy w stanie wyobrazić sobie dnia bez ich obecności na talerzu. W dzisiejszych czasach bez większego problemu możemy kupić dowolne warzywa i owoce. Z drugiej strony doskonale wiemy, że zdrowe Zobacz więcej
w książce. Kolejną część stanowią przepisy. W końcu czym byłaby książka kulinarna bez przepisów? Znajdziemy więc pomysły na pikle, dżemy, syropy, kompoty a nawet drinki – wszystko podzielone na pory Zobacz więcej
w książce. Kolejną część stanowią przepisy. W końcu czym byłaby książka kulinarna bez przepisów? Znajdziemy więc pomysły na pikle, dżemy, syropy, kompoty a nawet drinki – wszystko podzielone na pory Zobacz więcej
odrobinę kirschu). Gorący dżem przełożyć do suchych, gorących słoików (najlepiej wyprażonych w piekarniku) i dokładnie zakręcić. Dżem można również zapasteryzować. Wersja II – w drugim dniu smażenia Zobacz więcej
się na domowe przetwory? Najlepsze produkty to te pochodzące z naszego własnego ogródka czy działki. Jeśli nie hodujecie swoich owoców, może ktoś z rodziny lub sąsiadów ma za dużo jabłek bądź śliwek? Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 362

0
i dojrzewają przez kilka miesięcy) nabierają charakterystycznego, ostrego aromatu. Anchois stanowią składnik wielu dań:sałatek, past, farszów (zarówno rybnych, jak i mięsnych). Jako przyprawa Zobacz więcej
Krakowa wielbicieli dyni – na farmie pani Darii Latały w Wawrzeńczycach wciąż można nabyć niektóre odmiany! Jak pisze właścicielka – dynie uprawiane są tam metodą tradycyjną, bez sztucznych nawozów. Zobacz więcej
pomodoro, czyli włoska ‘pomidorówka’ z toskańskim rodowodem Melon doskonały Piąta Pora Roku i sałatka na poniedziałek Sierpień(5) Toskańskie pici i sugo finto Sierpniowy ‘przypominacz’ Brzoskwinie / Zobacz więcej
Focaccia barese Jesiennie Panzanella, czyli włoski sposób na czerstwy chleb Pappa al pomodoro, czyli włoska ‘pomidorówka’ z toskańskim rodowodem Melon doskonały Piąta Pora Roku i sałatka na Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Szczęśliwego! :)

Szczęśliwego! :) 116

0
domem ;)), również minione Święta spędziłam tym razem w Danii i po raz pierwszy miałam okazję ‘na żywo’ ;) spróbować duńskich świątecznych potraw (tym bardziej, że wszystko przygotowano z myślą o Zobacz więcej