brzoskwinie w syropie bez pasteryzacji

Kwiaty czarnego bzu mają szerokie zastosowanie w kuchni. Ze względu na swoje zdrowotne właściwości, aromat i smak najczęściej przygotowuję się z nich słodki, pachnący syrop. Pyszny, o słodko-mdłym Zobacz więcej
Syrop z kwiatów czarnego bzu to prawdziwy rarytas i nie tylko w znaczeniu kulinarnym, ale ze względu na swoje właściwości zdrowotne. To bogactwo flawoniodów (kwercetyna, rutyna, kemferol), witamin Zobacz więcej
joannas1976
joannas1976 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchennecudajoanny
Morele w Syropie

Morele w Syropie 104

Skład: 1 kg moreli 600ml wody 1 i szklanki cukru kilkanaście kropel soku z cytryny Przygotowanie: Morele myjemy. Przekrawamy na pół i wyjmujemy pestkę. (możemy je sparzyć i obrać ze skóry) Słoiki Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Kurczak w brzoskwiniach

Kurczak w brzoskwiniach 10

Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 puszka brzoskwiń w syropie 2 cebule 1 duży jogurt naturalny (330 ml) sól, pieprz czubryca czerowna żurawina Fanex ryż jaśminowy Przygotowanie: Fileta pokroić … Zobacz więcej
iceladybug
iceladybug Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
see food and eat it
Brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie w syropie 3156

Już nie mogę doczekać się chwili, kiedy w zimowy wieczór, przykryta kocem, przy dobrym filmie i z prószącym za oknem śniegiem, otworzę słoik i poczuję zapach pełni lata. Brzoskwinie - swoje, soczyste, Zobacz więcej
Syrop z pigwowca, bez gotowania i pasteryzacji | Małe Kulinaria Menu stron START O MNIE KONTAKT Strona startowa » NAPOJE » Syrop z pigwowca, bez gotowania i pasteryzacji Opublikowane dnia 11 paź 2015 Zobacz więcej
ilka
ilka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Yummu homemade cooking
Brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie w syropie 70

Brzoskwinie w syropie sprzedawane powszechnie w puszkach to świetny sposób na dodatek do deserów lub ciast. Dlaczego by więc nie zrobić takich do słoików na zimę. Zamknąć w nim pachnące dobre Zobacz więcej
Kochani, na wstępie życzę Wam wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych Mikołajek:) Mam nadzieję, że spędziliście ten dzień przyjemnie i dostaliście od Mikołaja jakieś słodkie upominki. Od dzisiaj Zobacz więcej
Ok, wiem, że jak zobaczysz składniki to złapiesz się za głowę i pomyślisz - "dziewczyna powariowała - tyle cukru", ale powiem Ci, że jestem zwolenniczką ograniczania cukru, ale w tym przepisie po Zobacz więcej
Powoli zbliżam się do końca publikowania moich tegorocznych przetworów. Brzoskwinie pięknie nam w tym roku obrodziły, więc mogłam zrobić sporo zapasów na zimę:) Zimą używam ich po prostu do zjedzenia, Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anyżkowo
Brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie w syropie 2530

Brzoskwinie w syropie W sklepach jest coraz więcej owoców. Warto przygotować parę słoiczków brzoskwiń żeby zachować pyszny smak lata. Są idealne do deserów, lodów czy ciast. Składniki : około 3 kg Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie w syropie 2297

Domowy sposób na owoce do ciast i deserów. Przepis pochodzi od Margarytki. Składniki: brzoskwinie Zalewa (proporcje): 1 litr wody 1-2 szklanki cukru (w zależności, czy wolimy bardziej lub mniej Zobacz więcej
Anioły w kuchni
Anioły w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anioły w kuchni
Brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie w syropie 2055

Składniki: 1 kg brzoskwiń, 1 litr wody, 2 szklanki cukru, Przygotowanie: Brzoskwinie warto sparzyć wodą łatwiej wtedy zejdzie nam z nich skórka:) Następnie przekrawamy je na pół lub na ćwiartki w Zobacz więcej
anitalach123
anitalach123 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Karczma Trzy Jaźwce
Gruszki w syropie

Gruszki w syropie 36

Dzisiejszego dnia postanowiliśmy pofolgować naszym smakom, a dołożyć pracy układowi pokarmowemu. Na obiad zrobiliśmy bliny, a potem przyszedł czas na wybór deseru. Przejżeliśmy nasze notatki oraz Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Wiśnie w syropie

Wiśnie w syropie 17440

Kolejne przetwory z wiśni, tym razem w postaci owoców, które możemy wykorzystać zimą do różnych deserów i ciast. Przepis mam od mamy. Składniki: 5 kg wiśni 1,5 kg cukru Sposób przygotowania: 1. Wiśnie Zobacz więcej
Mięso ze schabu duszone w syropach jest delikatne, miękkie, kruche, soczyste i bardzo aromatyczne i uprzedzając pytania, nie jest za słodkie tylko ma lekki posmak słodyczy. Miałam syrop z bzu lekko Zobacz więcej
judik
judik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sweet escape into kitchen
Brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie w syropie 1757

Brzoskwinie w syropie to prawdziwe lato zamknięte w słoiczkach. Zachowują piękny złocisty kolor, cudownie pachną i są naprawdę pyszne. Po otwarciu można je wykorzystać do ciast, deserów, lub podjadać Zobacz więcej
Pycha !!! Papryka sama w sobie smakuje jak ta z zalewy octowej ale dodatkowo otacza ją ketchupowy sosik. W towarzytstwie również octowej cebulki świetnie pasuje jako surówka do obiadu jak i na kanapki Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie w syropie 1404

W kilka słoików brzoskwiń w syropie warto się zaopatrzyć na zimę. W smaku bardzo przypominają brzoskwinie z puszki. Wykorzystuję je do wypieku ciast i jako dodatek do deserów. Składniki: brzoskwinie Zobacz więcej
Trwałość Do 1 miesiąca w temp. chłodniczych (poniżej 100C). W lecie niedopuszczalne przechowywanie bez chłodzenia Do 6 mies w temp. chłodniczych, do 1 mies. bez chłodzenia Do 6 mies. bez chłodzenia Zobacz więcej