brzoskwinie w syropie bez pasteryzacji

sisters4cooking
sisters4cooking Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sisters4cooking
Kompot

Kompot 2451

0
{{headerMessage}}
Możecie wykorzystać różne owoce. Najlepiej zacząć już na początku lata i wykorzystywać po kolei wszystkie sezonowe owoce, które lubicie. Ja tym sposobem mam już w spiżarni przetwory z moreli, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
torebkę herbaty. Zalać owoce i pasteryzować ok. 15 minut. O pasteryzacji w słoikach WECK więcej tutaj. * Może to mnie kiedyś zgubi (ba! już mnie czasem gubi), ale po prostu kilogram owoców bez Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Szparagi w słoikach na zimę

Szparagi w słoikach na zimę 674

2
{{headerMessage}}
zdania, że bez sensu jest marynować te warzywa. Jednak jeśli macie dostęp do szparagów, te marynowane są potem zimą ciekawym składnikiem sałatek, albo ładnie prezentująca się przystawką. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzień dobry, Dwa dni temu moja koleżanka powiedziała: – Robaki mi się pchają do domu jak nigdy, będzie szybko zima. Potem dowiedziałam się, że zimowity szybko zakwitły i w ogóle nie wiadomo co będzie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
" Fasolka w pomidorach na zimę Orzechówka toskańska Ocet z czereśni, marynata i konfitura Imbirówka stryja Dionizego Sos słodko-kwaśny do słoików Korniszony Dżem "kiwi" Ogórki kanapkowe Kiszona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bylibyśmy w stanie wyobrazić sobie dnia bez ich obecności na talerzu. W dzisiejszych czasach bez większego problemu możemy kupić dowolne warzywa i owoce. Z drugiej strony doskonale wiemy, że zdrowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w książce. Kolejną część stanowią przepisy. W końcu czym byłaby książka kulinarna bez przepisów? Znajdziemy więc pomysły na pikle, dżemy, syropy, kompoty a nawet drinki – wszystko podzielone na pory Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w książce. Kolejną część stanowią przepisy. W końcu czym byłaby książka kulinarna bez przepisów? Znajdziemy więc pomysły na pikle, dżemy, syropy, kompoty a nawet drinki – wszystko podzielone na pory Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Czarna porzeczka – przetwory 2013

Czarna porzeczka – przetwory 2013 3583

1
{{headerMessage}}
odrobinę kirschu). Gorący dżem przełożyć do suchych, gorących słoików (najlepiej wyprażonych w piekarniku) i dokładnie zakręcić. Dżem można również zapasteryzować. Wersja II – w drugim dniu smażenia Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Domowe przetwory na chłodne wieczory

Domowe przetwory na chłodne wieczory 270

0
{{headerMessage}}
się na domowe przetwory? Najlepsze produkty to te pochodzące z naszego własnego ogródka czy działki. Jeśli nie hodujecie swoich owoców, może ktoś z rodziny lub sąsiadów ma za dużo jabłek bądź śliwek? Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 419

0
{{headerMessage}}
i dojrzewają przez kilka miesięcy) nabierają charakterystycznego, ostrego aromatu. Anchois stanowią składnik wielu dań:sałatek, past, farszów (zarówno rybnych, jak i mięsnych). Jako przyprawa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
komentarze pocztą e-mail Kontakt bea@beawkuchni.com Newsletter Your email: Pieczemy z Wisłą! Archiwum 2013(103) Listopad(8) Farma dyniowa pod Krakowem - ogłoszenie Risotto z kasztanami i pieczoną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na ciasto :)) ‚ Napisz odpowiedź Ten wpis został opublikowany w inne dnia 8 Listopad 2013, przez Bea. Zobacz wpisy Starszy post Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi Twój adres e-mail nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czekoladowy weekend, odsłona pierwsza Smak dzieciństwa Zupa-krem z pasternaku i batatów Spacer nad jeziorem Czekoladowy Weekend Nalesnikowy deser Nalesniki Styczeń(9) Chleb na zakwasie Cheesecake, Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Szczęśliwego! :)

Szczęśliwego! :) 157

0
{{headerMessage}}
! Chleb orkiszowy z pomidorami i czarnym sezamem Babka marchewkowa Wielkanocny ‘przypominacz’ Wiosenna zupa z groszku, z czosnkiem niedźwiedzim Wyjątkowy sos z orzeszków piniowych i sałatka na Zobacz więcej