Przepis na buduj smak

Budujemy własną wędzarnię - część II POPRAWIAMY WŁASNE POMYSŁY Często idąc na łatwiznę i prostotę adoptujemy różne elementy do złożenia wędzarni. Jednak zanim przystąpimy do budowy, należy zastanowić Zobacz więcej
Budujemy własną wędzarnię - część IV OPAŁ DO WĘDZARNI – DREWNO Kolor wędzonek uzyskujemy w zależności od sposobu wędzenia - opalania. Jednak kolor nie równa się smakowi. Poszukiwanie Zobacz więcej
Wklejam otrzymane opracowanie od kol. Andyandy na którym opierałem się budując własną wędzarnię. WIELKIE podziękowania kol. Andyandy za stworzenie opracowania i jego udostępnienie. Budujemy własną Zobacz więcej
Budujemy własną wędzarnię - część III Budujemy wędzarnię Podstawowe projekty wędzarni z paleniskiem bezpośrednim muszą się charakteryzować dobrą izolacja termiczna , wentylacją i wielkością paleniska Zobacz więcej
JaKama
JaKama Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zapachy z kuchni Kamy
budujemy

budujemy 70

Zaczęliśmy budowę tarasu :) nareszcie! Spory, ale taki ma być :) opaska z kamienia, boczne schody.. żonkile wstają do słonka :) co to za kwiaty? Nie mam pojęcia :)a tu reszta śniegu z wczoraj... Zobacz więcej
Odchudzający zielony koktajl, który pysznie smakuje i zdrowie buduje Czytaj więcej » Zobacz więcej
Dla osób potrzebujących diety wzmacniającej odporność i dającej energię do życia Program Słoneczny stworzyliśmy specjalnie dla osób, które odchudzały się na własną rękę i straciły wiele składników Zobacz więcej
Bardziej niż matmę wolałam historię, polski, łacinę i francuski. I choć umysł nadal mam wielce humanistyczny, czasami wzory przydają się bardzo. A w szczególności „Wzór na smak”. I taki to właśnie Zobacz więcej
Lato właśnie dobiegło końca. Mam nadzieję, że dobrze wykorzystaliście ten okres - długie dni, pełne słońca, z przyjemną temperaturą i bez nadmiernej ilości gwałtownych wrażeń meteorologicznych (mam Zobacz więcej
katarzynasawicka
katarzynasawicka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Make life healthier
Budujące spotkania

Budujące spotkania 20

Uwielbiam dni, kiedy mogę swoją pasją podzielić się z innymi. Jeszcze fajniej czuję się, gdy widzę, że to co mówię przemawia i daje do myślenia. Miałam dzisiaj przyjemność poprowadzić prelekcje dla Zobacz więcej
Katarzyna Biłous to nie tylko założycielka poradni dietetycznej, specjalista dietetyk, trener żywienia i terapeuta zaburzeń odżywiania. To również aktywna biegaczka – kilkukrotna zwyciężczyni górskich Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was recenzję książki niezwykłej - książki o smakach, obyczajach i historii Wileńszczyzny i Polakach tam mieszkających. Oprócz świetnych przepisów (zaraz i o nich), poznajemy historię Zobacz więcej
WIELKANOCNY MAŁOPOLSKI SMAK jest świąteczną odsłoną Małopolskiego Festiwalu Smaku. Wydarzenie to towarzyszy Targom Wielkanocnym organizowanym corocznie na Rynku Głównym w Krakowie i wspaniale buduje Zobacz więcej
Bernadetta
Bernadetta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Prawo do gotowania z pasją
Weekend ze Smakiem

Weekend ze Smakiem 86

Przed tygodniem, dzięki zaproszeniu ekipy Cooklet, miałam przyjemność uczestniczyć w Weekendzie ze Smakiem 2. Po zapoznaniu się z programem atrakcji, jakie dla nasz przygotowano, odniosłam wrażenie, Zobacz więcej
Gdyby w szkole był przedmiot o jedzeniu, chciałabym, żeby moje dzieci uczył Grzegorz Łapanowski. Chłopak z kuchennym biglem, który zaraża smacznym optymizmem. Autor projektu Szkoła na Widelcu i Zobacz więcej
Venidle
Venidle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Venidle
Awangarda Smaku – podsumowanie akcji

Awangarda Smaku – podsumowanie akcji 31

Linki do akcji: http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/awangarda-smaku http://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/awangarda-smaku Organizując tę akcję do pewnego stopnia zdawałam sobie sprawę, że przysparzać Zobacz więcej
W ramach współpracy z portalem polska-gotuje.pl dostałam kolejną książkę do recenzji - "Smaki z Fjällbacki". Dwoje przyjaciół - Camilla Läckberg - szwedzka pisarka bestsellerowych kryminałów, której Zobacz więcej
Tym razem nasz świąteczny domek z piernika nie powstał z gotowych elementów ze sklepu. Zrobiliśmy go od początku do końca sami, wzorując się na fotografiach piernikowego domku Muminków. Nie było to Zobacz więcej
Zapytacie czy w domowych warunkach jest to możliwe? A ja odpowiem oczywiście że tak. Jak zrobiłam pierwszy raz domową kiełbasę [ klik ] to zaraz zapragnęłam ją uwędzić ale czym i jak skoro nie mam Zobacz więcej
Szybka i lekka surówka, która pasuje do większości dań obiadowych. Najlepiej smakuje kiedy pomidory są świeże i pełne smaku - czyli w sezonie, bo to one budują cały aromat. Do tego świeża bazylia, Zobacz więcej