bułeczka drożdżowa z wiśniami i kruszonką

Te bułeczki drożdżowe możemy przygotować z ulubionymi owocami- jagodami, borówkami, śliwkami czy tak jak ja wiśniami i porzeczkami. Zawsze się udają i smakują doskonale. Smak lata .;) . Drożdżowe Zobacz więcej
Te bułeczki drożdżowe możemy przygotować z ulubionymi owocami- jagodami, borówkami, śliwkami czy tak jak ja wiśniami i porzeczkami. Zawsze się udają i smakują doskonale. Smak lata .;) . Drożdżowe Zobacz więcej
Ciasto z drożdżowe z przepisu mojej mamy... Jest delikatne, mięciutkie, czuć masełkiem i żółtkami. Można je przygotować na wiele sposobów - u mnie z porzeczkami i wiśniami czyli z sezonowymi owocami Zobacz więcej
Archiwum bloga 2014 (16) maj (1) kwiecień (2) marzec (3) luty (3) styczeń (7) 2013 (250) grudzień (29) listopad (20) październik (19) wrzesień (17) sierpień (30) lipiec (22) 3 BIT inna Zobacz więcej
Archiwum bloga 2014 (16) maj (1) kwiecień (2) marzec (3) luty (3) styczeń (7) 2013 (250) grudzień (29) listopad (20) październik (19) wrzesień (17) sierpień (30) lipiec (22) 3 BIT inna Zobacz więcej
Archiwum bloga 2014 (16) maj (1) kwiecień (2) marzec (3) luty (3) styczeń (7) 2013 (250) grudzień (29) listopad (20) październik (19) wrzesień (17) sierpień (30) lipiec (22) 3 BIT inna Zobacz więcej
Archiwum bloga 2014 (16) maj (1) kwiecień (2) marzec (3) luty (3) styczeń (7) 2013 (250) grudzień (29) listopad (20) październik (19) wrzesień (17) sierpień (30) lipiec (22) 3 BIT inna Zobacz więcej
Wyśmienite i przepyszne. Polecam! Bułeczki drożdżowe z porzeczkami i kruszonką Składniki(na 12 bułeczek): -ciasto drożdżowe z 0,5 kg mąki z tego przepisu: Zobacz więcej
Domowe drożdżówki smakują najlepiej. Z wiśniami robiłam po raz pierwszy i na pewno nie ostatni. Aromatyczne, kwaskowate wiśnie ze słodką, cynamonową kruszonką smakowały wyśmienicie. Świetne na drugie Zobacz więcej
To drożdżowe ciasto, które smakuje przyprawami korzennymi, podobne do tego, z którego robi się popularne angielskie bułeczki "hot cross buns". Na wierzchu udekorowane wiśniami, idealne połączenie Zobacz więcej
Babeczki z rabarbarem napełnione masą budyniową Budyń domowy Nutellowo - czekoladowy :) Carbonara the best! Chały drożdżowe Ciasteczka XXL z lentilkami Ciasto drożdżowe z malinami i migdałową Zobacz więcej
Drożdżówki, które piekłam na początku lipca. Wypiek z serii "na zamówienie"*. Drożdżówki maślanez wiśniami i kruszonką Przepis na ciasto od Agatki, często z niegokorzystam- jest na prawdę świetny. /15 Zobacz więcej
Składniki: Ciasto: 1kg mąki 10dag drożdży 1/2 litra mleka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju 4 jajka szczypta soli Nadzienie: wiśnie cukier Kruszonka: pół margaryny szklanka mąki 1/2 szklanki cukru Zobacz więcej
Ślimaczki drożdżowe z rodzynkami, orzechami i żurawiną Zobacz również inne przepisy na ciasta drożdżowe --->Ciasto drożdżowe z serem i żurawiną,Ślimaczki cynamonowe,Ciasto drożdżowe bez wyrabiania Zobacz więcej
Porządki wiosenne w kuchennych szafkach, czasem okazują się być podwójnie korzystne :). Kiedy znalazłam słoiczek wiśni w zalewie, od razu wiedziałam, że na drugie śniadanie będą drożdżowe bułeczki. Zobacz więcej
Prawdę mówiąc to powinny dziś być rogale marcińskie, ale po pierwsze ani nie miałam maku białego, ani czasu na robienie takiego ciasta drożdżowego jak w oryginalnym przepisie..tak więc zrobiłam rogale Zobacz więcej
Dziś mój blog obchodzi 4 urodziny. Z tej okazji przedstawiam pyszne bułeczki z wiśniami. Te bułeczki widziałam u Majanki. Postanowiłam je wypróbować. Drożdżowe ciasto z wiśniami i waniliową kruszonką. Zobacz więcej
Obecna pogoda nie nastraja do noszenia lekkich sukienek. W takie zimne i mokre dni owijam się chustą i nakładam kalosze. Wędrując o poranku do pracy rozmyślam o cieście drożdżowym. Dla mnie ciasto Zobacz więcej
Jest coś niebywale kojącego i domowego w cieście drożdżowym. Niestety, jest to ciasto bardzo nietrwałe, gdyż łatwo traci wilgoć i szybko staje się zbyt suche, żeby mogło smakować. Dodatek masła, Zobacz więcej
No i nadszedł czas na wiśnie. Uwielbiam je w połączeniu z ciastem drożdżowym lub w takich drożdżówkach. Kocham ten kwaskowy smak połączony ze słodkością ciasta. Innowacją w przepisie, który dzisiaj Zobacz więcej