bułeczki drożdżowe z masłem czosnkowym

Jeśli tak jak ja lubicie proste i szybkie przepisy, to te bułeczki przypadną Wam do gustu. Uwiniecie się z nimi w pół godziny razem z pieczeniem. Doskonale smakują zarówno z masłem pietruszkowo- Zobacz więcej
Bułeczki (ślimaczki) drożdżowe z masłem czosnkowo-pietruszkowym. Składniki: Ciasto: 300g mąki 3/4 szkl. ciepłej wody 15g świeżych drożdży szczypta soli 0,5 łyżeczki cukru 1 łyżka oleju Dodatkowo: Zobacz więcej
Cebulaki Małe bułeczki drożdżowe z dużą ilością cebuli to nic innego jak cebulaki. Składniki na dwie blaszki do pieczenia. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Lekko nagrzewamy piekarnik. Zobacz więcej
aneta89
aneta89 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
fritti e forno
Bliny

Bliny 479

1
Bardzo fajne drożdżowe placuszki, same w sobie bardzo oszczędne w smaku. Całości nadają wyrazu użyte do nich dodatki. W tej wersji gęsta śmietana 18%, sos czosnkowy (czosnek, jogurt, majonez, zioła), Zobacz więcej
Wczoraj ujrzałam pyszne drożdżowe ślimaczki na blogu kucharnia. Nie mogłam się oprzeć i zrobiłam je na kolację. Co prawda użyłam zwykłego czosnku,a nie niedźwiedziego,ale i tak wyszły przepyszne i Zobacz więcej
Odkąd upiekłam rewelacyjne garlic knots rozsmakowałam się w domowym, czosnkowym pieczywku. Teraz przyszła kolej na bułeczki, które zauroczyły mnie swoim nietuzinkowym wyglądem. W formie przypominają Zobacz więcej
hane3ka
hane3ka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lawendowe Niebo
Bułeczki czosnkowe

Bułeczki czosnkowe 203

0
Dobra przekąska na piątkowy wieczór. Idealna do sałatki albo do zjedzenia solo :) Szczególnie polecam wszystkim tym, którzy lubią mocny smak czosnku połączony z pietruszką i ciastem drożdżowym ;) Zobacz więcej
Obłędne paluchy! Pulchniutkie, drożdżowe ciasto, z masłem czosnkowym i natką pietruszki. Idealne do szklanki gorącego mleka. Mam nadzieję, że będą Wam smakowały tak jak nam :) Składniki: 400 g mąki Zobacz więcej
. Posypujemy odrobiną mąki i odstawiamy na dziesięć minut. Z mąki usypujemy kopiec, robimy dziurkę, wbijamy jajko, dodajemy masło, rozczyn drożdżowy oraz drobno posiekany szpinak. Wyrabiamy jednolite, Zobacz więcej
Przepis na drożdżowe ślimaczki z nadzieniem ziołowo-czosnkowym znalazłam na Moje pasje, która znalazła również ten przepis u Asina blogu Śladami Słodkiej Babeczki . Mogę je równiez z czystym sumieniem Zobacz więcej
Bułeczki na dwa kęsy, albo jeden duży ;) Mięciutkie i aromatyczne dzięki dodanemu do ciasta czosnkowi i ziołom. Można je zjeść z samym masłem, bo wielu dodatków nie potrzebują, lub zapiec krótko w Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Smaku
Bułeczki czosnkowe

Bułeczki czosnkowe 368

0
W jednym z numerów "Przyślij przepis", który namiętnie prenumeruję znalazłam przepis na bułeczki z czosnkiem. Do tej pory rzadko robiłam coś z ciasta drożdżowego, więc wyzwanie było nie małe. Zobacz więcej
Pyszne czosnkowe bułeczki gorąco polecam, na pewno jeszcze nie raz je zrobię. Przepis na nie znalazłam na blogu Kuchenna Wyspa Smaków. Przepis oryginalny znajdziecie tu a poniżej zamieszczam przepis z Zobacz więcej
Panini to małe włoskie bułeczki stanowiące świetny dodatek do sałat czy np. carpaccio, ogólnie - jako dodatek do dań kuchni włoskiej :) Idealne, to te wyjęte prosto z piekarnika podawane w Zobacz więcej
Na rozpoczynający się właśnie weekend mam dla Was przepis na bułeczki z czosnkiem i natką pietruszki. Bułeczki te są bardzo delikatne i miękkie. Za sprawą masła czosnkowego nabierają wyrazistego Zobacz więcej
Wszelkiego rodzaju wytrawne drożdżowe wypieki goszczą na moim stole bardzo często. Najczęściej podaję je na przyjęciach, koniecznie w towarzystwie czosnkowego sosu. Uwielbiam je na ciepło ale na zimno Zobacz więcej
Na pewno każdemu z Was zdarzyło się choć raz wstać rano potwornie głodnym. Z nadzieją na pyszne śniadanie zaglądacie do lodówki – wszystko czego potrzeba na swoim miejscu, ale… jest dzień wolny, a Wy Zobacz więcej
ZuziaNS
ZuziaNS Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Najlepsze Smakołyki
Bułeczki mleczne

Bułeczki mleczne 36

2
Delikatne, z mięciutką skórką i puszystym wnętrzem. Kto ich nie lubi? Idealne do wszystkiego: jako tradycyjne kanapki, z dżemem, z masełkiem czosnkowym (moje ulubione!), jako grzanki lub’na sucho’. Są Zobacz więcej
części ciasta zawijamy na kształt rolady. 5. Rolady kroimy w grubsze plastry, każdy układamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką, odstawiamy na 20 min. Po tym czasie bułeczki smarujemy Zobacz więcej