bułeczki migdałowe

Składniki na ciasto: - 480 g mąki - 250 ml mleka - 110 g masła - 90 g cukru - 30 g drożdży - 3 żółtka Składniki na kruszonkę: - 30 g białego cukru - 30 g cukru trzcinowego - 80 g mąki - 80 g masła - Zobacz więcej
Przepis dla osób, które uwielbiają migdały. Nie dość, że bułeczki cudownie miękkie, słodkie to jeszcze podwójnie migdałowe. Super pomysł na śniadanie, do szkoły dla dzieci lub podwieczorek zamiast Zobacz więcej
Przepis pochodzi stąd. Swoje bułeczki upiekłam z połowy porcji (wyszło 6), ale proporcje podaję za oryginałem. Bułeczki z migdałową kruszonką Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej chlebowej 70 g Zobacz więcej
moje dzisiejsze Tap Madl Składniki: 250 ml mleka, letniego, 1 jajko, lekko roztrzepane, 85 g cukru, 1 łyżeczka soli, 2 łyżeczki kardamonu, 7 g suszonych drożdży, 500 g mąki chlebowej, 75 g masła w Zobacz więcej
Te przepyszne bułeczki upiekłam wczoraj, zabrałam je na poczęstunek do nowych znajomych, co zostało pożarł mąż, dla mnie była tylko jedna....smaczna była niesłychanie, więc w przyszłym tygodniu upiekę Zobacz więcej
Weekendowe poranki należy celebrować. I te bułeczki nadają się do tego idealnie. Delikatne, nie za słodkie, maślano – migdałowe, posypane chrupiącą, migdałową kruszonką. Idealne do leniwego, Zobacz więcej
Migdałowe bułeczki śniadaniowe – Berrypie Strona główna Przepisy Przepisy Bezy Cakepopsy, cukierki i czekoladki Ciasta czekoladowe Ciastka i ciasteczka Ciasta owocowe Ciasta biszkoptowe Drożdżowe Zobacz więcej
Przepis na te bułeczki zamieszczałam już na swoim wcześniejszym blogu, jednak obecnie ciężko się do niego dostać, dlatego postanowiłam upiec je jeszcze raz i zapisać ten warty polecenia przepis w moim Zobacz więcej
Pyszne, puchate, mięciutkie bułeczki zmigdałowąkruszonką. Po wyjęciu z pieca rozchodzą się jak ciepłe bułeczki ;) Proste w przygotowaniu, jeszcze prostsze w jedzeniu :) Przepis oryginalnytu. Zobacz więcej
na ok. 6 bułeczek : -250 g mąki pszennej -2 łyżki cukru -7 g suchych drożdży -100 ml + 50 ml mleka -36 g roztopionego masła -olejek migdałowy -szczypta soli -1 jajko Mąkę przesiewamy z suchymi Zobacz więcej
Nie ma to jak pysznie zacząć dzień. Na niedzielne, leniwe śniadanie proponuję drożdżowe bułeczki z maślano-migdałową kruszonką. Gwarantuję, że w wersji z czekoladowym groszkiem będą smakowały nie Zobacz więcej
Pyszne, słodkie, migdałowe bułeczki z karmelizowanymi orzeszkami. Słodko polecam :) Składniki: 50 g tartych migdałów BackMit, 25 g drożdży, 50 g +250 g maki pszennej, 150 ml mleka, 50 g cukru Zobacz więcej
Bardzo lubię migdały, dlatego spróbowałam połaczyć je z moim ukochanym ciastem drożdżowym. W ten oto sposób powstały pachnące, słoneczne bułeczki z jabłuszkiem. Drożdżowo-migdałowe bułeczki z Zobacz więcej
pieczenia, poza zapachem, zawiera radość własną z udanego dzieła oraz rozpromienioną twarz łasucha pałaszującego wypiek, a jak jest ich paru to już po prostu szał :P Nic więc dziwnego, że skusiłam Zobacz więcej
drożdżowe bułeczki z nutką kardamonu, wypełnione masą migdałową. Przepis pochodzi z książki „Encyklopedia wypieków i pieczenia”, jaką dostałam niedawno (dziękuję:)). Robi się je bezproblemowo, nawet Zobacz więcej
Odkąd wypatrzyłam te bułeczki na stronie Moje Wypieki musiałam przetestować ten przepis. Semla to pszenna bułeczka nadziewana masą migdałową i bitą śmietaną. W Szwecji jest to tradycyjny słodki Zobacz więcej
Z wielką przyjemnością czytałam Wasze odpowiedzi na pytanie konkursowe. Dziękuję za wszystkie. Długo zastanawiałam się do kogo powinien trafić fartuszek, a w międzyczasie zajadałam się pysznymi Zobacz więcej
się fizyki i czyta "mroczne umysły". Pies biega z piłeczką, kot mruczy przez sen a w piecu pieką się bułeczki. A po południu gdy wracam z pracy Ona robi mi herbatę i pyta:mamo chcesz herbaty? a On Zobacz więcej
Bułeczki drożdżowe z wiśniami i kremem migdałowym. Zrobione są z ciasta brioche, a nie mam coś do niego szczęścia. Robiłam w zeszłym tygodniu brioszki z czerwoną porzeczką i zrezygnowałam z pokazania Zobacz więcej
Przepyszne bułeczki maślane z kremem migdałowym i wiśniami. Lekko kwaskowate wiśnie i słodki krem z migdałami, zatopione w maślanym, delikatnym cieście drożdżowym, to świetne połączenie smaków. I Zobacz więcej