bułeczki na starterze

{{headerMessage}}
Te bułeczki też podobno były bardzo smaczne. Udało mi się upolować pół bułeczki, reszta została wchłonięta przez rozentuzjazmowanego małżonka :) Dzisiaj, zaraz po obudzeniu, jeszcze je ciepło Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Trattoria Mia

Trattoria Mia 35

0
{{headerMessage}}
w karcie innych restauracji wybrałam risotto z grzybami, parmezanem na białym winie z pietruszką, pappardelle z borowikami, cebulą, czosnkiem, pietruszką w sosie maślanym, a na przystawkę bruschettę. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj przedstawiam Wam efektowny i pyszny przepis na przekąskę, starter czy też danie, które doskonale dopełni każdy szwedzki stół czy bufet na imprezie czy przyjęciu. Przepis przywiozłam od naszej Zobacz więcej
lasotka
lasotka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lasotka
Cyklop

Cyklop 93

1
{{headerMessage}}
. 10 minut.( bardzo mało, wszystko zalezy od tego ile osób jest w lokalu. zrozumiałe że przy dużej ilości zamówień czas oczekiwania może ulec zmianie) Jako starter podano nam ciepłe bułeczki wraz ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Temperatura na dworze jest coraz wyższa, dnia przybywa, a w powietrzu czuć już wiosnę. Ostatnio u mnie w kuchni też zrobiło się wiosennie, ponieważ upiekłam kolejne smaczne bułeczki. Bułki są bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dość że przepiękne to jeszcze jakie pyszne !! W powietrzu czuć już wiosnę, więc u mnie na stole znalazły się wiosenne bułeczki z parówkami posypane szczypiorkiem. Jestem pewna, że dzieci będą Zobacz więcej
Gucio
Gucio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaGucia
Bułeczki orkiszowe

Bułeczki orkiszowe 284

0
{{headerMessage}}
Chciałem upiecbułeczki Tatter:Bullar - Szwedzkie bułki pszenno-żytnie niestety zabrakło mi mąki pszennej i upiekłem bułeczki na mące orkiszowej Witras 2000. Podaję przepis wg oryginału: Starter: 200g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dodatków, z solą, ziołami, polana oliwą. Podawana jest najczęściej na ciepło jako starter lub dodatek do innych dań. Tutaj podaję Wam propozycję ciasta focaccia z oliwkami, suszonymi pomidorami i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, miękkim i elastycznym ciastem, utrzymującym dłużej świeżość, wilgotność ciasta i jego delikatność. Tang Zhong jest bardzo łatwy w przygotowaniu, wyrabia się go w ciągu kilku minut, nie ma większych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tego samego dnia po upieczeniu. Mają chrupiącą skórkę i poprzez swój niewielki rozmiar nabierają bardzo uroczego charakteru:) Bułki żytnio- orkiszowe na zakwasie 8 bułeczek składniki: - 200 g mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oczywiście różne. Mąż – rybną (jak zawsze!) a ja tradycyjne gazpacho czyli pomidorowy chłodnik. Na drugie danie paella – specjalność regionu Walencji, w którym gościliśmy. Żeby jednak było ciekawiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb żytni razowy na zakwasie | Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetworyChleb żytni razowy na zakwasie | Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, Zobacz więcej
Kisiel
Kisiel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sama słodycz
Północ- Południe i Nowy Jork

Północ- Południe i Nowy Jork 147

0
{{headerMessage}}
kolację sponsorowało masło, olej i maślanka. Dietetycznie? No way! Smacznie? Hell yeah! Był smażony kurczak, biscuits na maślance (przysięgam, że nie wiem jak to się nazywa po polsku. Z nieznanych mi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nam podjęcie wyboru - propozycja spróbowania sezonowego, jesiennego menu jest niezwykle kusząca... :) Naszą wielką ucztę rozpoczyna tzw. ''starter'', składający się z aksamitnej, dyniowej pasty z Zobacz więcej
Gonia
Gonia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Modern Taste
Orzechowe rolsy

Orzechowe rolsy 65

0
{{headerMessage}}
pocierpieć dla tych bułeczek. Chociaż cynamonowa wersja dalej jest moim absolutnym faworytem, to orzechowa niewiele jej ustępuje zwłaszcza, jeśli kocha się orzechy tak jak ja. Można polać je lukrem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jest Maksymilian Krupa, który szlifował swój kulinarny warsztat w di i dinette, wcześniej w Folksie. W menu widać tego wpływ i bardzo dobrze :) Menu krótkie, sezonowe, bazujące również na Plusem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tangzhong (汤 种 法), zwana też metodą „water roux”, jest techniką pieczenia spopularyzowaną przez japońskich piekarzy. Sposób przygotowania ciasta tą metodą zapewnia miękkie, puszyste wypieki. Sprawia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tak jak Wam ostatnio pisałam, na egzamin musiałam przygotować dwa rodzaje pieczywa: jasne i ciemne. Oba na zakwasie, albo przynajmniej na jakimś starterze. I muszę przyznać, że zadanie to spędzało mi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zaserwowano nam przygotowany wcześniej SPECJALNIE DLA NAS starter.„Przygotowany wcześniej” wcale nie oznacza, że czekał na nas cały dzień, ażłaskawie się zjawimy. Był smaczny, ciepły i świeży. Nie Zobacz więcej