bułeczki na starterze

Evenka
Evenka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Arabeska
Bułeczki pszenne na jogurcie

Bułeczki pszenne na jogurcie 83

Pszenne bułeczki śniadaniowe, bez mleka, za to z dodatkiem jogurtu naturalnego. Proste i całkiem szybkie do zrobienia – wymagają zaledwie połowy czasu wyrastania, w porównaniu z większością Zobacz więcej
meggy_f
meggy_f Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
poradnikmagdy.blogspot.com
Bułeczki na słodko

Bułeczki na słodko 33

Niedzielny podwieczorek. Chłopcy wcinali bułeczki, aż im się uszy trzęsły. A te pyszności pojawiały się w przerwach w trakcie grania w gry: Szeryf (co to była za frajda móc kłamać rodzicom ;-) albo Zobacz więcej
Naszło mnie na zwykłe, niezdrowe, białe bułki pszenne Z rybką wędzoną, żeby było ciut na moje wytłumaczenie. Tylko te buły ze sklepu to jakoś tak nie bardzo, więc co? Zakasałam rękawy i niebawem na Zobacz więcej
Olga
Olga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Początkująca pani domu
Bułeczki smażone na patelni.

Bułeczki smażone na patelni. 2265

Kto czytuje tego bloga ten wie, że moim hasłem przewodnim (nie tylko w kuchni!) jest "w prostocie siła". Gotuję prosto, szukam pomysłów na dania, które nie wymagają wielkiego nakładu pracy i Zobacz więcej
Potrzebny czas: 20 minut Porcja: 7 małych bułeczek Poziom trudności: Łatwy Wydrukuj Autor Wysmakowane 25 marca 2017 Błyskawicznebułeczki na śniadanie - do zrobienia w około 20 minut, czyli właściwie Zobacz więcej
BUŁECZKI PEŁNOZIARNISTE NA KEFIRZE - Przepisy Joli Log In Sign Up ciasta i desery SERNIKI DROŻDŻOWE TORTY CIASTA BEZ PIECZENIA JABŁECZNIKI BISZKOPTOWE UCIERANE MAKOWCE CIASTECZKA BABKI NA JOGURTACH Zobacz więcej
Witajcie Przedstawiam wam pierwsze w życiu zdrowe bułeczki, które mi wyszły. Mają chrupiącą skórkę i miękki środek, są ciężkie i sycące. Wiem to stąd, gdyż jedną już skonsumowaliśmy w kuchni mimo Zobacz więcej
A dlaczego pomidory??? Pomidory nie bez przyczyny zostały przez Francuzów nazwane „jabłkami miłości”. Dzięki zawartości niezliczonej ilości niezbędnych dla zdrowia składników podnoszą ogólną sprawność Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
z cukrem pudrem
bułeczki na słodkim jogurcie

bułeczki na słodkim jogurcie 73

Te bułeczki to wynik mojego eksperymentu, bardzo udanego...niesamowicie puszyste i przepyszne, po prostu :) 500 gramów mąki pszennej tortowej + 1 łyżka do podsypania ciasta 25 gramów drożdży 1/3 Zobacz więcej
Pieczywo na starterze Tang Zhong robi się bardzo szybko i zawsze wychodzi. A skoro można zrobić chleb - można zrobić i bułki.I tak powstało osiem dużych bułek, w smaku podobnych do naszych bułek Zobacz więcej
Od razu się przyznaję, że z kolorem niebieskim poszedłem na skróty, to znaczy zastosowałem barwnik spożywczy. Przyszło mi jeszcze do głowy, ze kolor brązowy można uzyskać stosując kakao, gdzieś też Zobacz więcej
Kolor bawi i cieszy. Propozycja dla naszych małych Tadków Niejadków, aby ich skusić do jedzenia, albo też chlebek w sam raz do zabawnych przekąsek na KinderParty. Podstawą jest najzwyklejszy chleb Zobacz więcej
Ostatni dzień roku, a piec się chce! W wieczór sylwestrowy wszystko było przygotowane, czekało na gości, ręce jednak świerzbiły, aby zrobić coś łatwego i szybkiego, smacznego i jednocześnie cieszącego Zobacz więcej
Składniki (na dwa bochenki a 20 cm): 280 g mąki chlebowej 200 g mąki razowej 35 g drożdży świeżych (lub 10 g drożdży instant) 50 g cukru 7 g soli 10 g mleka pełnego w proszku 60 g jajek (mniej więcej Zobacz więcej
Szalony eksperyment do trzeciej potęgi - nie dość, że orkisz; nie dość, że graham; to jeszcze Tang-Zhong. Bo właściwie to dlaczego by nie spróbować? Chleb może nie wyrósł tak bardzo, jak typowy Zobacz więcej
Kolejny eksperyment. Znów Tang Zhong, ale tym razem całkowicie bez mąki pszennej. Za to z mąkami z Czterech Zbóż - orkiszowa, żytnia, owsiana i jaglana. I jeszcze na dodatek trochę zakwasu żytniego. Zobacz więcej
Bułeczki cynamonowe to klasyk, klasyk który nigdy nam się nie znudzi. Kiedy je piekę w całym domu roznosi się boski zapach miłości. Nie wiem, kto wymyślił ciasto drożdżowe i pod jaką gwiazdą na nie Zobacz więcej
Święta to okres, w którym stoły uginają się pod różnymi smakołykami. Warto rozpocząć od jakiejś małej przekąski, aby rozbudzić apetyt. Ta propozycja bardzo ładnie prezentuje się na talerzu, a do tego Zobacz więcej
Zima znów zaatakowała. Dziś przekonałam się - w zupełnie niegroźny na szczęście sposób - jak niebezpieczny może być czarny, z pozoru suchy asfalt, który pokrywa niewidoczna warstwa cienkiego, bardzo Zobacz więcej
Większość, a właściwie wszystkie przepisy bazujące na Tang Zhong dotyczą chlebów i bułeczek na mące pszennej. Znalazłem kilka z dodatkiem mąki żytniej. Ale orkisz??? Czyżby w Japonii, skąd wywodzi się Zobacz więcej