bułeczki na starterze

{{headerMessage}}
Te bułeczki też podobno były bardzo smaczne. Udało mi się upolować pół bułeczki, reszta została wchłonięta przez rozentuzjazmowanego małżonka :) Dzisiaj, zaraz po obudzeniu, jeszcze je ciepło Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Trattoria Mia

Trattoria Mia 35

0
{{headerMessage}}
w karcie innych restauracji wybrałam risotto z grzybami, parmezanem na białym winie z pietruszką, pappardelle z borowikami, cebulą, czosnkiem, pietruszką w sosie maślanym, a na przystawkę bruschettę. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj przedstawiam Wam efektowny i pyszny przepis na przekąskę, starter czy też danie, które doskonale dopełni każdy szwedzki stół czy bufet na imprezie czy przyjęciu. Przepis przywiozłam od naszej Zobacz więcej
lasotka
lasotka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lasotka
Cyklop

Cyklop 94

1
{{headerMessage}}
.( za całości zamówienia tj 2 małe pizze piwo i cole zapłaciliśmy 62 zł) Polecam wszystkim, link poniżej:) i kilka zdjęc. http://www.pizzeriacyklop.pl/pages/default.aspx 1. starter 2.Marinara kurczak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
część odstawiamy na 10 minut, aby ciasto odpoczęło. Każdą kulkę rozwałkowujemy na kształt koła, kładziemy na nim mortadele, kawałek ogórka i ser i ciasto zawijamy do środka formując kulę. Uformowane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dość że przepiękne to jeszcze jakie pyszne !! W powietrzu czuć już wiosnę, więc u mnie na stole znalazły się wiosenne bułeczki z parówkami posypane szczypiorkiem. Jestem pewna, że dzieci będą Zobacz więcej
Gucio
Gucio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaGucia
Bułeczki orkiszowe

Bułeczki orkiszowe 287

0
{{headerMessage}}
Chciałem upiecbułeczki Tatter:Bullar - Szwedzkie bułki pszenno-żytnie niestety zabrakło mi mąki pszennej i upiekłem bułeczki na mące orkiszowej Witras 2000. Podaję przepis wg oryginału: Starter: 200g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dodatków, z solą, ziołami, polana oliwą. Podawana jest najczęściej na ciepło jako starter lub dodatek do innych dań. Tutaj podaję Wam propozycję ciasta focaccia z oliwkami, suszonymi pomidorami i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, miękkim i elastycznym ciastem, utrzymującym dłużej świeżość, wilgotność ciasta i jego delikatność. Tang Zhong jest bardzo łatwy w przygotowaniu, wyrabia się go w ciągu kilku minut, nie ma większych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tego samego dnia po upieczeniu. Mają chrupiącą skórkę i poprzez swój niewielki rozmiar nabierają bardzo uroczego charakteru:) Bułki żytnio- orkiszowe na zakwasie 8 bułeczek składniki: - 200 g mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oczywiście różne. Mąż – rybną (jak zawsze!) a ja tradycyjne gazpacho czyli pomidorowy chłodnik. Na drugie danie paella – specjalność regionu Walencji, w którym gościliśmy. Żeby jednak było ciekawiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasta drożdzowe Ciasta ucierane Ciasta z kremem Ciasta z owocami Ciastka Polewy do ciast Rogaliki Serniki Do chleba Dodatki do dań głównych Do picia Low-Carb (LCHF) Inne Fit Inne Nalewki Pozostałe Zobacz więcej
Kisiel
Kisiel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sama słodycz
Północ- Południe i Nowy Jork

Północ- Południe i Nowy Jork 148

0
{{headerMessage}}
kolację sponsorowało masło, olej i maślanka. Dietetycznie? No way! Smacznie? Hell yeah! Był smażony kurczak, biscuits na maślance (przysięgam, że nie wiem jak to się nazywa po polsku. Z nieznanych mi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
deserem, wypijecie domowy kompot, a także odpoczniecie po zakupach drzewek i kwiatów do Waszego ogrodu (lub na balkon... ;) ). W ramach akcji Blogerzy Smakują, zostałam zaproszona do owej Zobacz więcej
Gonia
Gonia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Modern Taste
Orzechowe rolsy

Orzechowe rolsy 66

0
{{headerMessage}}
pocierpieć dla tych bułeczek. Chociaż cynamonowa wersja dalej jest moim absolutnym faworytem, to orzechowa niewiele jej ustępuje zwłaszcza, jeśli kocha się orzechy tak jak ja. Można polać je lukrem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jest Maksymilian Krupa, który szlifował swój kulinarny warsztat w di i dinette, wcześniej w Folksie. W menu widać tego wpływ i bardzo dobrze :) Menu krótkie, sezonowe, bazujące również na Plusem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
startera chlebowego” przez podgrzanie mieszanki mąki chlebowej i wody w proporcjach 1:5, aż do osiągnięcia przez mieszankę temperatury 65C. Starter zwiększa wchłanianie płynów w typowym, chlebowym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tak jak Wam ostatnio pisałam, na egzamin musiałam przygotować dwa rodzaje pieczywa: jasne i ciemne. Oba na zakwasie, albo przynajmniej na jakimś starterze. I muszę przyznać, że zadanie to spędzało mi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zaserwowano nam przygotowany wcześniej SPECJALNIE DLA NAS starter.„Przygotowany wcześniej” wcale nie oznacza, że czekał na nas cały dzień, ażłaskawie się zjawimy. Był smaczny, ciepły i świeży. Nie Zobacz więcej