bułeczki nadziewane dżemem

{{headerMessage}}
bułeczki, którym też dać ok 30min na napuszenia. Smarować białkiem i posypać kokosem. Piec w rozgrzanym do 180st piekarniku do zrumienienia. Nadziewać dżemem ( u mnie domowa, biała śliwka) Smacznego. Zobacz więcej
Domowe-Wypieki.pl
Domowe-Wypieki.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowe-Gotowanie.pl
Kluski na parze

Kluski na parze 454

0
{{headerMessage}}
Kluski na parze zwane również pampuchami to mięciutkie, drożdżowe bułeczki gotowane na parze. W Niemczech i Austrii zwane pod nazwą Germknödel nadziewane są powidłami śliwkowymi, a z góry posypane Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
dżem akacjowy

dżem akacjowy 200

1
{{headerMessage}}
Robinia akacjowa ma kwiaty, które zawierają olejki eteryczne, flawonoidy, cukry, kwasy organiczne i sole mineralne. Z płatków robinii można przygotować bardzo aromatyczny i pyszny dżem, który Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
konfitura akacjowa

konfitura akacjowa 344

1
{{headerMessage}}
konfitura akacjowa Z płatków robinii robiłam już pyszny dżem akacjowy, który doskonale nadaje się do nadziewania bułeczek czy też pączków, można też przekładać nim ciasta. A teraz przepis na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wyrośnięcia. Do wyrośniętego rozczynu dodać resztę składników, chwile wyrabiać, ponownie odstawić w ciepłe miejsce, gdy ciasto wyrośnie robić bułeczki, można nadziewać marmoladą albo robić puste i Zobacz więcej
imam
imam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
teraz-tarta.blogspot.com
Buchty

Buchty 62

0
{{headerMessage}}
Przepis na ciasto zapożyczyłam z książki "Słodkie" Liski (znowu!). Dałam tylko więcej cukru do ciasta (ok 170 g), pominęłam skórkę cytrynową i cukier waniliowy, a bułeczki nadziałam domowym dżemem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
objętość. Po tym czasie formować nieduże bułeczki, można je nadziewać lub zostawić puste, ja moje zrobiłam z marmoladą i takie nam najbardziej smakują. Gotowe pampuchy odkładać na stolnicę i odstawić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Drożdżówki z dżemem to klasyk, który jest już trochę zapomniany, tyle mamy dzisiaj różnych wariantów w sklepie. Mimo wszystko chciałam wykonać je w trochę udziwnionej wersji wykonania. Udało się upiec Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zabierałam się za te bułeczki już od jakiego czasu. W końcu udało mi się je zrobić i wyszły przepyszne! Mięciutkie z bitą śmietaną i cukrem pudrem. Palce lizać:) Jedna wada - niestety najlepsze są Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Domowe drożdżówki zawsze do mnie przemawiają dużo bardziej niż kupne, nadzienie można skonstruować wedle własnego widzi mi się i potrzeby chwili. Padło na nektarynki i domowy dżem z czarnej pożeczki. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na niezwykle puchate, lekkie i smaczne bułeczki drożdżowe. Robię je dość często zmieniając zaledwie nadzienie i za każdym razem znikają w równie Zobacz więcej
aleCiachaa
aleCiachaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
aleciachaa.blogspot.com
Buchty z marmoladą

Buchty z marmoladą 115

0
{{headerMessage}}
Buchty to jedne z narodowych potraw czeskiej kuchni. Mięciutkie drożdżowe bułeczki nadziewane najczęściej marmoladą, powidłami lub makiem. Są też takie bez nadzienia, wówczas podaje się je z dżemem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jest to kolejna odsłona moich ulubionych minibułeczek. Tym razem nadziewane dżemem pomarańczowym, skąpane w czekoladzie i oprószone kokosem. Przepis na ciasto powtarzam. Składniki: Ciasto: 4 szklanki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczone buchty mogą być nadziewane dżemem lub marmoladą. W wersji bez nadzienia często po upieczeniu smaruje się je masłem, miodem lub dżemem i takie lubię najbardziej. Buchty pochodzą z Czech i są Zobacz więcej
{{headerMessage}}
BUŁECZKI MLECZNE Z NADZIENIEM Drożdżowe, leciutkie jak puch, bardzo smaczne :). Polecam wszelkim łasuchom. U mnie były nadziewane domowej roboty dżemem dyniowym oraz truskawkowym - ważne tylko by Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubię bułeczki drożdżowe z nadzieniem. Teraz jest tyle owoców, więc warto wykorzystać świeże, zanim nadejdzie jesień. Potem będziemy nadziewać bułeczki konfiturami, dżemami.... A teraz zapraszam na Zobacz więcej
Ile smaku
Ile smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ile smaku
Gruszki w syropie

Gruszki w syropie 596

0
{{headerMessage}}
nutą. Pięknie wyglądają w słoiku jako ozdoba kuchni, a zimą, jak już się ten słoik otworzy... o rety! Jesień zamknięta w słoiku :) A jak macie trochę więcej gruszek to polecam nadziewane bułeczki. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mąki i drożdże, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia (10-20 minut). Następnie dodać rozczyn do pozostałych składników i zagnieść gładkie ciasto. Znowu pozostawić do wyrośnięcia (aż podwoi wielkość) i Zobacz więcej
baby-w-kuchni
baby-w-kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BaBy w kuchni
Buchty z nadzieniem

Buchty z nadzieniem 77

0
{{headerMessage}}
Poleca: Ewa Źródło: Moje Wypieki Fot. Ewa Zawsze podobało mi się pieczenie bułek "złączonych" ze sobą. Ale jakoś nigdy tego nie robiłam - nie mam pojęcia dlaczego. Pierwszy raz padło na słodkie Zobacz więcej