bułeczki odrywane z porzeczkami

Mój szwagier pracuje w piekarni i kiedyś przyniósł nam wyśmienite bułeczki z kremem jogurtowym. Od dwóch lat próbuję zrobić podobne i chyba w końcu znalazłam najbardziej zbliżony przepis;) Pyszne, Zobacz więcej
Idealne na drugie śniadanie, przekąskę, czy kolację. Najważniejsze, że domowe, więc wiemy, co jest w środku:) Oczywiście nie miałam świeżej czarnej porzeczki - użyłam domowej roboty dżemu z porzeczki. Zobacz więcej
Uwielbiam ciasta drożdżowe, bo jak na razie wszystkie tego typu wypieki mi się udają:) Jakiś czas temu bardzo posmakowały mi moje drożdżowe bułeczki z cynamonem, a ostatnio postanowiłam przyrządzić je Zobacz więcej
Te bułeczki drożdżowe możemy przygotować z ulubionymi owocami- jagodami, borówkami, śliwkami czy tak jak ja wiśniami i porzeczkami. Zawsze się udają i smakują doskonale. Smak lata .;) . Drożdżowe Zobacz więcej
Te bułeczki drożdżowe możemy przygotować z ulubionymi owocami- jagodami, borówkami, śliwkami czy tak jak ja wiśniami i porzeczkami. Zawsze się udają i smakują doskonale. Smak lata .;) . Drożdżowe Zobacz więcej
Kasia
Kasia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czarygary
Pyszne jagodzianki. Łatwe!

Pyszne jagodzianki. Łatwe! 164

0
Pyszne, mięciutkie jagodzianki z leśnymi jagodami. Kwintesencja lata. Te bułeczki nie wymagają wiele pracy, nie ma w nich wielu jaj ani dużej ilości masła, a mimo to są naprawdę pyszne. Z dużą ilością Zobacz więcej
gładkie ciasto. Na koniec dodać masło. Dokładnie wyrobić. Przełożyć do miski, przykryć ściereczką. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 2h. Gdy ciasto wyrośnie, odrywać od niego kawałki Zobacz więcej
gładkie ciasto. Na koniec dodać masło. Dokładnie wyrobić. Przełożyć do miski, przykryć ściereczką. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 2h. Gdy ciasto wyrośnie, odrywać od niego kawałki Zobacz więcej
Uwielbiam zapach drożdży... a właściwie zapach drożdżowego ciasta... przy pieczeniu drożdżowych bułeczek zapach jest tak samo niepowtarzalny. Upiekłam je na podróż w Dzień Wszystkich Świętych. Z Zobacz więcej
Uwielbiam lato ! Za pogodę, za to,` że wszędzie jest tak zielono i kolorowo, za owoce i warzywa po które mogę wyjść do ogródka, a nie muszę biec do sklepu i jeść te nafaszerowane chemią. Po prostu za Zobacz więcej
folią lub wilgotną ściereczką na godzinę lub aż powiększy objętość dwukrotnie. 3 Ciasto wyjmij na posypaną mąką stolnicę, odrywaj po kawałku, nakładaj na środek łyżkę owoców i formuj kulkę. Kładź Zobacz więcej
kompot z czereśni - weki - FinezjaNiedrogo - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU FinezjaNiedrogo sałatka z bobem (10.07.2014)deser z porzeczkami i agrestem (09.07.2014)dżem truskawkowy Zobacz więcej
Cześć! W tym roku matka natura na prawdę obrodziła w owoce i warzywa. Mam bardzo dużo groszku cukrowego, rzodkiewek, marchewek a także owoców takich jak wiśnie i czarna porzeczka i wielu, wielu Zobacz więcej
sztuk zostaje na rano. Buchty to rodzaj bułeczek wypiekanych z ciasta drożdżowego. Piecze się je jedna przy drugiej tak, aby po wyrośnięciu połączyły się bokami. Piecze się z nadzieniem lub bez. Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Porzeczanki

Porzeczanki 45

0
Dawno dawno temu, w dalekiej krainie rósł dorodny krzak czarnych porzeczek. Nieśmiałe ptaszki uwiły sobie gniazdko w gęstwinie gałęzi, a w jego cieniu lubiła przesiadywać wielka żaba, polując na Zobacz więcej
bułeczki drożdżowe z porzeczkami - osładzamy sobie życie - FinezjaNiedrogo - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU FinezjaNiedrogo bułeczki drożdżowe z porzeczkami (22.07.2015)owocowa tarta Zobacz więcej
, że mam duży zapas porzeczek mogłam wykonać te przepyszne bułeczki z bloga MojeWypieki.com. Gorąco polecam! Składniki na ciasto: 460g mąki pszennej tortowej 28 g świeżych drożdży lub 14 g drożdży Zobacz więcej
Amoniaq
Amoniaq Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mieszam W Garnku
Bułeczki maślane

Bułeczki maślane 66

4
. Pyszne, z chrupiącą kruszonką. Ciężko poprzestać na jednej. Na upalny dzień obowiązkowo ze szklanką mleka a jako dodatek co kto lubi. Puryści mogą jeść je same. Idealnie sprawdzi się zwykłe masło, Zobacz więcej
razem zgodnie z pomysłem Patyśki,od której mam przepis(źródło -tu),upiekłam odrywane bułeczki,za drugim razem,chciałam,żeby było szybciej więc zrobiłam drożdżówkę z dżemem zamiast jagód.Zapraszam:) Zobacz więcej
się improwizacji. Tak powstały te bułeczki. Mięciutkie, pachnące cynamonem, bogato nadziane jabłkami i dynią. Sięgam po kolejną i nie mogę się oprzeć. Przypomina mi się rodzinny dom, w którym mama Zobacz więcej