bułeczki tygryska

W tym tygodniu naszą domową pierkarnią rządziły bułeczki tygryska. Bardzo popularne w Irlandii, chrupiące z lekko twardszą skórką. Jeśli zdecydujecie się je zrobić, pamiętajcie - kupcie mąkę ryżową Zobacz więcej
kiad
kiad Obserwuj blogaObserwujesz bloga
latosiowy-dom
Bułeczki tygryski

Bułeczki tygryski 44

3
Od czasu do czasu, zwłaszcza w jesienno-zimowe wieczory mam ochotę na domowe bułeczki. Pachnie w całym domu,a ich smak, z masełkiem jest niezapomniany! Przepis na te bułeczki jest prosty i pochodzi z Zobacz więcej
Bułeczki pszenne " tygryski " Pszenne bułeczki charakteryzujące się chrupiącą skórką. Świetne na śniadanie a dzieciaki porywają je nawet suche jako przekąskę. Składniki : 1,5 opakowania suszonych Zobacz więcej
To przepis z dedykacją dla mojego bratanka, który uwielbia wszelkie moje bułeczki. Połączyłam w jednym śniadanku, to co lubi najbardziej, czyli parówki i chrupiące pieczywo. Kolejny eksperyment z Zobacz więcej
Pyszne bułeczki, które zdecydowanie wyróżniają się spośród innych bułek, a o czym mowa ? Oczywiście o Bułeczkach tygryska!!! W środku są miękkie i delikatne, na zewnątrz bardzo chrupiące dzięki mące Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam na bułeczki tygryska. Oryginalna nazwa to Dutch Crunch Rolls. Są bardzo puszyste z niesamowicie chrupiącą skórką, czyli to co tygryski lubią najbardziej. Jednak nazwa pochodzi raczej Zobacz więcej
Są urocze! :) Bułeczki nadziewane w każdym możliwym miejscu masą marcepanową to coś wspaniałego :) Każdy maluch po prostu musi ich spróbować :) Dorosłym także bardzo smakują, jeżeli lubią marcepan Zobacz więcej
Nemi
Nemi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Habibi
Wiejskie bułeczki

Wiejskie bułeczki 208

0
Ostatnio na spacerze minął nas rozpędzony złoty cielec! Dosłownie! Stanął na światłach, a my mogliśmy podziwiać jego zadarte rogi i zieloną girlandę kołysząca się na lśniącej szyi. Stał sobie dumnie Zobacz więcej
Nareszcie Tygryski doczekały się swojej odsłony. Piekę je bardzo, bardzo często, ale jeśli nie zrobię zdjęcia ,,na gorąco", to później nie ma co fotografować. Bardzo dobre bułeczki, z chrupiącą skórką Zobacz więcej
Cześć ! Pora na ostatni, przedwyjazdowy przepis. Może największe upały się skończyły za to zaczął się sezon dyniowy. Jest to bardzo uniwersalne warzywo. Można zrobić z niego ciasto, bułeczki, Zobacz więcej
Jakiś czas temu, kiedy jeszcze kupowałam pieczywo w piekarni, uwielbiałam bułki które nazywały się tygryski (?). Nie powiem, brakowało mi ich strasznie, a że obraziłam się na moją piekarnie i Zobacz więcej
paula.20.06
paula.20.06 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cynamonowy Pył
Bułki tygryski

Bułki tygryski 143

0
Ostatnio bardzo często z mojego piekarnika wyjeżdża różnego rodzaju pieczywo. Tym razem upiekłam bułki tygryski :) Bardzo delikatny miąższ i obłędnie chrupiąca skórka. Bułeczki, które zdecydowanie Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Bułki Tygryski

Bułki Tygryski 99

0
Bardzo popularne ostatnio bułeczki z tygrysią skórką. Efekt cętkowanej skórki uzyskuje się dzięki pokryciu bułeczek ciastem przygotowanym z mąki ryżowej, która w trakcie pieczenia pięknie pęka(podobno Zobacz więcej
Bułki z pieczarkami to jest to, co tygryski lubią najbardziej. Najpyszniejsze zdarzyło mi się jeść, ładnych parę lat temu, w Gorzowie Wielkopolskim. Słyszałam, że nadal można tam kupić bułkę z Zobacz więcej
Upiekłam bułeczki drożdżowe z kawałkami czekolady i rodzynkami. Pyszne, mięciutkie i puszyste. Wygoniłam lenia i pobuszowałam dzisiaj trochę w kuchni. Tak, tak to tygryski lubią najbardziej. Relaks Zobacz więcej
gotujzkasia
gotujzkasia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Kasią
Baba ghanoush

Baba ghanoush 27

0
właśnie baba ghanoush. Ja swoją przygotowałam w wersji na ostro, z dodatkiem papryczki chili. Baba ghanoush pojawiła się u mnie na babskim wieczorze. Wjechała na stół razem z masłem kurkowym, Zobacz więcej
Ciepłe pachnące bułeczki na śniadanie to jest to, co tygryski lubią najbardziej..;) Ja od jakiegoś czasu mam fioła na punkcie pieczenia chleba, ale nie zamierzam wcale tego zmieniać…;) Próbowanie Zobacz więcej
Wow! Tyle tylko mogę Wam powiedzieć o tym daniu. Kolejny eksperyment kulinarny (nawet nie wiecie jak ja to uwielbiam!). Pomyślałam, że skoro żurawina pasuje do serów, to kwaśne porzeczki też muszą. Zobacz więcej
Dostać dobre, zdrowe, pieczone bez polepszaczy drożdżówki to obecnie rzadkość. Większość pieczywa na sklepowych półkach pieczywem nie powinna się nazywać, gdyż długość ich składu spokojnie może Zobacz więcej
Z popękaną skorupką na chlebie pierwszy raz spotkałam się kilka lat temu. Jedna z Wrocławskich piekarni wypiekała właśnie chleb żyrafę. Uwielbiałam go, później na długo o nim zapomniałam, do czasu Zobacz więcej