bułeczki ziołowe odrywane

{{headerMessage}}
Jeżeli nie piekliście jeszcze obłędnego chleba czosnkowego do odrywania, to mam nadzieję skusić Was jego mniejszą wersją w postaci bułeczek, także do odrywania. Upiekłam je w wygodnej formie na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
Takich pysznych bułeczek dawno nie jadłam. Mięciutkie wewnątrz a chrupiące z wierzchu, pachnące bułeczki na bazie oleju rzepakowego i jogurtu naturalnego, zrobiły furorę wśród wszystkich, którzy mieli Zobacz więcej
Koper
Koper Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W koperkowej kuchni
Pieczywo

Pieczywo 148

0
{{headerMessage}}
Po przepis kliknij w zdjęcie CHLEBY Miseczki chlebowe Chlebek dyniowy z maszyny Chleb z pestkami słonecznika Chleb orkiszowy z maszyny Chapati- indyjskie chlebki Chlebek pita Kolendrowy chlebek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna propozycja śniadaniowego pieczywa. Malutkie bułeczki o intensywnym, ziołowym aromacie. Polecam zrobić je wieczorem i zjeść następnego dnia rano, całkiem świeże, sprawiają bowiem wrażenie Zobacz więcej
Bullio
Bullio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bullio
Bułeczki ziołowe

Bułeczki ziołowe 79

5
{{headerMessage}}
Pyszne, miękkie i bardzo aromatyczne bułki ziołowe do odrywania. Przepięknie pachną podczas pieczenia. 1/2 szklanki mleka 1,5 szklanki mąki pszennej + do podsypywania 15 świeżych drożdży 1/2 łyżeczki Zobacz więcej
Bullio
Bullio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bullio
Bułeczki ziołowe

Bułeczki ziołowe 7

0
{{headerMessage}}
Pyszne, miękkie i bardzo aromatyczne bułki ziołowe do odrywania. Przepięknie pachną podczas pieczenia. 1/2 szklanki mleka 1,5 szklanki mąki pszennej + do podsypywania 15 świeżych drożdży 1/2 łyżeczki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chlebek jest mięciutki,pulchny i pięknie pachnie masełkiem czosnkowym z ziołami. Składniki : 600 gr mąki pszennej 35 gr świeżych drożdży 2 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżka soli 3 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ponownie szybko zagnieść. Odrywać porcje ciasta wielkości piąstki i ułożyć na blaszce w dość sporych odstępach. Odstawić na 30 minut, aby podrosły. Po tym czasie piekarnik nastawić do 190 stopni. Zobacz więcej
Siaśka
Siaśka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Siaśkowe gotowanie
Bajgle

Bajgle 107

1
{{headerMessage}}
Pieczecie swoje własne pieczywo? Ja dopiero zaczynam!! Moim pierwszym wypiekiem były Ziołowe bułki. Smakowały! Znikły bardzo szybciutko! Cały czas mam w planach chleb, ale boję się, że mi nie wyjdzie. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zasadzie jak zaczyn poolish. Uznałam, że przed majówką bardziej pożyteczny będzie przepis, który można zrealizować w 2 godziny, dlatego przygotowałam własną recepturę Ich ciasto jest lekkie i Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Top 10 dań na sylwestra

Top 10 dań na sylwestra 2837

1
{{headerMessage}}
Hummus Pasta ze słonecznika Pasta z czerwonej fasoli i serka topionego Pasztet z wątróbek gęsich z galaretką jabłkową i trawą żubrową Pasta z łososia wędzonego z suszonymi pomidorami więcej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mąki, najlepiejtrochęnatłuścićdłonieolejem.Odkładamyw cieple miejsce dopodwojeniaobjętości.Możetozająć1-1,5 godziny 3.Wyrośnięteciasto jeszcze przezchwilkęwyrabiamy,odrywamyczęściiformujemybułeczki. Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Smarowidło szprotkowe

Smarowidło szprotkowe 422

2
{{headerMessage}}
Żarłoczek woli wędzone szprotki po prostu zjadać w całości pozbawiając tylko łebków. Kupując wybieram ładne, duże sztuki o złocistym połysku. Muszą być błyszczące, pachnące a do nich tylko świeża Zobacz więcej
jantar92
jantar92 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Napiecyku
Bułeczki czosnkowo – ziołowe

Bułeczki czosnkowo – ziołowe 100

0
{{headerMessage}}
Tego typu bułeczki częściej goszczą na stołach na południu naszego kontynentu. Szkoda, są smaczne i można eksperymentować, dodając do nich rozmaite zioła, czosnek, suszone pomidory czy chili w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przysięgam wam, że lepszych bułek z białej mąki nie znajdziecie :) Są bardzo, bardzo mięciutkie, ładnie wyrastają, a do tego mają chrupiącą skórkę. Cukinii w bułkach nie czuć ani trochę, wpływa ona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Odrywane drożdżowe ślimaczki są moją kolejną propozycją na smaczną przekąskę. Wcześniej przygotowywałam Ziołowy chlebek odrywany oraz Chlebek odrywany z suszonymi pomidorami. Dziś natomiast w roli Zobacz więcej
ILoveBake
ILoveBake Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I Love Bake
Ziołowy chlebek do odrywania

Ziołowy chlebek do odrywania 79

2
{{headerMessage}}
nadzienie było delikatne w smaku i nie za słone. Natomiast możesz próbować i je udoskonalać do własnych potrzeb i smaku. Na wierzch również dodałam starty żółty ser, aby podkreślić smak i nadać Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Jedzenie na Sylwestra

Jedzenie na Sylwestra 352

4
{{headerMessage}}
Pieczarki faszerowane szpinakiem Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem Galareta z nóżek wieprzowych Chutney z mandarynek - przepis Mango chutney - przepis Hummus Sos awokado z Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limonkowy
CIASTO DROŻDŻOWE

CIASTO DROŻDŻOWE 1000

2
{{headerMessage}}
. Oto kilka przepisów z wykorzystaniem ciasta drożdżowego: CIASTO DROŻDŻOWE Z MORELAMI PIZZA Z SEROWYMI BRZEGAMI FAMILIJNA PIZZA NA CIENIUTKIM SPODZIE BAJGLE RÓŻE Z NADZIENIEM PĄCZKI TRADYCYJNE Z Zobacz więcej