bulgogi

Tak bardzo ucieszyłyśmy się z pierwszych słonecznych dni, że szybko i bez chwili zastanowienia postanowiłyśmy zorganizować grilla. A ponieważ nie pokazałyśmy Wam jeszcze jednego z naszych ulubionych Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poezja-smaku
Bulgogi z mielonej wołowiny

Bulgogi z mielonej wołowiny 117

Bulgogi z mielonej wołowiny to bardzo luźna interpretacja na temat koreańskiego bulgogi. Tradycyjnie przyrządza je się z bardzo cienko pokrojonej, a następnie smażonej polędwicy lub innego kawałka Zobacz więcej
Bulgogi jest bardzo smaczne i bardzo koreańskie. Mówicie, że cola jest amerykańska? No cóż, jej zastosowanie do zmiękczania wołowiny i spajania smaku potrawy odkryli już starożytni Koreańczycy ;) Zobacz więcej
Bulgogi – wołowina pokrojona w cienkie plastry, smażona w specyficznej marynacie, jest jedną z najważniejszych i najsmaczniejszych potraw kuchni koreańskiej. Kluczowy wpływ na smak bulgogi mają: Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Bulgogi

Bulgogi 375

Bulgogi to jedno z najpopularniejszych dań kuchni koreańskiej, robione z marynowanej w sojowym sosie a następnie smażonej na tradycyjnym węglowym grillu wołowiny. W domowych warunkach można je Zobacz więcej
tylife.pl
tylife.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
tylife.pl
Bulgogi.

Bulgogi. 162

Bulgogi czyli koreańskie mięso idealne do barbecue. Bulgogi jest jednym z tradycyjnych dań kuchni koreańskiej. Kluczem do przyrządzenia jak najlepszego bulgogi jest po pierwsze odpowiednie mięso Zobacz więcej
Kuchnia koreańska trzyma mnie w uścisku, niczym Pudzian swojego przeciwnika i nie chce mnie puścić. Cóż, nie powiem, nie mam nic przeciw, wszak to nie śmiertelny ucisk, a bardziej serdeczne Zobacz więcej
O bulgogi pisałem już rok temu, gdy nadeszła jesień, w kuchni nadszedł czas na rozgrzewające dania kuchni koreańskiej. Dziś przepis ze zmienioną marynatą. Zamiast kurczaka, można użyć wołowiny. Czas Zobacz więcej
MAgda
MAgda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Silver Teaspoon
Bulgogi

Bulgogi 243

Koreańska specjalność. Duszona w coca-coli szarpana wołowina (lub dziczyzna) zyskuje ciekawy smak. Autor przepisu, na którym się wzorowałam wiele razy próbował ugotować idealne gulgogi, ale za każdym Zobacz więcej
Niedawno na pewnym niebieskim portalu społecznościowym dostałem wiadomość z prośbą o przygotowanie czegoś z kuchni koreańskiej. Arku mówisz i masz Jakoś nie miałem ochoty biegać po marketach w Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Bulgogi

Bulgogi 48

To chyba drugi (po amerykańskim steku) najbardziej znany na świecie sposób na wołowinę. Prosto z półwyspu koreańskiego! Warto choć raz spróbować, oj warto. Zwłaszcza jeśli ktoś lubi orientalną kuchnię Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
eintopf
onigirazu z wołowiną bulgogi

onigirazu z wołowiną bulgogi 55

Te małe "kanapeczki" z ryżu do sushi i wołowiną owinięte w liść nori, zachwyciły nas pewnego razu w Berlinie, w Markt Halle 9. Zatęskniliśmy za nimi, więc postanowiliśmy przygotować swoje wersje w Zobacz więcej
Bulgogi były na mojej liście "must cook" już od dawna, ale dopiero niedawno udało mi się je zrobić. Wyszły naprawdę pyszne i myślę, że na stałe wejdą do mojego menu. Posiłkowałam się przepisemNatalii. Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poezja-smaku
Bulgogi – przysmak z Korei

Bulgogi – przysmak z Korei 90

Koreańskie bulgogi po raz pierwszy próbowałam w restauracji i od razu podbiło moje podniebienie. Nie bez powodu znalazło się ono na liście 50 najlepszych potraw na świecie (23. miejsce). To po prostu Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
eintopf
bibimbap z wołowiną bulgogi

bibimbap z wołowiną bulgogi 70

Po naszych kulinarnych podróżach do Berlina, naszła nas ochota na bibimbap, popularne, koreańskie danie. Samo słowo bibimbap znaczy: mieszany ryż, mieszane danie. Przepis na dwie porcje. Zacznijcie od Zobacz więcej
Bulgogi to pochodzący z Korei sposób przygotowania mięsa, które marynuje się i grilluje. Zwykle jest to wołowina, ale wykorzystywany jest też kurczak. Tradycyjnie podaje się go w liściach sałaty z Zobacz więcej
Bulgogi (wym. bulgogi) to jedno z podstawowych dań kuchni koreańskiej. Jest szybkie, łatwe i tanie w przyrządzeniu. Jest to nic innego jak marynowane i następnie grillowane mięso (kurczak, wołowina Zobacz więcej
Kiedyś pojadę do Korei i będę delektować się potrawami o których teraz tylko czytam lub widzę w programach telewizyjnych... Kiedyś spełnię moje marzenia o dalekich podróżach... A tymczasem... Zobacz więcej
kurczak bulgogi (po koreańsku) idealny na grilla! - zielony środek Skip to Main Content PRZEPISY dania główne przekąski śniadania sałatki zupy na słodko bezglutenowe O STRONIE ZAPISZ SIĘ KONTAKT Zobacz więcej
W Polsce tzw. "kuchnia azjatycka" nie kojarzy się często zbyt dobrze, bo sprowadza się zwykle do karty dań z budki zwanej "chińczykiem" lub "wietnamczykiem" i pełną glutaminianu sodu zupką chińską. W Zobacz więcej