Przepis na bulgogi ostry

Niedawno na pewnym niebieskim portalu społecznościowym dostałem wiadomość z prośbą o przygotowanie czegoś z kuchni koreańskiej. Arku mówisz i masz Jakoś nie miałem ochoty biegać po marketach w Zobacz więcej
Szybki obiad, lunch albo obiadokolacja. Lekka, zdrowa, pełna smaku. Koreańskie bulgogi – cieniutko pokrojona wołowina w słodko-pikantnej marynacie. Podana z makaronem ryżowym i sałatką z ogórków Zobacz więcej
kurczak bulgogi (po koreańsku) idealny na grilla! - zielony środek Skip to Main Content PRZEPISY dania główne przekąski śniadania sałatki zupy na słodko bezglutenowe O STRONIE ZAPISZ SIĘ KONTAKT Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poezja-smaku
Bulgogi – przysmak z Korei

Bulgogi – przysmak z Korei 93

Koreańskie bulgogi po raz pierwszy próbowałam w restauracji i od razu podbiło moje podniebienie. Nie bez powodu znalazło się ono na liście 50 najlepszych potraw na świecie (23. miejsce). To po prostu Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Bulgogi

Bulgogi 389

Bulgogi to jedno z najpopularniejszych dań kuchni koreańskiej, robione z marynowanej w sojowym sosie a następnie smażonej na tradycyjnym węglowym grillu wołowiny. W domowych warunkach można je Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
eintopf
onigirazu z wołowiną bulgogi

onigirazu z wołowiną bulgogi 60

Te małe "kanapeczki" z ryżu do sushi i wołowiną owinięte w liść nori, zachwyciły nas pewnego razu w Berlinie, w Markt Halle 9. Zatęskniliśmy za nimi, więc postanowiliśmy przygotować swoje wersje w Zobacz więcej
tylife.pl
tylife.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
tylife.pl
Bulgogi.

Bulgogi. 173

Bulgogi czyli koreańskie mięso idealne do barbecue. Bulgogi jest jednym z tradycyjnych dań kuchni koreańskiej. Kluczem do przyrządzenia jak najlepszego bulgogi jest po pierwsze odpowiednie mięso Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poezja-smaku
Zupa rybna z łososia

Zupa rybna z łososia 2507

Dziś ostatni z przepisów przygotowanych we współpracy z portalem zpierwszegotloczenia.pl. Łososiowa powinna wspaniale wpasować się w świąteczne klimaty obok barszczu i grzybowej. Zupę rybną nie każdy Zobacz więcej
Bulgogi (wym. bulgogi) to jedno z podstawowych dań kuchni koreańskiej. Jest szybkie, łatwe i tanie w przyrządzeniu. Jest to nic innego jak marynowane i następnie grillowane mięso (kurczak, wołowina Zobacz więcej
Bulgogi – wołowina pokrojona w cienkie plastry, smażona w specyficznej marynacie, jest jedną z najważniejszych i najsmaczniejszych potraw kuchni koreańskiej. Kluczowy wpływ na smak bulgogi mają: Zobacz więcej
Mamy coś dla miłośników bardzo piekielnych potraw – ostry sos chili. Zrobiliśmy go z różnych odmian ostrych papryczek (bhut jolokia, golden cayenne, cayenne, birds eye), które w tym roku hodowaliśmy Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poezja-smaku
Bulgogi z mielonej wołowiny

Bulgogi z mielonej wołowiny 176

Bulgogi z mielonej wołowiny to bardzo luźna interpretacja na temat koreańskiego bulgogi. Tradycyjnie przyrządza je się z bardzo cienko pokrojonej, a następnie smażonej polędwicy lub innego kawałka Zobacz więcej
Tak bardzo ucieszyłyśmy się z pierwszych słonecznych dni, że szybko i bez chwili zastanowienia postanowiłyśmy zorganizować grilla. A ponieważ nie pokazałyśmy Wam jeszcze jednego z naszych ulubionych Zobacz więcej
Bulgogi były na mojej liście "must cook" już od dawna, ale dopiero niedawno udało mi się je zrobić. Wyszły naprawdę pyszne i myślę, że na stałe wejdą do mojego menu. Posiłkowałam się przepisemNatalii. Zobacz więcej
Autor: thiessa @ 7:47pm, Sobota 27 Padziernik 2012. rdo: http://www.koreanbapsang.com Bulgogi to chyba jedno z najbardziej znanych i rozpoznawalnych koreaskich da. Jest to najpierw marynowane a Zobacz więcej
Bulgogi to bardzo popularne koreański danie, którego podstawą są cienkie kawałki wołowiny lub wieprzowiny pieczone na grillu, chociaż smażenie ich na patelni też jest dozwolone Wegańskich wersji tej Zobacz więcej
O bulgogi pisałem już rok temu, gdy nadeszła jesień, w kuchni nadszedł czas na rozgrzewające dania kuchni koreańskiej. Dziś przepis ze zmienioną marynatą. Zamiast kurczaka, można użyć wołowiny. Czas Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Ogórkowy banchan

Ogórkowy banchan 71

Banchany to przystawki koreańskie. Chrupiący ogórkowy banchan, który dziś przedstawiam, będzie świetnie pasował do na przykład bulgogi (z tego przepisu). Ilość przypraw można zmieniać dowolnie, Zobacz więcej
Kuchnia koreańska trzyma mnie w uścisku, niczym Pudzian swojego przeciwnika i nie chce mnie puścić. Cóż, nie powiem, nie mam nic przeciw, wszak to nie śmiertelny ucisk, a bardziej serdeczne Zobacz więcej
Bulgogi to pochodzący z Korei sposób przygotowania mięsa, które marynuje się i grilluje. Zwykle jest to wołowina, ale wykorzystywany jest też kurczak. Tradycyjnie podaje się go w liściach sałaty z Zobacz więcej