Przepis na bulgot

Powiązane przepisy:

Marlena Bulgot - pyszne miejsce w sieci | Wykipiał mi makaron Wykipiał mi makaron Jem, jesz, je,jemy, jecie, jedzą Menu Strona główna Zaloguj się skip to main | skip to sidebar Marlena Bulgot - pyszne Zobacz więcej
Święta za pasem (właściwie jeszcze nie za pasem, ale na stole, albo już prawie na stole i czekają, żeby znaleźć się za pasem, który trzeba będzie - z powodu owych Świąt - poluźnić, oby o nie za dużo Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
niebo na talerzu
Zrazy mielone w sosie grzybowym

Zrazy mielone w sosie grzybowym 1776

Mielone zrazy w aromatycznym sosie, z kaszą, kopytkami albo tłuczonymi ziemniakami. Z dodatkiem buraczków lub kiszonych ogórków. Pyszna staropolszczyzna. Jest ktoś, kto nie lubi? Składniki: - 0,5 kg Zobacz więcej
justa_kitchen
justa_kitchen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
justa kitchen
siemieniucha

siemieniucha 35

A rzecz dzieje się dawno, dawno temu - nie wiadomo kiedy dokładnie - pod niekoniecznie odległymi strzechami? Gdzieś na terenach Wielkopolski. A może nie? Bo smaki i aromaty nie znają granic. Wędrują z Zobacz więcej
Grillowanych żeberek nigdy nie skosztujemy na "spontan grillu". To już jest mięsiwo które aby wyszło i smakowało musi być przygotowane dużo wcześniej. Pomimo tego że przygotowanie i grillowanie jest Zobacz więcej
Tak proste, tak pyszne: grillowany ananas z sosem karmelowym, wzbogaconym nutą cynamonu. Wspaniale smakuje sam, lecz możemy go również podać z lodami, aby podkreślić kontrast pomiędzy ciepłym i Zobacz więcej
Mechanik
Mechanik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mechanik grilluje
Żeberka, ach te żeberka :))

Żeberka, ach te żeberka :)) 43

Grillowanych żeberek nigdy nie skosztujemy na "spontan grillu". To już jest mięsiwo które aby wyszło i smakowało musi być przygotowane dzień wcześniej. Pomimo tego że przygotowanie i grillowanie jest Zobacz więcej
Mielone zrazy w aromatycznym sosie, z kaszą, kopytkami albo tłuczonymi ziemniakami. Z dodatkiem buraczków lub kiszonych ogórków. Pyszna staropolszczyzna. Jest ktoś, kto nie lubi? Składniki: – 0,5 kg Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
niebo na talerzu
Botwinka

Botwinka 1

Jeszcze chwilę potrwa, zanim łodygi buraczane przestaną być mięciutką botwinką, jest jeszcze nieco czasu na jej gotowanie. Przygotowywałam ją tej wiosny już parę razy, na samym początku sezonu dodając Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
niebo na talerzu
Botwinka

Botwinka 61

Jeszcze chwilę potrwa, zanim łodygi buraczane przestaną być mięciutką botwinką, jest jeszcze nieco czasu na jej gotowanie. Przygotowywałam ją tej wiosny już parę razy, na samym początku sezonu dodając Zobacz więcej
Jak ten czas płynie! Ledwie co w początkach czerwca nastawiliśmy na wsi wino truskawkowe, a już trzeba je zlewać, bo 6 tygodni przeszło. Gwoli ścisłości, 6 tygodni to tylko czas orientacyjny, bo tak Zobacz więcej
weganon
weganon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
http://weganon.blogspot.com/
WEGAŃSKA HALAWA

WEGAŃSKA HALAWA 117

Każdy, kto był w Indiach lub miał styczność z kuchnią tego kraju na 100% zna halawę. Ja pierwszy raz spróbowałem ten deser, kiedy serwowali go Hare Kryszna (wtedy byłem wegetarianinem). Masakrycznie Zobacz więcej
edzia1301
edzia1301 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
U Edytki w kuchni
EMAKO-recenzja

EMAKO-recenzja 56

Jakiś czas temu od sklepu EMAKO otrzymałam 3 produkty do testowania. Spośród wielu produktów musiałam wybrać tylko takie, które mieszczą się cenowo w bonie wartym 50 zł. Z chęcią wybrałabym wszystko i Zobacz więcej
primavera77
primavera77 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z Kuchni Do Kuchni
Lavazza.   Dzień dobry!

Lavazza. Dzień dobry! 24

Dlaczego należy pić kawę w godzinach porannych ? Istnieje wiele badań naukowych, które pokazują w jaki sposób i dlaczego picie kawy daje wielkie korzyści dla naszego zdrowia. Zobaczmy je! Budzona Zobacz więcej
Twins Pot
Twins Pot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Twins Pot
Bulgur

Bulgur 8142

Dzisiaj na obiadprzygotowałam kaszę bulgur i... uważam, ze jestrewelacyjna! Jest łatwa w przygotowaniu ( zalewa się ją goracą wodą, przykrywa miseczkę i czeka, aż napęcznieje). Jest smaczna i sycąca. Zobacz więcej
Łojojoj. Żeby dało się pisać milion razy szybciej, niż da się przeżyć! Może zdążyłabym zapisać wszystko dla siebie. Wzięłabym kredki i narysowała radość, która jest jak mała dziewczynka (która sika do Zobacz więcej
KucharkaZen
KucharkaZen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kucharka Zen
Spacerowiczka

Spacerowiczka 22

Spacerowiczka Skocz do listy ostatnich wpisów Kucharka Zen Wpis « Poprzedni wpis Następny wpis » sobota, 16 listopada 2013 Spacerowiczka Może to nie jest najoczywistsza pora na spacery. Drzewa Zobacz więcej
Mazurki kojarzą mi się tylko i wyłącznie z Wielkanocą. A Wielkanoc z orgiami mazurkowymi ;). W dawnej Polsce miało być ich tyle, by można je było jeść do Zielonych Świątek. Długo :). W domach w mojej Zobacz więcej
Anna Małek
Anna Małek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sprawdzonakuchnia
Bulgur

Bulgur 5672

Bulgur – kasza produkowana z twardej pszenicy durum, dostępna jest w trzech odmianach; drobno, średnio i gruboziarnistej, dziś wykorzystamy tę gruboziarnistą. Kasza ma bardzo oryginalny lekko Zobacz więcej
Dzisiaj ciąg dalszy wiosennych przygód z rabarbarem oraz ciąg dalszy przygód babci Pelasi. Przyznaję, że skarmelizowany rabarbar nie wygląda zbyt atrakcyjnie (przypomina mielone, surowe mięso), ale Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: