bulion grzybowy

. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem dwie godziny. Wyłączamy, przecedzamy przez dość gęste sitko do drugiego garnka. Otrzymany bulion grzybowy, możemy użyć do przygotowania innych zup, Zobacz więcej
doris
doris Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Szaleństwa
Bulion grzybowy

Bulion grzybowy 84

0
Taki bulion to doskonała baza do grzybowych sosów, zup i grzybowego risotto. Można przygotować go w większej ilości i podzielony na porcje zamrozić- uwielbiam mieć takie zapasy i korzystać z nich gdy Zobacz więcej
Propozycja na bardzo aromatyczną, smaczną i pożywną zupę grzybową, przygotowaną na intensywnym bulionie cielęcym. Potrzebne składniki - porcja giczy cielęcej - włoszczyzna - 2 garści suszonych grzybów Zobacz więcej
Wegan Nerd
Wegan Nerd Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wegan Nerd
PRAWDZIWY BULION GRZYBOWY

PRAWDZIWY BULION GRZYBOWY 194

0
W zimie, szczególnie podczas przygotowań do świąt, nie może zabraknąć prawdziwego bulionu grzybowego. Czy to będzie zupa, sos czy gulasz to dzięki niemu potrawa uzyska unikatowego, głębokiego smaku. Zobacz więcej
Tajowie uwielbiają zupy. Są one częścią prawie każdego posiłku, często nawet śniadania. Szczególnie na lunch je się solidną misę bulionu z dodatkiem ryżowego makaronu, klopsików lub - jak w naszym Zobacz więcej
Lekki barszczyk ,lekko świąteczny podany z smażona pieczarką . Lekki krem z buraka na bulionie grzybowym składniki 4 szt buraki, 2 kostki Bulion grzybowy, 1 szt marchewka, 1/2 szt pietruszka, 2 Zobacz więcej
Święta coraz bliżej. W sumie najbardziej sprawdzają się przepisy tradycyjne. Jednak spróbowałam trochę urozmaicić nasze menu i dzięki konkursowi świątecznemu Kupca „Zdrowe nie nudne Święta" Zobacz więcej
Ryż mogę jeść garściami tak samo jak makaron. Jednym z moich ulubionych dań z ryżu jest risotto. Jest szybkie, łatwe, można je zrobić naprawdę ze wszystkim i zawsze wychodzi:) Od dłuższego czasu nie Zobacz więcej
sosusojowego Ja ten bulion ugotowałam w szybkowarze, więc wrzuciłam wszytko do gara, posoliłam, dodałam sos sojowy, zalałam 1 l zimnej wody,zamknęłampokrywę, nastawiając ją na II stopień (takimam Zobacz więcej
jelita" ale to tak na marginesie. Polecam Wam szybkie przygotowanie zupy na piątkowy obiad i do Małgosina błyskawiczny piątek. Wystarczy, że przygotujecie sobie dzień wcześniej bulion lub Zobacz więcej
solimy. Wyjmujemy wszystko. Mięso obieramy (możemy odlać trochę bulionu i zrobić w galarecie - przepis tutaj), a warzywa kroimy w kostkę. Do bulionu wrzucamy posiekane grzyby i gotujemy jeszcze ok. Zobacz więcej
aromat i smak. Podałam go z delikatnymi kluseczkami lanymi co było bardzo dobrym i szybkim rozwiązaniem. Rosół prawie sam się robi więc jeśli lubicie to nic nie stoi na przeszkodzie nastawić go już Zobacz więcej
To moje drugie konkursowe danie na które możecie głosować TU. Na bazie otrzymanych składników mieliśmy przygotować zupę, lub przystawkę. Ja jestem zdecydowanie zupną osobą, więc…. mamy pyszny bulion, Zobacz więcej
6 filetów śledziowych małosolnych, 1/2 litra mleka, 4 marchewki, 4 cebule, 5 dkg suszonych grzybów, 2 łyżki oleju (ja używam kokosowego), sól i pieprz, sok z 1 cytryny, Śledzie moczymy w wodzie przez Zobacz więcej
eko koncentrat grzybowy/ bulion warzywny / kasza gryczana / podsmażone pieczarki / nać pietruszki Zobacz więcej
Na dworze zimno. W całym domu pachnie grzybami bo nastawiłam zupę grzybową. Taką gęstą, treściwą. Są w niej grzyby obgotowane i potem zamrożone, są suszone, ziemniaki, marchew . A wszystko na bulionie Zobacz więcej
paulak
paulak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fabryka Smaku
Zupa z kurek

Zupa z kurek 230

1
Składniki: 500 g grzybów kurek 200 g pieczarek 3 łyżkimasła 2 marchewki 3 średnie ziemniaki 1 pietruszka 0,5 l bulionu grzybowego 200 ml śmietanki kolendra sól, pieprz pół łyżeczki majeranku Sposób Zobacz więcej
Doskonała zupa grzybowa z młodymi warzywami z koprem włoskim oraz dodatkiem suszonych pomidorów, zabielona śmietaną. Pyszna zupa kurkowa z koprem włoskim i suszonymi pomidorami inspirowana przepisem z Zobacz więcej
pokrojone pomidory i przecier -jeszcze trochę gotujemy, doprawiając na końcu do smaku świeżo mielonym pieprzem. Podałam z ulepioną ryżową kulą ozdobioną pietrzuszką :) Smacznego. * Przed podaniem Zobacz więcej