bulion rumiany

pieprz sól Na początku, kaszę jaglaną gotowałam 15 minut w bulionie. Różyczki brokuła gotowałam 5 minut w osolonej wodzie. W misce wymieszałam kaszę jaglaną z drobno pokrojonymi brokułami, Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Gulasz z indyka.

Gulasz z indyka. 823

2
, * odrobina mąki, * 2 łyżki śmietany 18 % , * 2 łyżki natki pietruszki, Przygotowanie : Mięso indycze kroimy na kawałki wielkość 1x1 cm. Solimy, pieprzymy i podsmażamy na rumiany kolor. Przełożyć do Zobacz więcej
barwis1984
barwis1984 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pobite gary Barbary
Zupa gyros

Zupa gyros 494

4
na rumiany kolor. Paprykę także kroimy w paseczki. Bulion zagotowujemy. Dodajemy pokrojone piersi z kurczaka i paprykę. Gotujemy ok. 10 min. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, kukurydzę i Zobacz więcej
natki pietruszki 1/3 szkl bulionu sól pieprz oliwa kwaśna śmietana* Przygotowanie: Kotlety obsmażyć na rumiany kolor i zdjąć z patelni. Cebulę pokroić w półplasterki i zeszklić na tłuszczu po Zobacz więcej
2 łyżki oliwy i obsmaż mięso na rumiany kolor, przełóż do garnka. Na patelni podsmaż przez 5 minut pokrojoną w kostkę marchewkę i cebulę a także selera pokrojonego w plasterki. Dodaj wino do warzyw i Zobacz więcej
g czerwonej, słodkiej papryki 100 g pieczarek 100 g kiełków fasoliSposób przygotowania:W dużym rondlu zagotuj wodę, włóż mięso kurczaka i gotuj az do zmięknięcia mięsa (około 10 min). Pozostaw je do Zobacz więcej
Magda G
Magda G Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kolorowa Kuchnia Magdy
Flaczki z kani

Flaczki z kani 376

0
i pokroiłam w paski około 1 cm. Cebulę pokroiłam w pióra. Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażyłam na rumiany kolor cebulę. Przełożyłam cebulę do bulionu z warzywami. Na tej samie patelni smażyłam Zobacz więcej
gruszki 1 litr bulionu warzywnego 1 gałązka rozmarynu Przygotowanie: Dynię i 2 gruszki obrać ze skórki i zgrillować na rumiany kolor na patelni grillowej. Następnie przełożyć do garnka, zalać Zobacz więcej
w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z każdej strony. Usmażone przełożyć do płaskiego rondla i zalać je bulionem np. warzywnym lub z kostki mięsnej. Bulionu tyle żeby zakrył mięso. Zobacz więcej
Smaki Świata
Smaki Świata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Świata
Makaron z bobem

Makaron z bobem 308

0
cebulę pokrojoną w piórka, po chwili dodajemy pokrojony w paski boczek, gdy będzie rumiany dorzucamy drobno posiekamy czosnek i podsmażamy krótką chwilkę. Na patelnię dodajemy przygotowany bób, oraz Zobacz więcej
zoffia6
zoffia6 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje życie od kuchni
(bez tytułu)

(bez tytułu) 27

0
i kroimy w kostkę. Na oliwie z oliwek podsmażamy kurczaka na rumiany kolor, doprawiamy solą i pieprzem. Do zupy wrzucamy podsmażone kawałki kurczaka. Przed podaniem dodać świeżą pietruszkę. Na koniec Zobacz więcej
, przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Podsmażamy na patelni na rumiany kolor. Krok 2 Cebulę kroimy w piórka, kroimy czosnek i razem podsmażamy na patelni. Wrzucamy kapustę kwaszoną na patelnię, Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
ZRAZY PO LITEWSKU

ZRAZY PO LITEWSKU 120

0
posiekać. Cebulę i boczek pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebulę, grzyby i boczek. Dodać pokruszony chleb, natkę pietruszki oraz jajko, doprawić solą i pieprzem. Zobacz więcej
1/2 szkl śmietany 30 % tarkowany cheddar do posypania posiekany szczypiorek do posypania trochę gęstej śmietanki do ozdoby W większym garnku z grubym dnem wytapiamy pokrojony w kostkę boczek. Gdy Zobacz więcej
w zimnej wodzie około 15min. Po tym czasie rozgrzewamy olej na patelni i układamy na nim wątróbkę, wcześniej obtoczoną w mące. Smażymy na rumiany kolor z obu stron. Następnie wątróbkę przekładamy do Zobacz więcej
w lekko osolonej wodzie. Jeśli por będzie już miękki i lekko rumiany, a ziemniaki ugotowane, należy wrzucić wszystko do większego garnka, zalać resztą bulionu i po wystygnięciu zblendować do Zobacz więcej
szklanką bulionu oraz sosem powstałym podczas smażenia. Całość wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 45 minut. Po około 30 minutach możemy zmienić funkcję piekarnika na termoobieg, tak Zobacz więcej
zielem angielskim. Całość zalewamy jogurtem naturalnym i dokładamy liście laurowe. - Skrzydełka zostawiamy w lodówce na całą noc. - Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 C przez około godzinę (aż Zobacz więcej
, pieprzem i gotowałam na małym ogniu 8 minut. 4. Na suchej patelni usmażyłam boczek (można go pokroić w kostkę) i smażyłam kilka minut, aż stał się chrupiący i rumiany. Gotowyprzełożyłamdo miski, Zobacz więcej