bulion rumiany

pieprz sól Na początku, kaszę jaglaną gotowałam 15 minut w bulionie. Różyczki brokuła gotowałam 5 minut w osolonej wodzie. W misce wymieszałam kaszę jaglaną z drobno pokrojonymi brokułami, Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Gulasz z indyka.

Gulasz z indyka. 935

3
, * odrobina mąki, * 2 łyżki śmietany 18 % , * 2 łyżki natki pietruszki, Przygotowanie : Mięso indycze kroimy na kawałki wielkość 1x1 cm. Solimy, pieprzymy i podsmażamy na rumiany kolor. Przełożyć do Zobacz więcej
barwis1984
barwis1984 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pobite gary Barbary
Zupa gyros

Zupa gyros 530

6
na rumiany kolor. Paprykę także kroimy w paseczki. Bulion zagotowujemy. Dodajemy pokrojone piersi z kurczaka i paprykę. Gotujemy ok. 10 min. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, kukurydzę i Zobacz więcej
Aromatyczna potrawa, której głównym składnikiem są pieczarki i kotlety schabowe. Łatwa w przygotowaniu, niewymagająca specjalnego nakładu pracy. Danie, które smakuje dobrze zarówno tuż po Zobacz więcej
, * 1 cebula, * 2 kawałki selera naciowego, * 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, * 1/2 puszki pomidorów, * 1 szklanka bulionu, * 1 łyżka siekanego rozmarynu, * 3 łyżki siekanej pietruszki, Zobacz więcej
Czyli krewetkowa z pieczoną wołowiną i cycem kurzym :) Wzorowałem się na oryginalnym przepisie: Składniki: 4 szklanki wody (1litr)500 g filetów z kurczaka1 łyżka sosu sojowego korzeń imbiru (10g - Zobacz więcej
Magda G
Magda G Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kolorowa Kuchnia Magdy
Flaczki z kani

Flaczki z kani 384

0
i pokroiłam w paski około 1 cm. Cebulę pokroiłam w pióra. Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażyłam na rumiany kolor cebulę. Przełożyłam cebulę do bulionu z warzywami. Na tej samie patelni smażyłam Zobacz więcej
gruszki 1 litr bulionu warzywnego 1 gałązka rozmarynu Przygotowanie: Dynię i 2 gruszki obrać ze skórki i zgrillować na rumiany kolor na patelni grillowej. Następnie przełożyć do garnka, zalać Zobacz więcej
w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z każdej strony. Usmażone przełożyć do płaskiego rondla i zalać je bulionem np. warzywnym lub z kostki mięsnej. Bulionu tyle żeby zakrył mięso. Zobacz więcej
Smaki Świata
Smaki Świata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Świata
Makaron z bobem

Makaron z bobem 315

0
cebulę pokrojoną w piórka, po chwili dodajemy pokrojony w paski boczek, gdy będzie rumiany dorzucamy drobno posiekamy czosnek i podsmażamy krótką chwilkę. Na patelnię dodajemy przygotowany bób, oraz Zobacz więcej
zoffia6
zoffia6 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje życie od kuchni
(bez tytułu)

(bez tytułu) 27

0
i kroimy w kostkę. Na oliwie z oliwek podsmażamy kurczaka na rumiany kolor, doprawiamy solą i pieprzem. Do zupy wrzucamy podsmażone kawałki kurczaka. Przed podaniem dodać świeżą pietruszkę. Na koniec Zobacz więcej
, przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Podsmażamy na patelni na rumiany kolor. Krok 2 Cebulę kroimy w piórka, kroimy czosnek i razem podsmażamy na patelni. Wrzucamy kapustę kwaszoną na patelnię, Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
ZRAZY PO LITEWSKU

ZRAZY PO LITEWSKU 127

0
posiekać. Cebulę i boczek pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebulę, grzyby i boczek. Dodać pokruszony chleb, natkę pietruszki oraz jajko, doprawić solą i pieprzem. Zobacz więcej
Pyszna i sycąca zupa krem z ziemniaków z szalotkami, czosnkiem i selerem. Inspiracja. Składniki: 8 plastrów wędzonego boczku 3/4 szkl posiekanego w drobną kostkę korzenia selera 1 i 1/2 szkl Zobacz więcej
w zimnej wodzie około 15min. Po tym czasie rozgrzewamy olej na patelni i układamy na nim wątróbkę, wcześniej obtoczoną w mące. Smażymy na rumiany kolor z obu stron. Następnie wątróbkę przekładamy do Zobacz więcej
szklanką bulionu oraz sosem powstałym podczas smażenia. Całość wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 45 minut. Po około 30 minutach możemy zmienić funkcję piekarnika na termoobieg, tak Zobacz więcej
zielem angielskim. Całość zalewamy jogurtem naturalnym i dokładamy liście laurowe. - Skrzydełka zostawiamy w lodówce na całą noc. - Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 C przez około godzinę (aż Zobacz więcej
Zupa z porów i ziemniaków Składniki: - 700 g porów (waga po oczyszczeniu), pokrojonych w plastry - 1 duża cebula, obrana i posiekana - 50 g masła - 1,3 l bulionu warzywnego albo z kurczaka - 200 ml Zobacz więcej