buljon

ZOBACZ TAKŻE:

mleko kokosowe, buljon, doprawsosem rybnymigotuj, ażmięso będzieprawie miękkie.To trwa zwykle40 minut. Pokrójpaprykęna duże kawałki,odcedź kasztany i dodajdososu. Gotuj jeszcze 10 minut na małym Zobacz więcej
topinambura, ziemniaki i cebulke. Podsmaz na oleju. Dodaj czosnek i podlej winem. Gotuj przez 10 minut , az wino zredukuje sie do polowy. Wlej buljon i gotuj do mietkosci po czym zmiksuj zupe. Reszte Zobacz więcej
świeżo startego parmezanu Wykonanie: Ugotuj buljon z warzyw lub z kostki. Pokroj wszystkie warzywa i dodaj do buljonu wraz z lisciem laurowym, pomidorami, przecierem, oliwka i szalwia. Gotuj przez 15 Zobacz więcej
cebulę i czosnek, zeszklij na oleju. Pokrój w kostkę kromki chleba, odkrój skórki. Dodaj do cebuli wraz z posiekaną szałwią. Na koniec dodaj żurawinę. Całość dopraw solą i pieprzem. Napełnij wnętrze Zobacz więcej
krewetki ze skorupek, których nie wyrzucam, bo z włoszczyznągotuje z nich pyszny buljon. Taki domowy buljon smakuje niesamowicie. Podobnie robięz rybami, gdy je filetuję. Ale wracajac do sosu, robię Zobacz więcej
grzyby na mniejsze kawałki, jeśli są duże i podsmaz razem z warzywami. Przeloz do garnka. Zalej wszystko winem i dodaj liście laurowe, posiekana pietruszke, tymianek i przecisniety przez praske Zobacz więcej
przez okolo 10-15 minut, az wciagnie caly buljon. Ugotuj brukselke, odcedz i zrumien lekko na masle. Ugotowany ryz musi troche odparowac. Jak juz odparuje wmieszaj ostroznie brukselke, kurczaka Zobacz więcej
, drób i zwierzynę, każda dobra gospodyni powinna wyrabiać bulijon nie tylko na własny użytek, ale i na sprzedaż. Nieraz bowiem przytrafi się nieszczęśliwy wypadek, że wół lub krowa nogę złamie, lub z Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: