bulka francuska

". Zapraszam! Bulka francuska z szynka i serem-ekresowa przekaska Skladniki .ciasto francuskie .3 plastry szynki gotowanej .4 plasterki sera zoltego .2 lyzki ketchupu Wykonanie Zobacz więcej
francuskim z grzybowym nadzieniem 2. Luty- Czekoladki amaretto 3. Marzec- Chlebek wielkanocny 4. kwiecien- Jablecznik z masa jablkowo-budyniowa 5. Maj- Salatka ze sledziem 6. Czerwiec- Sernik z Zobacz więcej
bijana
bijana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki mojej kuchni
chleb bialy wiejski

chleb bialy wiejski 97

0
Chlebek, ktory kojarzy mi sie z francuską buleczką i dlatego upieklam go w nieco innym ksztalcie, niz pozostale chleby. Idealny dla dzieci, ktore nie lubią- zazwyczaj- dodatkow, ziaren a nawet mąki Zobacz więcej
Sakiewki są świetną przystawką/deserem zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Farsz może być dowolny! Poniżej przedstawiam przepis na ciasto francuskie. Składniki: ciasto maślane: • 13 dag mąki • 30 dag Zobacz więcej
kwiecienka1
kwiecienka1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kwiecienka od kuchni
Bustrengo

Bustrengo 408

0
To bolonskie ciasto z kaszy kukurydzianej i jablek :) Nigdy o nim nie slyszalam, ale Jamie Oliver w swojej "Wloskiej wyprawie Jamiego" zarzeka sie, ze to oryginal... No to wyprobowalismy. Troche Zobacz więcej
Nieznane we Francji, ciesza sie wsrod moich francuskich przyjaciol i rodziny wielkim powodzeniem... podobnie jak makowiec, sernik czy bozonarodzeniowe pierniczki. Robie je tak... na 12 jagodzianek: Zobacz więcej
Liebster blog Award od Ady i Patryka prowadzacych blogcook. Serdecznie dziekuje :) 1. Ryż czy makaron?- makaron 2. Ulubiony owoc?- sliwka 3. Ulubiony kucharz?- Robert Maklowicz (choc w azsadzie to Zobacz więcej
Chociaz "brioche",ma francuskie korzenie,to te korzenie calkiem dobrze sobie radza na wloskiej ziemi. Buleczki chetnie zajadaja wlosi po polnocy i to wlasnie z lodami ,kiedy latem jest goraco a Zobacz więcej
W Neapolu, wsrod dodatkow z warzyw,dosc popularne sa warzywa zapiekane z bulka tarta - gratinate. Gratin to termin pochodzacy z jezyka francuskiego i oznacza technike gotowania polegajaca na Zobacz więcej
Bardzo sycace i pozywne danie kuchni francuskiej z biala fasola i udkami kaczymi. Idealne na zimowy, niedzielny obiad. Jesli lubicie mieso z kaczki to danie na pewno przypadnie Wam do gustu :) Jego Zobacz więcej
Przygotowujac dzisiejsze sniadanie namacalnie odczulam znaczenie powiedzenia "obchodzić się jak z jajkiem". Niedawno ogladalam francuski program Top Chef, w ktorym profesjonalisci walcza o tytul Zobacz więcej
Strüdel z jabłkami to pyszny, typowy deser z Trentino Alto Adige. SKŁADNIKI : 1 rolka ciasta francuskiego 5 jabłek 50 g rodzynek 25 g orzeszków piniowych 1 jajko 60 g cukru 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki Zobacz więcej
Na wstepie skad taka nazwa,bo kazdy z nas karpatke zna ale co tu robi "dyplomatka"? Jest na to wytlumaczenia,otoz we Wloszech jest znane ciasto pod nazwa "torta diplomatica ",wyglada zupelnie jak Zobacz więcej
!!! Ravioli z mortadela w sosie serowym Smacznego!!! Farsz .mortadela...........................................300 gr .parmezan Zobacz więcej
Wyciskarka Juicy Salif Mikser BOSCH ErgoMixx Marynata Błyskawiczna Kotanyi Płyta do pieczenia z grillem Ballarini Kule do lodu Nóż do siekania Chop Tarka obrotowa Składana deska do krojenia Stewia w Zobacz więcej
Cucina
Cucina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cucina della Felicita
Pains aux raisins

Pains aux raisins 205

1
Pains aux raisins to, obok croissantow i pains au chocolat, prawdopodobnie najbardziej znane slodkie, francuskie buleczki. Mozna je kupic na calym swiecie, a w Anglii sa dostepne niemalze w kazdym Zobacz więcej
Tunczyk faszerowany w ciescie francuskim :: mojacalabria Strona Główna Przepisy kulinarne Podróże O Nas Oferta Kontakt Księga gości Przepisy kulinarne Tunczyk faszerowany w ciescie francuskim Zobacz więcej
sie gotowal, traktowany byl jako panaceum na wszelakie dolegliwosci jelitowo zoladkowe. Zreszta i do dni dzisiejszych, zgadnijcie co poleci wam zjescneapolitanczyk , po zatruciu pokarmowym, wymiotach Zobacz więcej
sobotnie śniadanie i tosty francuskie z serem Brie i sosem z żurawin (02.12.2013)Cranberry Bliss Bars (30.11.2013)Sałatka na ciepło - z ciecierzycą, chorizo i pieczoną papryką (28.11.2013)Torcik Zobacz więcej
— odpowiedział StiepanArkadjicz. — Daj nam więc, bracie, ostryg ze dwa, nie, to za mało, ze trzydziesiątki, zupę z jarzyn... — Prentanier— podchwycił Tatar. Obłoński jednak nie chciał widocznie Zobacz więcej