bułka kajzerka

panimagoga
panimagoga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki ogrodu
BUŁKI KAJZERKI

BUŁKI KAJZERKI 129

1
Najprostsze bułeczki pszenne. Tradycyjne kajzerki. Piekę je bardzo często, na szybko, kiedy nie mam czasu lub ochoty na bardziej skomplikowane wypieki. Cały ich sekret tkwi w zwyczajności. Polecam! Zobacz więcej
Przepis na kajzerki znalazłam na blogu Moje Wypiekii jak zobaczyłam te bułeczki, to od razu musiałam spróbować. :) Pierwsze bułki jakie w ogóle piekłam były totalną porażką...plaskacze o wysokości 2 Zobacz więcej
lip 24thBułki kajzerki Bułki kajzerki – małe, jasne bułeczki, które jeszcze w latach 80-tych ubiegłego stulecia można było kupićprawie w każdym sklepie. Teraz możemy je zrobić w domu i Zobacz więcej
Post Przepis na bułkikajzerka pojawił się poraz pierwszy w Przepisy kulinarne Codogara.pl. Zobacz więcej
Bułki sniadaniowe lub kajzerki, pyszne domowe bułeczki, którymi naprawdę można się najeść i to nie trzeba zjadać całej sterty bułek. Składniki: - 3 szklanki mąki, - 15g świeżych drożdży - 3/4 szklanki Zobacz więcej
Któż nie lubi mięciutkich białych bułeczek z makiem? Postanowiłam takie przygotować. Miały wyglądać bardziej jak kajzerki, ale nieco się rozlazły;) Najważniejsze, że na smaku nic nie straciły. Zobacz więcej
Bułka pszenna to klasyka polskiej kuchni. Towarzyszy nam najczęściej podczas śniadania już od bardzo dawna. Jest idealna do wszystkiego. Smakuje zarówno na słodko jak i na słono, można ją jeść z zupą Zobacz więcej
Przepis na pyszne bułki kajzerki Niby białego pieczywa jeść nie należy, ale skoro już czasem przychodzi ta chwila słabości, to może warto uprzyjemnić ją jeszcze bardziej i przygotować pyszne bułeczki Zobacz więcej
Żytnie bułki Kajzerki z siemieniem lnianym Nie mogłam już wytrzymać. Musiałam zrobić jakieś drożdżowe domowe bułeczki, od tak dawna za mną „chodziły” po prostu czułam ich zapach ! Wzięłam się więc do Zobacz więcej
ja się na kasowałam. Ile na zmieniałam słów, a i tak zawsze coś mi się wydawało źle. Ok, dość przynudzania, czas zaprezentować odkurzony przepis. 10 kajzerek 700 - 800 g łopatki wieprzowej 2 duże Zobacz więcej
Hej :) Zrobiłam moje pierwsze bułeczki :) Narobiłam się troszkę, ale bułeczki wyszły smaczne i domowe ;)) Przepis znalazłam tutaj. Moje tak ładnie się nie zarumieniły, ale i tak jestem z efektu Zobacz więcej
Barbara P.
Barbara P. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepis Na Talerzu
Bułki kajzerki

Bułki kajzerki 13

0
ponownie wyrabiać ok 5 min.Ciasto powinno być sprężyste i mieć konsystencję plasteliny.Przełożyć do wysmarowanej olejem miski .Odstawić do wyrośnięcia na ok 1 godz . Po tym czasie podzielić ciasto na Zobacz więcej
Kiedy w sobotni poranek zabrakło pieczywa a wszystkie wewnętrzne moce odciągały mnie od wyjścia na zewnątrz zaczęłam kombinować co by zrobić żeby było smacznie i żeby pasowało do NASZEJ tradycyjnej Zobacz więcej
. Bułeczki powinny się piec w 250 stopniach, ale moje w tej temperaturze za bardzo się przypiekły pod spodem. Następnym razem będę je piekła w 240- 230 stopniach. Wyrośniętym bułeczkom porobiłam Zobacz więcej
smaku,możecie go zastąpić siemieniem lnianym lub otrębami czy słonecznikiem. Bułki są pulchne, ładnie się kroją i bosko smakują, spróbujcie. bułeczki w koszyczku Składniki: na 9 dużych bułek 2 Zobacz więcej
Składniki: twarożek miód kajzerka Przygotowanie: Bułkę przekroić na pół. Twarożek rozsmarować na połówkach kajzerek. Polać miodem. Zobacz więcej
Domowe Wypieki
Domowe Wypieki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowe Wypieki
Łabędzi puch

Łabędzi puch 2138

4
"Intensywnie kokosowe ciasto z kremem maślanym i dodatkiem bułek kajzerek. Krem jest bardzo lekki pomimo, że jest na bazie masła. Dodatek powideł idealnie komponuje się z kokosem, polecam!" Zobacz więcej
Danie ma 154 KCAL. 1 kajzerka 50g. 1 plasterek szynki drobiowej 20g. 1 szkl.soku porzeczkowego lub wielowarzywnego 200 ml. ******************************************************************* Bułkę Zobacz więcej
Bułeczki nadziewane pieczarkami Bułeczki nadziewane pieczarkami są bardzo smaczną przekąską . Są świetnym pomysłem na obiad lub kolację . Najlepiej smakują podane na gorąco z barszczykiem lub bulionem Zobacz więcej