bułka panierowana

Gospodyni Miejska
Gospodyni Miejska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gospodyni Miejska
Boczniaki panierowane

Boczniaki panierowane 28

Składniki: 250 g boczniaków; 250 ml mleka; 2 jaja; 2 łyżki mąki pszennej; Bułka tarta; Sól; Pieprz; Masło klarowane do smażenia. Sposób przygotowania: Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć Zobacz więcej
boskaflorence
boskaflorence Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tylko pysznie
Warzywa panierowane

Warzywa panierowane 61

Hej! Zwykle warzywa podajemy surowe, albo gotowane. Dzisiaj podałam panierowane w bułeczce i jajku. Moja panierka była z dodatkiem sera żółtego, tak żedanie miało interesujący smak. Tym sposobem Zobacz więcej
Kotletami z fasoli zainspirowałam się na blogu Gosi Daylicooking. W moim wydaniu postanowiłam dodać do potrawy słonecznik i sprawdzić dwa sposoby panierowania, czyli w płatkach owsianych oraz w jajku Zobacz więcej
kashia.ma
kashia.ma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
magiczna kuchnia Kasi
Panierowana mozzarella

Panierowana mozzarella 45

Dziśna blogu przepis napanierowaną mozzarellę. Wystarczy pokroić w plastry i usmażyć jak kotleta schabowego. W ten sposób będziemy mieli prosty, szybki bezmięsny dodatek do obiadu lub kolację. Zobacz więcej
Pierwszy raz przygotowywałam śledzie w ten sposób. Nosiłam się z tym zamiarem od dawna, ale dopiero ostatnio udało mi się go zrealizować. W tej wersji śledzie są delikatne w środku, z chrupiącą Zobacz więcej
Kamira90
Kamira90 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W Moim Magicznym Domu
Panierowane pieczarki

Panierowane pieczarki 112

Szybka i smaczna przekąska, w sam raz na imprezę czy też dodatek do obiadu. A to wszystko z kilku składników Składniki: 0,5 kg średnich pieczarek 3 jajka 3 łyżki mleka sól, pieprz bułka tarta olej do Zobacz więcej
kosapopatelni
kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kosą po patelni
Panierowany ser feta

Panierowany ser feta 31

Przepis podpatrzyłem u Eweliny (dyniaicukinia), którą pozdrawiam. Nazwijmy to jednak raczej inspiracją bo przepis oczywiście pozmieniałem ze względu na obecność truskawek na które już patrzeć nie Zobacz więcej
wojtus781
wojtus781 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kulinarne odsłony pati
Panierowane pieczarki

Panierowane pieczarki 52

Chrupiącena zewnątrzi soczyste w środku. Doskonale smakujązarównona zimno jak i na gorąco. Cenie pieczarki nie tylko za ich niesamowite walory smakowe, ale równieżza ich wartośćodżywczą. Otóżzawierają Zobacz więcej
Artykuł Panierowana sola ze szpinakiem pochodzi z serwisu extradania.pl. Zobacz więcej
jacekwkuchni
jacekwkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
jacekwkuchni
Pieczona panierowana cukinia

Pieczona panierowana cukinia 52

Niedawno pisałem na Facebooku o małym kuchennym incydencie, który mnie spotkał. Brak kuchenki wbrew pozorom potrafi bardzo dobrze wpłynąć na kreatywność. ;) Zawsze panierowane plastry cukinii smażyłem Zobacz więcej
SmakiNaTalerzu
SmakiNaTalerzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki na talerzu
Panierowana ryba

Panierowana ryba 4

Jeśli lubicie ryby panierowane i nie musicie liczyć kalorii, polecam Wam wypróbowanie tego przepisu. Jest on banalnie prosty. W zasadzie całość sprowadza się do tego, że tradycyjnie opanierowaną rybę, Zobacz więcej
Kotlet w postaci panierowanej karkówki. Kilkugodzinne moczenie mięsa w mleku spowodowało, że karkówka stała się bardzo delikatna i krucha. Polecam wypróbowanie tego przepisu, a udowodnię, że schab i Zobacz więcej
I znowu propozycja na pieczarki w roli głównej.Tym razem panierowane pieczarki w chrupiącej i aromatycznej otoczce. Składniki: - 16 sztuk dużych pieczarek - 3 jajka - bułka tarta - olej - sól - pieprz Zobacz więcej
Kilka tygodni temu u Ejotka pisałam, że moją ulubioną potrawą w czasie Wigilii jest karp smażony. Niby nic wielkiego, a jednak... Zawsze smażymy go więcej i dojadam w czasie Świąt, gdy reszta rodziny Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Flądra smażona panierowana

Flądra smażona panierowana 52

Flądraryba morska, zamieszkująca muliste i piaszczyste, miękkie dna. Występuje w całym Bałtyku. Ciało ma bocznie spłaszczone, należy do rzędu ryb płastugokształtnych. W dawnej Polsce ryby morskie w Zobacz więcej
Di gotuje
Di gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Di gotuje
Kanie panierowane

Kanie panierowane 77

Takie kanie to mój przysmak odkąd sięgam pamięcią! Kochany brat doskonale o tym wie, więc w sezonie zawsze czeka mnie ich świeża dostawa. Szkoda, że nie rosną w ciągu całego roku... Wykonanie proste, Zobacz więcej
Bardzo klasyczna ryba w dosyć tradycyjnej odsłonie. Smakowała przepysznie, zjadłam wszystko z tego talerza plus dokładkę. Uwielbiam rybę. Nototenia panierowana w mąceSkładniki: 1 kg tuszy nototenii Zobacz więcej
Nie od dziś wiadomo, że otręby są zdrowe, mają dużo błonnika i zawierają dużo witamin oraz są pomocne w prawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego. Ja bardzo lubię dodawać otręby do pieczywa gdy Zobacz więcej
W ten sam sposób możemy przygotować cukinię czy kabaczka. Składniki: - młody bakłażan - 1 jajko - 10 dkg bułki tartej - sól i pieprz - olej do smażenia Przygotowanie: Bakłażana umyć, pokroić na Zobacz więcej
600 g śledzi świeżych cytryna sól pieprz mąka 2 jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia na zalewę 1,5 szkl wody 1 szkl octu 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 duza cebula 1 marchewka ziele angielskie Zobacz więcej