bułka szefa

Przestawiam Wam kilka zdjęć z tego konkursu. Są one różnorodne tak jak i sam konkurs kulinarny. Było tam wiele kategorii w których można było wziąć udział. Jak już wcześniej pisałam wzięłam udział w Zobacz więcej
W najnowszym Runner’s World jest mój wywiad z Tomkiem, z Burger Kitchen. Na sam koniec szef kuchni proponuje przepis na burgera dla biegacza.Ja mam swój, trochę różnimy w kwestii dodatków, to co jest Zobacz więcej
Może nie wygląda jak podana przez szefa kuchni, ale smakuje bardzo dobrze. Muszę zdobyć jakiś aparat, bo zdjęcia teraz są coraz gorszej jakości niestety. Niebawem coś wymyśle. A póki co trzeba się Zobacz więcej
Kiedyś obejrzałam film Julie & Julia, później kupiłam książkę "Francuski szef kuchni". Książka z braku czasu wylądowała na półce i czekała na swoją kolej. W sobotę się zachwyciłam Julią Child Zobacz więcej
W ubiegłą niedzielę maluchy uczestniczyły we Warsztatach kulinarnych „Wyczaruj lata smak” prowadzonych przezSzefa KuchniRestauracji Sowa w Bydgoszczy.Maciej Goncerzewicz niewątpliwie ma podejście do Zobacz więcej
Dziś przepyszny obiad z kotletami de volaille, które zrobiłem po przeszkoleniu u dziadka ( szefa kuchni na emeryturze :) ) Składniki: - dwa filety z piersi kurzej, - 100 g masła, - sól, pieprz, - Zobacz więcej
W ubiegłą niedzielę maluchy uczestniczyły we Warsztatach kulinarnych „Wyczaruj lata smak” kierowanychprzezSzefa KuchniRestauracji Sowa w Bydgoszczy.Maciej Goncerzewicz niewątpliwie ma podejście do Zobacz więcej
Bohaterem głównym dzisiejszego dania jest kasza jaglana, która ma wiele właściwości zdrowotnych, a do tego jest uniwersalnym składnikiem w kuchni. Można ją podawać na słodko (jak w moim przepisie) i Zobacz więcej
sezamem. Burgery piec około 35 minut w temperaturze 180 stopni. Takie burgery mogą stanowić świetny dodatek do obiadu ;) Sprawdzą się również, jako rewelacyjna "wkładka" do bułki :) Przepis jest Zobacz więcej
w przepisie możesz dodać np. ogórki konserwowe lub kiszone, plaster sera cheedar, oscypek, ser kozi, surówkę z białej lub czerwonej kapusty, czerwoną cebulę, podsmażony plaster bekonu, suszone Zobacz więcej
Kulki krabowe i krewetki w przepysznej i chrupiącej panierce Panko to wyśmienity pomysł na karnawałowe przekąski. Do tego jeszcze paczka znajomych i dobra muzyka, a impreza rozkręci się sama. Te Zobacz więcej
kaszamanna
kaszamanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kaszamanna
Sałatka cezar

Sałatka cezar 72

8
Dziś mamy dla Was klasyk. Ilu szefów kuchni, tyle sposób przygotowania, doprawienia i podania sałatki cezar. My przygotowywałyśmy wielokrotnie i mamy dla Was naszą wersję tego kultowego już dania. Zobacz więcej
Pierwsze z dań przygotowywanych podczas warsztatów Polskiej Akademii Kulinarnej, pod okiem znanaych szefów kuchni -Dimitriosa Anastasopoulosa i Marcina Budynka. Kotleciki były przepyszne. Delikatne i Zobacz więcej
. Zatem jeśli znudził się Wam na przykład gotowany kalafior z bułką masłem po sięgnijcie po ten papierowy przewodnik. Przygoda gwarantowana! Powodów do kupienia tej książki jest kilka. Oryginalna Zobacz więcej
Pożerskiego de Pomian. Polak urodzony i mieszkający stale we Francji (jego ojciec wyemigrował w 1845 roku) z wykształcenia był lekarzem i gastronomem. Jako szef Laboratorium Fizjologii Żywienia w Zobacz więcej
Uwielbiam selery i te korzeniowe i naciowe. Szkoda, że najczęściej wykorzystuje się je jako składnik wywaru bądź sałatki. A przecież doskonale komponuje się także w innych potrawach. Ja zrobiłam Zobacz więcej
Kremem - Torty - dla amatorów i dla szefów kuchni - Chleby, pieczywo, bułki - Ciasta dekorowane - Sałatki na wynos - Śniadania - Starszy Kucharz roku - Młodszy Kucharz roku - Dania wegetariańskie - Zobacz więcej
winem lub sosem worcester wstaw do rozgrzanego piekarnika na 4 dodatkowe minuty (2oo st.). Jeśli naprawdę boicie się surowego mięsa możecie jeszcze przed smażeniem rozbić leciutko steka przy użyciu Zobacz więcej
masa jest zbyt rzadka wystarczy dosypać do niej bułki tartej. Każdego krokieta panierujemy w jajku i bułce tartej, a następnie smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Na zakończenie Zobacz więcej
Danie powstało pod koniec XIX wieku w Nowym Jorku, w słynnym hotelu Waldorf. Do tego właśnie hotelu cierpiąc na okropnego kaca, wstąpił pewnego poranka na śniadanie emerytowany broker z Wall Street, Zobacz więcej