bułka szefa

Przestawiam Wam kilka zdjęć z tego konkursu. Są one różnorodne tak jak i sam konkurs kulinarny. Było tam wiele kategorii w których można było wziąć udział. Jak już wcześniej pisałam wzięłam udział w Zobacz więcej
W najnowszym Runner’s World jest mój wywiad z Tomkiem, z Burger Kitchen. Na sam koniec szef kuchni proponuje przepis na burgera dla biegacza.Ja mam swój, trochę różnimy w kwestii dodatków, to co jest Zobacz więcej
Może nie wygląda jak podana przez szefa kuchni, ale smakuje bardzo dobrze. Muszę zdobyć jakiś aparat, bo zdjęcia teraz są coraz gorszej jakości niestety. Niebawem coś wymyśle. A póki co trzeba się Zobacz więcej
Kiedyś obejrzałam film Julie & Julia, później kupiłam książkę "Francuski szef kuchni". Książka z braku czasu wylądowała na półce i czekała na swoją kolej. W sobotę się zachwyciłam Julią Child Zobacz więcej
W ubiegłą niedzielę maluchy uczestniczyły we Warsztatach kulinarnych „Wyczaruj lata smak” prowadzonych przezSzefa KuchniRestauracji Sowa w Bydgoszczy.Maciej Goncerzewicz niewątpliwie ma podejście do Zobacz więcej
Dziś przepyszny obiad z kotletami de volaille, które zrobiłem po przeszkoleniu u dziadka ( szefa kuchni na emeryturze :) ) Składniki: - dwa filety z piersi kurzej, - 100 g masła, - sól, pieprz, - Zobacz więcej
W ubiegłą niedzielę maluchy uczestniczyły we Warsztatach kulinarnych „Wyczaruj lata smak” kierowanychprzezSzefa KuchniRestauracji Sowa w Bydgoszczy.Maciej Goncerzewicz niewątpliwie ma podejście do Zobacz więcej
Bohaterem głównym dzisiejszego dania jest kasza jaglana, która ma wiele właściwości zdrowotnych, a do tego jest uniwersalnym składnikiem w kuchni. Można ją podawać na słodko (jak w moim przepisie) i Zobacz więcej
sezamem. Burgery piec około 35 minut w temperaturze 180 stopni. Takie burgery mogą stanowić świetny dodatek do obiadu ;) Sprawdzą się również, jako rewelacyjna "wkładka" do bułki :) Przepis jest Zobacz więcej
Burgery wciąż pozostają na topie wśród trendów szybkich przekąsek. W całej Polsce powstało mnóstwo restauracji specjalizujących się przyrządzaniu bułek z kotletem w środku, a ich wybór jest naprawdę Zobacz więcej
ryżem lub frytkami i surówką mogą stanowić danie główne. Porada Szefa Kuchni: Panierkę Panko można kupić w sklepach z orientalną żywnością. Jest bardziej chrupiąca niż tradycyjnej panierki. W Zobacz więcej
Pierwsze z dań przygotowywanych podczas warsztatów Polskiej Akademii Kulinarnej, pod okiem znanaych szefów kuchni -Dimitriosa Anastasopoulosa i Marcina Budynka. Kotleciki były przepyszne. Delikatne i Zobacz więcej
. Zatem jeśli znudził się Wam na przykład gotowany kalafior z bułką masłem po sięgnijcie po ten papierowy przewodnik. Przygoda gwarantowana! Powodów do kupienia tej książki jest kilka. Oryginalna Zobacz więcej
Pożerskiego de Pomian. Polak urodzony i mieszkający stale we Francji (jego ojciec wyemigrował w 1845 roku) z wykształcenia był lekarzem i gastronomem. Jako szef Laboratorium Fizjologii Żywienia w Zobacz więcej
Uwielbiam selery i te korzeniowe i naciowe. Szkoda, że najczęściej wykorzystuje się je jako składnik wywaru bądź sałatki. A przecież doskonale komponuje się także w innych potrawach. Ja zrobiłam Zobacz więcej
szefów kuchni (którym sama nawet nie jestem) a nie amatorów i udało mi się zdobyć srebrny medal;) Nadmienię, iż pierwszy tort wykonałam 3 lata temu...zawsze mnie przerażało ich wykonanie...a teraz Zobacz więcej
winem lub sosem worcester wstaw do rozgrzanego piekarnika na 4 dodatkowe minuty (2oo st.). Jeśli naprawdę boicie się surowego mięsa możecie jeszcze przed smażeniem rozbić leciutko steka przy użyciu Zobacz więcej
masa jest zbyt rzadka wystarczy dosypać do niej bułki tartej. Każdego krokieta panierujemy w jajku i bułce tartej, a następnie smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Na zakończenie Zobacz więcej
Danie powstało pod koniec XIX wieku w Nowym Jorku, w słynnym hotelu Waldorf. Do tego właśnie hotelu cierpiąc na okropnego kaca, wstąpił pewnego poranka na śniadanie emerytowany broker z Wall Street, Zobacz więcej
W końcu udało mi się kupić ogony wołowe i przygotować te pierogi. Planowałam zrobienie ich od kiedy podczas warsztatów inaugurujących Akademię Kulinarnego Poznania miałam okazję gotować kalmary Zobacz więcej