Przepis na bułka tarta plus masło do zupy

Dzisiaj zachęcam do zrobienia fasolki szparagowej w tradycyjny polski sposób. Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą jest bardzo dobrym dodatkiem do letniego obiadu. Może stanowić również Zobacz więcej
Uwielbiam zielone szparagi, dziś prezentuję jeden z najszybszych sposobów w jaki możemy je podać. Ugotowane, podane na ciepło i polane zrumienioną bułką tartą będą świetnym dodatkiem do obiadu, Zobacz więcej
Sezon na szparagi trwa. Chociaż na targu widziałam je już dużo wcześniej. U mnie wczoraj zakupione po raz pierwszy zielone szparagi zrobiłam po prostu z bułka tartą. Skoro S zjadł do obiadu to znaczy Zobacz więcej
Tarta bułka smażona z masłem to najbardziej klasyczna klasyka z działań kuchennych. Dodajemy ją do niezliczonej ilości potraw, że o szparagach i fasolce szparagowej wspomnę na wstępie. Jednak jej Zobacz więcej
No i mamy fasolkę. Ja ją uwielbiam i mogę jeść niemal codziennie. Żółta czy zielona, a może fioletowa, wszystkie bardzo lubię. Najbardziej u mnie w domu popularna jest fasolka z masłem i bułką tartą, Zobacz więcej
Składniki: masło, bułka tarta, sól, pieprz, żółta fasolka szparagowa. Sposób wykonania: Fasolkę szparagową należy umyć, obciąć końcówki z obu stron, Wrzucić na wrzącą osoloną wodę. Gotować do Zobacz więcej
Szparagi jadłam pierwszy raz w życiu. Mama niedawno je gdzieś kupiła i powiedziała, że mam poszukać w internecie jak się je przygotowuje. No więc ja co nieco poczytałam i w końcu zdecydowałyśmy się na Zobacz więcej
Fasolka szparagowa... ...najpopularniejszy sposób podania , to oczywiście... ...plus tarta bułka podsmażona na maśle... ...plus zapach i smak młodych kartofli... ...plus również różnosmakowe dipy... Zobacz więcej
Sezon szparagowy w pełni tak więc szparagi pojawiają się i w mojej kuchni. Dziś szparagi podane klasycznie jako dodatek do piątkowego obiadu - czyli z bułką tartą do tego ziemniaki i jajko sadzone. Zobacz więcej
Składniki: masło, bułka tarta, fasolka szparagowa, sól, pieprz. Sposób wykonania: Fasolkę szparagową umyć, obciąć końcówki z obu stron, Wrzucić na wrzącą osoloną wodę. Gotować do miękkości 10-15 minut Zobacz więcej
Ugotowana al`dente, podsmażona na maśle z bułką tartą. Tak to moje drugie zaraz po kalafiorze ulubione warzywa do obiadu. Na pewno w każdym domu przygotowywana jest nieco inaczej i każdy ma na nią Zobacz więcej
Gotowany kalafior z masłem i bułką tartą Ostatnio naszła mnie ochota na kalafior polany bułką tartą z masełkiem. Przepis prosty a kalafior jest świetnym dodatkiem do obiadu i na pewno wzbogaca nasze Zobacz więcej
Potrzebujemy: 500 gram białych szparagów masło bułka tarta sól Szparagi opłukujemy, dokładnie obieramy i odcinamy zdrewniałe końcówki. Jeżeli nie mamy specjalnego garnka, całość związujemy nitką i Zobacz więcej
W moim rodzinnym domu kalafior gotuje się w całości i w takiej też postaci podaje na stół. Ale wiem, że niektóre gospodynie dzielą warzywo na różyczki i wydaje mi się, że ta metoda jest zdecydowanie Zobacz więcej
Idealna do letniego obiadu - alternatywa dla kalafiora czy fasolki szparagowej - czyli przepis na młodą kapustkę z masłem i bułką tartą :) SKŁADNIKI 1 mała główka młodej Zobacz więcej
« Sałatka z bobu i jajek Bób z masłem i bułką tartą Dosyć ciekawy sposób na podanie bobu i całkiem smaczny. Zazwyczaj w taki sposób jadłam fasolkę lub kalafiora. Składniki: - 500 dag bobu - 1 czubata Zobacz więcej
Tradycyjny kalafior z masełkiem i bułką tartą- kto nie zna? Chyba każdy podaje taki kalafior od czasu do czasu do obiadu lub na kolację. Ja postanowiłam do bułki tartej dodać łyżkę otrębów, Zobacz więcej
Szparagi z masłem i bułką tartą to delikatne danie o niepowtarzalnym smaku Składnikina szparagi z masłem i bułką tartą: 1 pęczek białych szparagów (500g) 1 łyżka masła 1 łyżka bułki tartej sól cukier Zobacz więcej
A dziś prosto i smakowicie! Bo najlepszy kalafior jest z bułeczką :) Składniki: kalafior masło bułka tarta Kalafior dzielę na duże różyczki i sparzam wrzątkiem. Następnie wkładam do osolonej wody i Zobacz więcej
Jakiś czas temu zobaczyłam ją w programie "Ewa Gotuje". Już wtedyzaprogramowałam się na jej przygotowanie, ale debiut nastąpił dopiero dziś. Myślęsobie nad jej wersjami i sposobami podania. Czytałam Zobacz więcej