bułki bez wyrastania

Ciasto drożdżowe bez wyrastania, szybkie i proste w wykonaniu. W sezonie owocowym nie może zabraknąć takiego ciasta, ja zrobiłam je z malinami. 25g. świeżych drożdży 1/4 szkl. mleka 2 szkl. mąki Zobacz więcej
Szybkie i pachnące bułeczki dziś dla Was mam. Bułeczki są o tyle fajne że choć drożdżowe nie potrzebują czasu na wyrastanie. Po zrobieniu od razu do piekarnika i gotowe bułeczki po 25 minutach. Zobacz więcej
Bułki z kwaśną śmietaną Bułki ze słonecznikiem Szybkie bułeczki (bez wyrastania) Maślane bułki śniadaniowe Bułeczki śniadaniowe z serkiem topionym Śniadaniowe bułeczki z prażoną cebulką Bułka paryska Zobacz więcej
byułeczek maszynę do chleba, w której umieściłam wszystkie składniki (pamiętając o tym, aby woda była pierwsza). Przy pomocy programu do wyrabiania ciasta należy połączyć ze sobą wszytskie składniki. Zobacz więcej
Puszyste bułeczki są idealne na niedzielne śniadanko! Sekret ich puszystości tkwi w wyrastaniu 'na zimno'. Jeszcze gorrrrące: Składniki: (6 dużych bułek) 200g zimnego mleka 1i 1/2 łyżeczki cukru 8g Zobacz więcej
Pyszne bułeczki hamburgerowe- może nie identyczne jak w McDonaldzie lub innych restauracjach, gdzie podają hamburgery, ale przynajmniej domowe, bez żadnej chemii. Bułki do hamburgerów/ Zobacz więcej
wysmarowane masłem i wysypane bułką tartą. Bez dodatkowego wyrastania pieczemy w 225C ok. 45 minut. Przepisów na ten chleb jest wiele. Różne modyfikacje, woda mieszana z mlekiem, dosypywane otręby, Zobacz więcej
mąki i sól i przez kilka minut wyrabiajcie do uzyskania gładkiego ciasta, jeśli to konieczne podsypując lekko mąką. Przykryjcie folią spożywczą i odstawcie na 2-3 godziny (w połowie czasu wyrastania Zobacz więcej
pastą,na niej układamy kawałki awokado, plasterki pomidora i rukolę. Skrapiamy sokiem z cytryny. Gotowe! SZUKAJ INNYCH PRZEPISÓW Z KATEGORII CHLEB I BUŁKA błyskawiczne tosty francuskie z pomarańczami Zobacz więcej
PRZEPISÓW Z KATEGORII CHLEB I BUŁKA błyskawiczne tosty francuskie z pomarańczami chlebek ekspresowy (bez wyrabiania i wyrastania!) chrupiące ciabatty z wędzonym łososiem, rukolą, bazylią i balsamico Zobacz więcej
Kiedy piekę tą babkę, uświadamiam sobie, że mam za małą foremkę, bo zawsze wyrasta ponad nią Składniki (foremka na babkę minimum wys. 10 cm) 400 g mąki pszennej 5 jajek 1 szkl. cukru 1 szkl. Zobacz więcej
i odstawcie do wyrastania na około 2-3 godziny- ciasto musi conajmniej podwoić objętość. W połowie czasu wyrastania możecie ciasto odgazować. Wyrośnięte ciasto przełóżcie na blat, lekko zagniećcie i Zobacz więcej
Pyszne i szybkie bułeczki w sam raz na śniadanie, doskonale smakują z dżemem. Bułki te są bez drożdży, bo tych akurat nie miałam, więcszukałam... szukałam i wyszukałam :) Wyszły idealne! Składniki: Zobacz więcej
Byłam głodna. Otwierając lodówkę zobaczyłam kulkę mozarelli, a na szafce leżała świeża bazylia z działki... ...i już miałam pomysł na obiad :) - czyli kolejnie NIE słodkie ciasto na blogu, w dodatku Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Placek z jabłkami

Placek z jabłkami 321

4
od jabłek, niektórym może wydawać się ciężkie – jednak zawsze pięknie wyrasta, a owoce nadają mu lekkości. Jest to ciasto typowe do tortownicy (ok. 26 cm) – można użyć także „komina”. Składniki: 80 Zobacz więcej
Miały być hamburgery na obiad, ale jak tu zrobić hamburgera bez bułki. Zmuszona więc przez życie upiekłam bułeczki hamburgerowe, godne polecenia, skonsumowane jeszcze ciepłe. HAMBURGEROWE BUŁECZKI Zobacz więcej
Rabarbar to moje wspomnienie z dzieciństwa. Ale nie ciasto z rabarbarem, czy kompot który robiła mama. Jego smak i zapach przypomina mi jak całą zgrają biegaliśmy do ogródka chrzestnej mojego taty i Zobacz więcej
w niewielkiej ilości wody. Do miski wsypać obydwie mąki, sól, 3 łyżki słonecznika i wlać drożdże. Dolać olej i stopniowo wodę. Zagnieść ciasto, które powinno delikatnie kleić się do rąk. Ciasto Zobacz więcej
orkiszową chlebową. Zmniejszyłam ilość drożdży o około 2/3. Moje ciasto dojrzewało 2 godziny i składałam je w połowie. Rozwałkowane płaty ciasta posypałam prażonym sezamem roztartym z łyżką cukru. Zobacz więcej
. Posmarowałam je jajkiem i wstawiłam do pieca 190 stopni bez termoobiegu - 25 minut, w międzyczasie zamieniałam blachy miejscami. Z mniejszej części ciasta uformowałam 5 bułek, posmarowałam jajkiem Zobacz więcej