bułki bezglutenowe wegańskie

Cudownie rozpływające się w ustach kotleciki z kaszy jaglanej i soczewicy. Bardzo delikatne. Wegańskie i bezglutenowe. Bogactwo białka i błonnika pokarmowego. Polecam podawać na sosie z pieczarek lub Zobacz więcej
eryk1w
eryk1w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
erVegan
Pieczone tofu

Pieczone tofu 433

5
1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczki oleju rzepakowego 2 łyżeczki sosu sojowego (bądź tamari w wersji bezglutenowej) 1-2 łyżeczki dowolnego ketchupu, bądź wegańskiego sosu barbecue łyżeczki Zobacz więcej
QliNarnia
QliNarnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
QliNarnia
Bakłażanowe wegeburgery

Bakłażanowe wegeburgery 86

1
Bakłażanowe wegeburgery Najprostsze, składające się z trzech głównych składników, z minimalną ilością tłuszczu, bezglutenowe, wegańskie... To tylko początek zalet tych burgerów. Do tego niezapomniany Zobacz więcej
PALUSZKI A’ LA RYBNE Wegańskie paluszki a ‚la rybne przedstawia Beatka S., która prowadzi kuchnię wegetariańską od ponad 20 lat. Składniki: 1 l wody (lub bulionu warzywnego) ok. 2oo g kaszki Zobacz więcej
Pieczarki faszerowane kremem słonecznikowym, łatwe i smaczne. Przepis znalazłam u Alicji -Tutaj Potrawa jest piękna, smaczna i zdrowa.Trochę ja uprościłam ale "tyci tyci" PRZEPIS NA ZAPIEKANE Zobacz więcej
czasie przygotować urozmaiconyobiad z kilku bezmięsnych i w dodatku bezglutenowych składników. Danie zawierasolidną porcję wegańskich protein w postaci tempehu, który jest produktem fermentowanym i Zobacz więcej
Pieczarki faszerowane kremem słonecznikowym, łatwe i smaczne. Przepis znalazłam u Alicji -Tutaj Potrawa jest piękna, smaczna i zdrowa.Trochę ja uprościłam ale "tyci tyci" PRZEPIS NA ZAPIEKANE Zobacz więcej
Czas na kolejną moją propozycję z cyklu bezglutenowe i do tego wegańskie! Pyszne burgery, które idealnie będą się komponować z bułką lub tak jak w moim przypadku same z duża ilością sałaty i pomidora Zobacz więcej
Teoretycznie my pieczywa nie jemy. Teoretycznie, bo nie jemy chleba czy bułek ze sklepu, ale raz na jakiś czas dla odmiany upiekę chlebek własnoręcznie. I taki jemy z ogromnym smaczkiem:) Oczywiście z Zobacz więcej
eryk1w
eryk1w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
erVegan
Bezrybny filet z selera

Bezrybny filet z selera 144

2
lniane z wodą w proporcjach 1:6, czyli wody dwa razy więcej niż w przypadku zamiennika jajka do pieczenia. Konsystencja pozwala na przyklejenie się bułki tartej/płatków jaglanych w wersji Zobacz więcej
można zastąpić ją dowolną bułką tartą, lub bułką bezglutenową. Składniki na 2 porcje: kostka tofu 300g 3 łyżki masła orzechowego 1/2 szklanki bułki tartej 3 suszone pomidory odsączone z oleju 1 Zobacz więcej
i efekt był bardzo smaczny. Kotleciki wegańskie ze szpinakiem i tofu 200 g szpinaku 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 ząbki czosnku 100 g tofu rosso 1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego Zobacz więcej
Papuvege. Za plus mogę dodać jeszcze to, że można wybrać sobie do niego bułkę bezglutenową. Ogólnie też każdy z burgerów przez nich przyrządzany jest bezglutenowy, ale też jaki pyszny. Polecam wam Zobacz więcej
: sałatka owocowa (czyli pokrojone dozwolone owoce; ja dałam banana, jabłko, winogrona i truskawki bio) skropiona syropem klonowym i ciasteczko Nigelli Wtorek: kanapka z szynką rozmarynowąorazowocowe Zobacz więcej
Pamiętacie tę scenę z bajki Zakochany Kundel (1955/1997), gdzie główni bohaterowie jedzą razem spaghetti z pulpetami? Mnie to danie kojarzy się właśnie z tą kreskówką, choć jest to jeden z najbardziej Zobacz więcej
Obłędnie chrupiąca z zewnątrz i mięciutka w środku ciabatta z oliwkami w wersji bezglutenowej. Uwielbiam ciabattę, ale niestety musiałam się z nią pożegnać przechodząc na dietę bg. Wczoraj, w najmniej Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam na superproste i pyszne wegańskie burgery dyniowe. Do tego kasza z warzywami, albo pieczone ziemniaczki i fajna surówka i obiad gotowy - jak widać wege kuchnia wcale nie jest trudna, Zobacz więcej
Marchew w roli makaronu i sos pomidorowo-cieciorkowy w roli bolognese :). Lekko, aromatycznie, zdrowo, pysznie i nietypowo. Przepis znaleziony naMinimalist Baker. Składniki: Przygotowanie cieciorki: - Zobacz więcej
Jesień zbliża się wielkimi krokami, więc powoli radzę przygotowywać się na wszystkie sezonowe pyszności, które nadchodzą. Dziś mam dla Was klasyczny przepis a'la Wilk Syty czyli kilka składników na Zobacz więcej
( po 20 min. z każdej strony przy 200 st C). Podawać z kaszą lub w bułce jako burgery z ulubioną surówką. Smacznego! Kategorie: bez glutenu, dietetycznie, EkoQuchnia w terenie, wegańskie, zdrowe Zobacz więcej