bułki drożdżowe z dżemem

Drożdżowe bułki z dżemem brzoskwiniowym i cynamonem 500 g mąki pszennej, 25 g świeżych drożdży, 340 ml mleka, 50 g cukru , 40 g roztopionego masła, dżem brzoskwiniowy. 100 g masła, 3 łyżki cukru, 2 Zobacz więcej
Idealne do świeżo zaparzonej kawy lub filiżanki aromatycznej herbaty - zapraszam do wykonania! ;-) SKŁADNIKI: - 3 szklanki mąki tortowej - 2 łyżki cukru pudru - 1/4 kostki masła - 3 żółtka - 4 dag Zobacz więcej
Witajcie Kochani! Dziś zapraszam Was na pyszne, mięciutkie, puszyste rogaliki drożdżowe nadzianie dżemem agrestowym. Rogale są pyszne, a dżem agrestowy przełamuje słodycz bułeczek nadając im Zobacz więcej
W ramach leniwego weekendu koniecznie korzystajcie z pogody, spacer, rower, bieganie- cokolwiek! Może grill?;) Ja zapraszam na słodkości. Ciasto drożdżowe zawsze robi się szybko i przyjemnie. Zobacz więcej
Ostatnio na moim stole zagościły drożdżowe wieńce z dżemem, które znikały wręcz w okamgnieniu. Jeżeli chcielibyścieupiec coś pysznego swoim bliskim, a brak Wam pomysłu to może przekona Was moja Zobacz więcej
Niedziela to jeden z ulubionych dni w tygodniu. To czas, kiedy można w końcu odpocząć i przygotować się do kolejnego tygodnia. Tego dnia przeważnie nadrabiam zaległości w serialach, filmach oraz Zobacz więcej
Delikatne, puszyste ciasto przełożone śliwką prażoną zczekoladą… Dotego polane cytrynowym lukrem – połączenie idealne! Są toodrywane drożdżowe zawijańce, które zpewnością podbiją Twojeserce oraz Zobacz więcej
Odkąd jestem na diecie bezglutenowej marzy mi się pyszny kawałek puszystego, miękkiego, drożdżowego ciasta. Kilka razy próbowałam, ale to nie było coś co w 100% spełniłoby moje oczekiwania. Do czasu Zobacz więcej
Naleśniki puszyste bo drożdżowe, magiczny smak, a dodatek miodu nadaje im dodatkowych walorów smakowych. Ja podałam dodatkowo z dżemem z wiśni. Polecam placki bo są naprawdę wyjątkowe i na śniadanie Zobacz więcej
Zawijane ciasto drożdżowe zdżemem porzeczkowym jest naprawdę bardzo smaczne. Przygotowałam doniego dodatkowo kruszonkę waniliową, któranadała fajny, chrupiący posmak zwierzchu. Ciasto wychodzi Zobacz więcej
kuchennyswiat
kuchennyswiat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchennyswiat
Tosty z bułki z dżemem

Tosty z bułki z dżemem 34

Tosty z bułki proponuje przygotować na śniadanie.Robi się je bardzo szybko,serwujemy najlepiej z dżemem. Składniki: bułka paryska mleko cukier cukier waniliowy cynamon olej do smażenia 1-2 łyżki dżemu Zobacz więcej
Puszyste, delikatne, nadziane wspaniałym dżemem pomarańczowym - rogaliki czyli coś, co bez wątpienia poprawia humor i potrafi odmienić cały dzień Podpowiadam też, w jaki sposób zawinąć rogaliki, by Zobacz więcej
Uwierzcie mi na słowo, ale zaczyn z drożdży urośnie Wam nawet bez dodatku cukru. W mojej kuchni cukier nie ma prawa egzystencji. Ale zawsze korzystam ze świeżych drożdży a nie instant. Miłego Zobacz więcej
Aninka88
Aninka88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodki bratek
DROŻDŻOWE BUŁKI Z PARÓWKAMI

DROŻDŻOWE BUŁKI Z PARÓWKAMI 43

To propozycja na ciepłą kolację lub na spotkanie ze znajomymi, a jeśli coś nam zostanie, możemy zabrać do pracy czy szkoły na drugie śniadanie. Z podanej porcji wyszło mi 10 bułeczek. SKŁADNIKI Zobacz więcej
Drożdżowe bułeczki z dżemem z owoców z zamrażarki - Leniwa Niedziela Leniwa niedziela O mnie Współpraca Kontakt Polski English Kuchnia Ogród Lifestyle Dom Uroda Podróże Styl DIY Fotografia Zobacz więcej
Drożdżowe ciasto darzę dość dużą sympatią - od niego właśnie zaczynałam swoje wypieki, a potem próbowałam odtworzyć wszystkie możliwe ciasta i słodkie bułki zjedzone w czasach dzieciństwa (które Zobacz więcej
Miękkie i puszyste bułki drożdżowe wypełnione makiem, które szybko znikają z talerza. Jeżeli jako nadzienia do bułek użyjemy wcześniej przygotowanej i zamrożonej masy makowej, ewentualnie gotowej Zobacz więcej
Bułeczki drożdżowe z konfiturą z płatków róży to idealny pomysł na słodkości do popołudniowej kawy lub herbaty :) Składniki na kilkanaście bułek: 3 szklanki mąki 0,5 szklanki mleka pół paczki drożdży Zobacz więcej
Bułki drożdżowe z truskawkami i kruszonką Domowe drożdżówki często goszczą u nas w weekendowe, letnie poranki. W sezonie kombinacji do nadzienia jest mnóstwo, ale również poza nim, kiedy pojawia się Zobacz więcej
Ja tam lubię mak. Nawet jak wchodzi w zęby, lubię jego zapach jak gotuje się, lubię w nim rodzynki. Ogólnie ciężko mi było odejść od miski z gotowym nadzieniem, bo znacie to – „spróbuję jedną Zobacz więcej