bułki hamburgerowe żytnie

AleMaŃka
AleMaŃka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AleMaŃka
Żytnie bułki hamburgerowe

Żytnie bułki hamburgerowe 589

0
Trochę zdrowsza wersja bułek hamburgerowych. Zrobione dokładnie z tego samego przepisu, zastąpiłam jedynie 1 szklankę mąki pszennej, mąką żytnia razową. Wyszły tak samo miękkie i puszyste. Z burgerem Zobacz więcej
Bułki hamburgerowe w nieco zdrowszej, razowo- żytniej wersji. Ciasto jest nieco bardziej zbite niż w tradycyjnej wersji. Upiekłam je do podania wegetariańskich burgerów z cieciorki- przepis już Zobacz więcej
Przepis idealny ! Bułeczki wychodzą puszyste , miękkie i bardzo smaczne . W oryginalnym przepisie jest tylko mąka pszenna , ja zmieszałam mąkę pszenną i żytnią , przez co bułeczki zyskały na wartości Zobacz więcej
mąki oraz masło. Uważam jednak, że od czasu do czasu można troszkę zaszaleć. Należy jednak uważać, aby nie przesadzić. W mojej wersji jedna porcja, czyli 1/4 gotowej tarty ma 405kcal. Składniki (1 Zobacz więcej
pokrywka
pokrywka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
spoon.blox.pl
Wegetariański hamburger

Wegetariański hamburger 788

1
Sałatka z ogórkiem i KIWI » Wegetariański hamburger W moich poprzednich postach znaleźć możecie przepis na pszenno-żytnie bułki hamburgerowe oraz kotlety z buraków rodem z Norwegii. Wszystko to było Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mammadeli
Fishburger

Fishburger 213

0
Domowego fast food’u ciąg dalszy. Tym razem smakowity fishburger ze złocistych paluszków rybnych w pysznej, żytniej bułce. Możesz oczywiście użyć klasycznych bułek hamburgerowych, jeśli wolisz. Rybę Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mammadeli
Fishburger

Fishburger 106

0
Domowego fast food’u ciąg dalszy. Tym razem smakowity fishburger ze złocistych paluszków rybnych w pysznej, żytniej bułce. Możesz oczywiście użyć klasycznych bułek hamburgerowych, jeśli wolisz. Rybę Zobacz więcej
na zdjęciach widzicie burgera z bułki żytniej. Bułki do burgerów możesz przygotować samodzielnie w domu. Są na prawdę smaczne. Jednak jeżeli nie masz czasu, po prostu kup w piekarni swoje ulubione Zobacz więcej
lubię tych gumowych hamburgerowych kotlety – ilość taka, jak bułek, lub więcej – jeśli chcemy zrobić mega piętrową kanapkę pomidor obrany ze skóry cebula ogórek kiszony (ja miałam małosolny) sałata – Zobacz więcej
Pył Naan na zakwasie codojedzenia.plBagietki z siemieniem lnianym Marder&Marder Manufacture Bułki orkiszowo-żytnie Konwalie w kuchni Easter Bread Hot Cross Buns rise of the sourdough preacher Zobacz więcej
proporcji wyszły 4 bułki, które były naprawdę wielkie - ok. 15 cm średnicy. Następnym razem zrobię ich więcej ale mniejszych. Składniki: 4,5g drożdży instant 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki pszennej Zobacz więcej
pokojowej) 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 1,5 łyżki oliwy z oliwek (plus do wysmarowania miski i spryskania bułek) 220 g mąki pełnoziarnistej (użyłam trochę orkiszowej, pszennej i żytniej) 240 – Zobacz więcej
, które z nich jest najmniej/najbardziej kaloryczne. Pomyślałam sobie, że unaocznię to nieco dzisiejszym przepisem. Czy zjadasz czasem na śniadanie pełną miskę płatków typu fit z mlekiem, czy choćby Zobacz więcej
kolacją. Przepis na bagietkę wieloziarnistą skomponowałam tak, aby miała w sobie sporo różnego rodzaju ziaren. Dla zdrowia dodałam suszoną jagodę goji, która świetnie smakuje w tego typu wypiekach. Zobacz więcej
Bagietka wieloziarnista Polub mnie Przepisy [+]Desery (173) [+]Ciasta (70) [+]Ciastka (47) [+]Serniki (19) [+]Napoje (23) [+]Obiad (140) [+]Ryby i owoce morza (24) [+]Sałatki (10) [+]Zupy (31) [— Zobacz więcej
(173) [+]Ciasta (70) [+]Ciastka (47) [+]Serniki (19) [+]Napoje (23) [+]Obiad (140) [+]Ryby i owoce morza (24) [+]Sałatki (10) [+]Zupy (31) [—]Pieczywo (102) [—]Bułki (46) Bagietka wieloziarnista Zobacz więcej
. Sos do hamburgerów: Składniki: 1 ogórek konserowowy 1/2 cebuli 3 łyżki majonezu 1/2 łyżki musztardy 1 łyżka ketchupu 1 łyżka octu winnego papryka wędzona czosnek granulowany Przygotowanie: Pokroić w Zobacz więcej
mleko w proszku, cukier, masło i drożdże.Odstawić na 10 minut pod przykryciem. Do miski wsypać połowę mąki, jajko i sól oraz przygotowany zaczyn (jw.).Ciasto zagnieść ręcznie bądź przy pomocy robota Zobacz więcej
Anna Małek
Anna Małek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sprawdzonakuchnia
Racuchy

Racuchy 1591

2
. Frużelina jest przepyszna i polecam ją nie tylko do racuchów, świetna będzie również do naleśników, czy do nadziewania pączków. Polecam! Racuchy Print Czas przygotowania 15 mins Czas gotowania 20 Zobacz więcej
Bułki z ricottą Bułki z twarożkiem Chałka Ciabatta na zakwasie - błyskawiczna Ciabatta z oliwą Drożdżowe brioszki Drożdżówki truskawkowe Drożdżówki z malinami Drożdżówki z nadzieniem orzechowo - Zobacz więcej