bułki pate fermente

Gucio
Gucio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KuchniaGucia
Chleb "Pięć Ziaren" na pate fermente

Chleb "Pięć Ziaren" na pate fermente 35

Kolejny pszenny wypiek. Tym razem, wyjątkowo, bez zakwasu !!! ale z ziarnami :-) Źródło wg Tatter na cincini oczywiście u Mistrza Hamelmana. Chleb "Piec Ziaren" na pate fermente Soaker: 80g lamanego Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Pâté z gęsiej wątróbki

Pâté z gęsiej wątróbki 118

Pâté to inaczej pasztet, pyszny, kremowy wprost z Francji. Tym razem zrobiłam go z gęsiej wątróbki według pomysłu Ewy Wachowicz. Robi się go bardzo szybko i tylko trzeba odczekać czas pieczenia i Zobacz więcej
Pâte choux to po francusku ciasto ptysiowe, a craquelin to coś a'la kruszonka, którą w postaci zamrożonych krążków kładzie się na ptysiu i zapieka. Średniej wielkościptysie z orzeźwiającym miętowym Zobacz więcej
W kuchni Katie
W kuchni Katie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchni Katie
Pâté z kurzych watróbek

Pâté z kurzych watróbek 59

W dzisiejszym wpisie zabieramy Was na wycieczkę do Francji. Nie będzie to co prawda przepis na foie gras, ale przygotowaliśmy dla Was równie pyszny pasztet z kurzych wątróbek. Powinien posmakować Zobacz więcej
Pâté to potrawa znana we Francji od XIV wieku. Jest to rodzaj pasztetu do smarowania na pieczywie, podawany jako przystawka. Najbardziej znane pâté pochodzi z Alzacji – Pâté de foie gras de Zobacz więcej
2milutka
2milutka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wanilia i Kardamon
Pate z wątróbki drobiowej

Pate z wątróbki drobiowej 436

Pate to rodzaj delikatnego pasztetu, bardziej smarowidło, kremowe, delikatne z rodzynkami, szalotką i i ziołami prowansalskimi smakuje doskonale, najlepiej z pajdą świeżego ciemnego pieczywa, jako Zobacz więcej
Składniki na 8- 10 sztuk. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 360 g mąki pszennej 50 g roztopionego masła 15 g drożdży świeżych 125 ml Zobacz więcej
Składniki na 8- 10 sztuk. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 360 g mąki pszennej 50 g roztopionego masła 15 g drożdży świeżych 125 ml Zobacz więcej
16 października to Światowy Dzień Chleba, ustanowiony przez Międzynarodowy Związek Piekarzy i Cukierników. Z tej okazji, od wielu już lat, Zorra zaprasza piekących i gotujących blogerów do wspólnego Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Bułki musli

Bułki musli 123

Nie ma jak domowa bułeczka :) Myślę, że większość z Was spokojnie znajdzie w domu składniki do przygotowania takich bułek. Składniki: 2-2,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki dowolnego musli 1 Zobacz więcej
Hmm... takich bułek nie znajdziecie nigdzie :P. Jakiś czas temu na parapeciew mojej kuchnileżały kilkudniowe bułki, z których jak zwykłe byłaby bułka tarta. Ja jednak miałam dla nich inne plany ;). Zobacz więcej
WSZYSTKO SMACZNE
WSZYSTKO SMACZNE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
WSZYSTKO SMACZNE
Bułki razowe

Bułki razowe 441

Przepis na bułki razowe powstał w mojej głowie, a później w kuchni z potrzeby zaspokojenia ochoty na razowe pieczywo domowe. Bułeczki są pyszne - miękkie w środku z lekko chrupiącą skórką. Zobacz więcej
smakikuchenne
smakikuchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
O kuchni z uczuciem
Bułki serowe

Bułki serowe 127

Bułki serowe drożdżowe. Mięciutkie, puszyste, domowe. Do tego szklanka gorącego kakao lub mleka i mamy pyszne śniadanie lub kolację. Dzieci uwielbiają takie bułki. Do zrobienia bułek koniecznie musi Zobacz więcej
sempikowa
sempikowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gar pełen miłości
JABŁECZNIK PÂTE SABLÈE

JABŁECZNIK PÂTE SABLÈE 40

Na przepis natknęłam się na stronie quchenne-inspiracje i od razu skradł moje serce. Tzn od razu po tym jak został po raz pierwszy wykorzystany. I powtarzam za Małgosią z tegoż bloga- jeżeli raz Zobacz więcej
Od czasu do czasu robię moim bliskim (lub znajomemu Francuzowi ;-)) pâté z wątróbek drobiowych. Nie jestem miłośniczką podrobów, ale pâté robię z przyjemnością, bo wiem ile radości sprawia jego Zobacz więcej
Artykuł Pâté z kurzych wątróbek pochodzi z serwisu Słone Słodkim Przeplatane. Pod tajemniczą nazwą pâté kryje się bardzo delikatny i idealny do smarowania pasztet. Możesz go przygotować z kurzych, Zobacz więcej
marcinh
marcinh Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Grahamka, weka i kajzerka
Pâte fermentée

Pâte fermentée 83

Składniki na 160 g Pâte fermentée: 100 g mąki pszennej 64 g wody letniej 1 g drożdży świeżych (lub 0,3 g drożdży instant) 1 g soli Wymieszaj dokładnie składniki i zagnieć do uzyskania kształtu kuli o Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na FacebookuPolish/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti: 100 g ugotowanej fasoli cannellini / 4 oz cooked cannellini beans/ 100 g di cannellini lessati 2-3 łyżki bułki Zobacz więcej
Ol-G
Ol-G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
VegOlga
Proste bułki

Proste bułki 122

Czasami przychodzą takie dni, że nie chce mi się ruszać do sklepu, a pieczywa brak. Może to dziwne, ale zdarza się, że wolę samodzielnie zrobić bułki niż przebierać się z "ciuchów po domu", choć z Zobacz więcej
There's nothing better than a homemade parfait, but we rarely have time to make it. I was never really a fan of a store bought version, unless it's from a really good deli, it's really hard to find a Zobacz więcej