bułki razowe bez drożdży

{{headerMessage}}
Uwaga: baaardzo mięciutkie! Składniki: 300 g mąki razowej 200 g mąki pszennej 300 ml ciepłej wody 1,5 łyżeczki cukru łyżeczka soli opakowanie suchych drożdży (7-9 g) 2-3 łyżki oliwy z oliwek 2 Zobacz więcej
Shy
Shy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Shyfull in da kiczyn ;)
Razowe bułeczki pesto

Razowe bułeczki pesto 345

0
{{headerMessage}}
Razowe bułeczki pesto Och tak! Jestem zakochana w domowym pieczywie.. bez polepszaczy, ulepszacz, kilogramów soli i całych tych innych chemicznych draństw..! Kocham swoje, własne upieczone Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- 1 roztrzepane jajkoPrzygotowanie: 1. Drożdże suche mieszam z mąkami (ze świeżymi wcześniej zrobiłabym rozczyn2. Z podanych składników (bez jajka) zagniatam ciasto, formuje je w kulę, przenoszę do Zobacz więcej
kasiekgotuje
kasiekgotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KasiekGotuje
Bułeczki śniadaniowe

Bułeczki śniadaniowe 86

0
{{headerMessage}}
Składniki: (na ok. 10 sztuk) -4 szklanki mąki pszennej lub razowej -3/4 szklanki letniego mleka -50 g miękkiego masła -1 łyżka cukru -2 jajka -1 łyżeczka soli rozczyn: -25 g świeżych drożdży -1/4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na zakwasie żytnim, z pieczonym czosnkiem autor: marcinh | blog: Grahamka, weka i kajzerka Schrzaniony chleb autor: marcinh | blog: Grahamka, weka i kajzerka Chleb pszenny pełnoziarnisty z ziarnami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki 20 g świeżych drożdży 500 ml 350 g mąki pszennej razowej 350 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) 2 łyżeczki soli himalajskiej Przygotowanie Najpierw zaczyn: drożdże rozpuśćcie w 100 ml Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bez zbędnych i nudnych wstępów zapraszam Was na kolejne bułeczki z mąką pełnoziarnistą. Aromatyczne, puszyste, przepyszne - idealne na śniadanie, kolację a także obiad w postaci burgera z ulubionymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bułeczek, jakie miałam okazje jeść. W całości wykonane z mąki razowej, z dodatkową ilością otrąb, jagodami goji i pestkami dyni. Smaczne i sycące. Można je jeść bez żadnych wyrzutów sumienia. Przepis Zobacz więcej
OSa
OSa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie i zdrowo
RUSTYKALNE BUŁKI BEZ WYRABIANIA

RUSTYKALNE BUŁKI BEZ WYRABIANIA 540

0
{{headerMessage}}
Już od kilku lat to najczęściej robione przeze mnie bułeczki, ale często tak jest, że przepisy, z których stale się piecze trafiają na stronę z dużym opóźnieniem. Są idealne, bo nie dosyć, że pyszne, Zobacz więcej
Krzepa
Krzepa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fantazje kulinarne
Chleb...

Chleb... 1365

6
{{headerMessage}}
Nie wyobrażam sobie domowej kuchni bez domowego chleba. Świeży, pachnący chleb to podstawa domowej kuchni. Uwielbiam zapach domu po pieczeniu chleba. Napełnia mnie spokojemi radością. Czuję się jakbym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rewelacyjne bułeczki razowe z dodatkiem twarożku wiejskiego, lekko słodkie, mięciutkie, z delikatną skórką, obsypane ziarnami. Długo pozostają świeże pomimo, iż są pieczone bez zakwasu. Bułki z Zobacz więcej
Kulinarnie
Kulinarnie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarnie
Bułeczki razowe

Bułeczki razowe 321

1
{{headerMessage}}
do mąki, dodajemy cukier i dolewamy mleko. 2. Wyrabiamy ciasto na blacie oprószonym mąką razową. Najprościej jest to zrobić rękami. Ciasto powinno być elastyczne i powinno bez problemu odchodzić od Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Stał ten mój zakwas samotny już od tygodnia. Dokarmiłam go tylko i znów odchodziłam. Każdy chce czuć się potrzebny, a zwłaszcza w weekend , kiedy kontakty towarzyskie kwitną. Zrobiłam przyjemność Zobacz więcej
Zdrowsza Kuchnia
Zdrowsza Kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zdrowsza Kuchnia
Muffiny jak bułeczki

Muffiny jak bułeczki 260

0
{{headerMessage}}
Miesiąc temu zamieściłam na blogu przepis na bułeczki żytnio-orkiszowe na zakwasie, będący modyfikacją przepisu z Pracowni Wypieków. Dzisiaj kolejna modyfikacja tego przepisu- z powodu braku mąki Zobacz więcej
AleMaŃka
AleMaŃka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AleMaŃka
Bułki trzy zboża

Bułki trzy zboża 118

0
{{headerMessage}}
Bułki są wykonane z trzech rodzajów mąki: orkiszowej, żytniej oraz pszennej. W smaku są lekko maślane, w dodatku miękkie, puszyste i zdrowsze od tradycyjnych bułek. Doskonałe do serów, dżemów i Zobacz więcej
tart factory
tart factory Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tart factory
Bułeczki razowe z ziarnami

Bułeczki razowe z ziarnami 185

0
{{headerMessage}}
do wyrastania na ok. 30 minut.Piekarnik nagrzać do 230 st C.Piec na normalnym cyklu bez termoobiegu około 15 minut. Termoobieg włączyć pod koniec pieczeniai dopiekaćjeszcze 5 minut ( skręcić Zobacz więcej
AleMaŃka
AleMaŃka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AleMaŃka
Buł○ki z twarogiem

Buł○ki z twarogiem 253

0
{{headerMessage}}
Bułki są miękkie, puszyste i bardzo dobre w smaku. Mimo użytego twarogu bułki dobrze smakują zarówno z serem jak i z wędliną. Posmakują również dzieciom. Idealne na dłuższy spacer czy na śniadanie. Zobacz więcej
Furciak
Furciak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mad Fork
Chlebek na maślance

Chlebek na maślance 155

0
{{headerMessage}}
bochenku . Składniki: 600 gramów mąki razowej 10 gramów ( okolo 1 1/2 opakowań) suszonych drożdrożdzy 0,5 litra maślanki 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka miodu 50g mieszanki ziaren słonecznika, siemienia Zobacz więcej
Bastet
Bastet Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Miód - Mleko - Cynamon
Razowe bułeczki

Razowe bułeczki 168

0
{{headerMessage}}
zdaniem, dobre pieczywo smakuje nawet bez żadnego dodatku. Chłopu mojemu jednak nie posmakowały tak jak mi, mimo to nie zmartwiłam się, zostało więcej dla mnie. Bułki razowe cytuję: Składniki na 8 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
doskonałe, bez potrzeby wychodzenia z domu. Bardzo Wam polecam Składniki na ok. 8 sztuk: 150 g aktywnego zakwasu żytniego, dokarmionego 10-12 h wcześniej 300 g mąki pszennej 100 g mąki Zobacz więcej