bulki ryzowe

Sa jednym z ulubionych przekasek Wlocha,,mozna je spotkac niemal wszedzie-sa male lub duze--od czego to zalezy? Juz odpowiadam!- od tego,,czy w srodku sa wypelnione sosem pomidorowym czy nie-bo Zobacz więcej
i nadziane sa tylko mozzarella. Palle di riso 500 g ryzu 2 jajka 100 g drobno stratego pecorino lub parmezanu 200 g salame napoletano ok. 150 g mozzarelli lub sera provola sol, pieprz pastella: 300 Zobacz więcej
.chleb tostowy..........................................3 kromki .jajko........................................................1 szt. .bulka Zobacz więcej
rybne......................................400 gr .chleb tostowy..................................4 szt. .jajko................................................1 szt. Zobacz więcej
Dzien bez jedzenia to nie dzien!-zgadzacie sie ze mna? To byl taki zarcik a propos wczorajszego tlustego czwartku-dzis dnia tlustego nie ma ,za to mamy ryzowe kuleczki. Wlosi przepadaja za nimi,ja Zobacz więcej
!!! Ravioli z mortadela w sosie serowym Smacznego!!! Farsz .mortadela...........................................300 gr .parmezan Zobacz więcej
. tak wygladala prze pieczeniam Pieczemy w temp.190st.C przez 20 min. Wesolych Swiat-jeszcze nie Zobacz więcej
cieple ( nie gorace ) wlewamy do miski z ciasteczkami i zagniatamy na gladka mase. Tortownice ( 23 cm ) wykladamy jej dno papierem do pieczenia,zas boki smakujemy maslem i wysypujemy bulka tarta. Zobacz więcej
zmielilam chrupki ryzowe do konsystencji bulki tartej. Nie tylko sie udalo, ale i z nami zostalo! :) Pomysl prosty: wystarczy zmielic, lub ubic tluczkiem, 3 szklanki chrupek ryzowych - koniecznie Zobacz więcej
szarlotka sypana jablecznik z dodatkiem gruszek kuchnia Josi placuszki amerykanskie z truskawkami bananowo-truskawkowy deser lodowy tarta z mascarpone i truskawkami smoothie z bananem i brzoskwinia Zobacz więcej