bulki z budyniem

{{headerMessage}}
g twarozku 6 lyzek + 250 ml mleka 6 lyzek oleju 1 paczka cukru waniliowego 1 paczka proszku do pieczenia 60 g masla 1 opakowanie budyniu waniliowego na 250 ml mleka Zagniesc 75 g maki, 75 g cukru, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
karpatka- ciasto znane absolutnie wszystkim i lubiane przez wiekszosc amatorow slodkosci. Nie dodam chyba nic nowego, wszystko na temat tego ciasta zostalo juz powiedziane. Składniki: CIASTO 1/2 Zobacz więcej
bijana
bijana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki mojej kuchni
sernik z orzechowym akcentem

sernik z orzechowym akcentem 172

0
{{headerMessage}}
sernik z orzechami? czemu nie, warstwa orzechowa ozywia nieco mazistą konsystencję ciasta i tworzy doskonałą calosc. sernik tworzą trzy warstwy 1 - ciasteczkowy spod zatem popularny mix 200g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jedno z moich ulubionych ciast, piekę je z roznymi owocami a tym razem wybrałam sliwki. Bardzo lubie to połączenie kruchego spodu z owocami i budyniem,ktory stanowi doskonałą alternatywe do bezowej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis dostalam bardzo dawno od kolezanki Krysi, ktorej ciasta bardzo mi smakowaly. Wszystkie, ktorymi sie ze mną podzielila, mam do dzis i chetnie z nich korzystam. Kruche ciasto z dodatkiem jablek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: *na ciasto - 1/2 szklanki kakao - 4 szklanki mąki pszennej - 1 szklanka cukru - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 4 żółtka - 375g masła *dodatkowo - 750ml mleka - 2 opakowania Zobacz więcej
bijana
bijana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
od a do z na talerzu
ciasto z brzoskwiniami

ciasto z brzoskwiniami 759

1
{{headerMessage}}
tluszczem i posypanej bulką tartą. Warstwa gorna 1 puszka brzoskwin 2 budynie smietankowe 100g cukru 200g kokosu 100g masla 2 jajka Brzoskwinie odcedzic. Dodac do syropu tyle wody,zeby bylo 0,5 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wg mnie najlepszy przepis drożdżowy na bułki z jakim miałam do czynienia .Zawsze się udaję ,ciasto jest mięciutkie ,super się wyrabia ,a bułeczki wychodzą po prostu idealne Tym razem na nadzienie Zobacz więcej
Kamira90
Kamira90 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W Moim Magicznym Domu
Sernik Wiedeński

Sernik Wiedeński 1436

0
{{headerMessage}}
Nie wiem nawet kiedy, ale pokochałam serniki :) co prawda nadal wole je bez rodzynek, co nie zmienia faktu ,że jeżeli je ktoś lubi to dlaczego by ich nie dodać ? Mam dla was jeszcze cieplutki przepis Zobacz więcej
{{headerMessage}}
proszek budyniowy, wymieszać, gotować na wolnym ogniu jeszcze ok 2-3 minut cały czas mieszając, żeby budyń się nie przypalił. Gorący budyń przełożyć do miski, miksować aż wyraźnie przestygnie, dodać Zobacz więcej
kwiecienka1
kwiecienka1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kwiecienka od kuchni
Frankfurter Kranz

Frankfurter Kranz 249

0
{{headerMessage}}
wymieszac make ze skrobia/maka ziemniaczana i proszkiem do pieczenia. Polaczyc make z masa maslano-jajeczna, wymieszac. Ciastem wypelnic natluszczona i wysypana bulka tarta forme do wienca. Piec w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
www.gotujezcorka.blog.pl Mysle, ze trudno byloby znalezc osobe ktora nie lubi sernika. W moim domu nigdy nie moglo zabraknac go na swiatecznym stole. Tym razem zagoscil u nas sernik bakaliowy. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
żòłtek 150g masła masa “serowa”: 6 białek 110g cukru 200ml gotowej masy kajmakowej (leN!) 990g kwaśnej śmietany 18% 1 budyń smietankowy 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego szczypta soli śliwki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
100 g dzemu z zurawin 1 opakowanie budyniu waniliwego bez cukru (na 500 ml mleka) 200 g smietany kremowej czekoladowa posypka Bialka oddzielic od zoltek. Zoltka ubic z 50 g cukru, woda i cukrem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
g skrobi ziemniaczanej 3 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia 1 lyzka rumu Skladniki na krem: 500 ml mleka opakowanie budyniu smietankowego, dobrej jakosci 100 g cukru 8 g cukru waniliowego 250 g Zobacz więcej
bijana
bijana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki mojej kuchni
sernik z kremem

sernik z kremem 188

0
{{headerMessage}}
i wysypac bulką tarta, rozwalkowac ciasto i umiescic w foremce. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 st ok 15 min. Wystudzic. krem 1/2 litra mleka 3 lyzki cukru 1 budyn smietankowy ugotowac z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dalej pozostaję w klimacie drozdzowego ciasta w duecie z serem, tym razem w postaci przekladanca wzbogaconego o rabarbar i kakaowa kruszonkę. Pycha! Przepis a w zasadzie jego trzon pochodzi z gazetki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na bielanach. Z bucika 10 min od Auchan. Mały balkon pełen roślin. W planach jeszcze pomidory, truskawki, bratki, wiele ziół... Chodząc po sklepie zastanawiamy się głupio "może jabłonkę sobie kupimy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tego, co powstało jeszcze podczas mojej świątecznej wizyty w Krakowie i zapraszam na osławioną budyniową babkę. Jest intensywnie waniliowa i przede wszystkim bardzo wilgotna, nawet na drugi dzień. Z Zobacz więcej