bułki z czarnuszką

Takie bułki jak dziś przedstawiam nadają się do hod dogów, sandwiczy czy innych gigantycznych kanapek. Moje znalazły zastosowanie do pulled pork ale o nim w następnym poście. Tym czasem zapraszam na Zobacz więcej
Jak już wspomniałam, jestem w posiadaniu przepisu na najlepsze bułki na świecie :) Dzisiaj więc znów Was nimi przywitam. Tym razem siemię lniane zastąpione czarnuszką. Do ciasta dodałam 1,5 łyżeczki Zobacz więcej
Bezglutenowe bułki z czarnuszką - idealne. Puszyste, pięknie wyrośnięte z chrupiąca skórką. Po 2 dniach robią się mięciutkie, nie kruszą się. Przepyszne - smakują jak najlepsze tradycyjne bułeczki. Zobacz więcej
Bardzo smaczne z chrupiącą skórką bułeczki. Z podanych składników wychodzi 15pokaźnychbułek. 5 dkg drożdży 100 ml wody 4 łyżki mąki 1 łyżka miodu Z wyżej wymienionych składników robimy zaczyn. Czyli Zobacz więcej
książki "Radość gotowania". Składniki 500 g mąki pszennej 250 g wody 50 g drożdży 40 g oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli żółtko do smarowania ziarna czarnuszki (lub inne) Do szklanki wkładamy Zobacz więcej
Bułki ślimaczki są rewelacyjne. Chrupiące, długo zachowują świeżość i są posypane czarnuszką, moim ulubionym dodatkiem do pieczywa. Na blogu z czarnuszką można już znaleźć paluchy serowe i krakersy. Zobacz więcej
Bułki na jogurcie są pulchne i mięciutkie, nie mają chrupiącej skórki. Zaraz po upieczeniu były tak dobre, że zjedliśmy je same. Czarnuszka dodała im aromatycznej, oryginalnej nuty. Podczas wyrastania Zobacz więcej
Tak jak obiecałam, podaję Wam dziś przepis na bułki z czarnuszką. Użyłam akurat tej przyprawy, bo miałam ochotę na coś innego, ale Wy możecie użyć maku czy sezamu. Przepis jest bardzo łatwy, musicie Zobacz więcej
Sałatka Nicejska wg Nigelli » Bułki Ślimaczki z Czarnuszką Pszenne bułki o niezwykle miękkiej i delikatnej strukturze i grubej skórce. Smakują niczym kajzerki, a jeszcze ciepłe z masłem i rzeżuchą - Zobacz więcej
Te bułki, przyznam szczerze, robiłam z myślą o sobie. Oprócz mnie nikt z domowników nie lubi czarnuszki, a ja wprost uwielbiam. Tak więc rozgrzeszając się w myślach dosypałam jeszcze garstkę tych Zobacz więcej
Ciachomania
Ciachomania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ciachomania
Bułki z czarnuszką

Bułki z czarnuszką 189

0
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Życzę Wam spełnienia marzeń, wytrwałości w dążeniu do nich i samych pysznych inspiracji! Dzisiaj przepis na pyszne bułki z czarnuszką. Zdaniem B czarnuszka to po Zobacz więcej
Bułeczki są dość małe, zgrabne, puszyste i bardzo smaczne. Serdecznie polecam je każdemu, kto lubi smak domowego pieczywa. Składniki: Zaczyn: 25 g. świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 pełna łyżeczka Zobacz więcej
Moich kulinarnych pierwszych razów jest tu sporo i dzisiaj mam kolejny :-) pierwsze ciasto drożdżowe i pierwsze bułki. Zakochałam się w wyrabianiu ciasta drożdżowego, jest bardzo wdzięczne ciasto i po Zobacz więcej
Bułki upieczone w domu nie trzeba nikomu zachwalać. Z dodatkiem czarnuszki są pyszne, chrupiące i bardzo aromatyczne. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu, jedynie czas potrzebny czas aby bułki Zobacz więcej
domowym schabem i świeżo utartym chrzanem będą doskonałe. Bułki pszenne z czarnuszką Potrzebne będą: 550 g mąki pszennej 3 łyżeczki czarnuszki mielonej 2 łyżeczki czarnuszki w ziarnach 20 g drożdży Zobacz więcej
Dynia rozgościła się w mojej kuchni na dobre,a że to samo zdrowie więc polecam i zachęcam do dyniowych eksperymentów. U mnie dziś bułki dyniowe,lekko słodkawe, idealne na niedzielne śniadanie. 200 g Zobacz więcej
Lubicie piec w domu ręcznie zrobiony chleb czy bułeczki?!? Osobiście nie wyobrażam sobie nie zrobić takich domowych bułek od czasu do czasu. O ile lepiej smakuje hamburger z bułką zrobioną Zobacz więcej
Moje pierwsze podejście do bezglutenowych bułeczek... Następnym razem zrobię nieco gęstsze ciasto, ponieważ uformowane bułki nie chciały na blaszce zachować nadanego im kształtu. Poza tym wyszły Zobacz więcej
Pierwszy powiew wiosny, a u nas domowy szpital. Nikomu nic się nie chce i wszyscy robimy tylko tyle, ile trzeba ;) Aby się jednak nieco przełamać i nie dać do końca zwariować wiosennemu przesileniu, Zobacz więcej
Składniki: drożdże 30 gram, woda ciepła 350 ml, cukier 1 łyżeczka, sól morska 1 łyżeczka, mąka pszenna typ 500 3 szklanki czubate, mąka pszenna typ 1850 1 szklanka czubata, olej rzepakowy 4 łyżki, Zobacz więcej