Przepis na bułki z pestkami dyni

wisla
wisla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zapach chleba
Bułki wieloziarniste z pestkami dyni

Bułki wieloziarniste z pestkami dyni 392

Na stronie Nilsaznalazłam przepis na bułki z pestkami dyni. Bardzo lubię jego przepisy. Są tak matematycznie wyliczone i precyzyjnie opisane. zmieniłam jednak nieco przepis i bułki wyszły znakomite. Zobacz więcej
Jak dawno nie robiłam domowego pieczywa! Tęskniąc za zapachem gorących, ziarnistych bułek, zakasałam rękawy i po kilku godzinach mogłam spełnić moją ogromną zachciankę... Składniki (na 6 bułek): 150 g Zobacz więcej
Pszenno- żytnie bułeczki z pestkami dyni, bardziej ciężkie niż puszyste, odwzorowane na tych dostępnych w sklepach. Warto mieć je pod ręką, np. w pracy lub w szkole. Najlepsze tuż po upieczeniu, gdy Zobacz więcej
Pełnoziarniste bułki z pestkami dyni - Pieczywo - W kuchni i ogrodzie - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W kuchni i ogrodzie Pełnoziarniste bułki z pestkami dyni (30.10.2014)Sos Zobacz więcej
Składniki na 10 bułek. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki żytniej typu 720 2 szklanki mąki żytniej BIO 2000 2,5 Zobacz więcej
Składniki na 12 sztuki. Blachy do pieczenia należy natłuścić olejem roślinnym/ słonecznikowym/rzepakowym. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej typ 450 Zobacz więcej
Składniki na 12 sztuki. Blachy do pieczenia należy natłuścić olejem roślinnym/ słonecznikowym/rzepakowym. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej typ 450 Zobacz więcej
Składniki na 10 bułek. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki żytniej typu 720 2 szklanki mąki żytniej BIO 2000 2,5 Zobacz więcej
Wu powiedział, że te bułki są wredne, bo są rude. Rzeczywiście mają pomarańczową barwę, dzięki dodaniu papryki do ciasta. Mimo, że użyłam sporo ostrych przypraw bułki nie wyszły pikantne. Dlatego Zobacz więcej
Składniki na 10 szt. woda 250 g drożdże świeże 40 g łyżeczka 5 g soli łyżeczka miodu wielokwiatowego Miody Wileńskich olej 30g 500 g mąka pszenna typ 650 Młyn Kopytowa 30 g pestek z dyni od Skworcu Zobacz więcej
Bułki z mąki pszennej i żytniej razowej. Posypane ziarnami słonecznika i pestkami dyni. Przepis na 6 średniej wielkości bułek. To jak na razie najsmaczniejsze bułki jakie udało mi się upiec ok. 1,5 Zobacz więcej
Po ostatnim kremie, do którego dodawałem prażone pestki dyni, zostało mi ich sporo, a że pieczywo nam się kończy postanowiłem zrobić świeże bułki właśnie z pestkami dyni. Czego potrzebujemy? -250 gram Zobacz więcej
Bułki z mąki pszennej i żytniej razowej. Posypane ziarnami słonecznika i pestkami dyni. Przepis na 6 średniej wielkości bułek. To jak na razie najsmaczniejsze bułki jakie udało mi się upiec ok. 1,5 Zobacz więcej
W weekend przygotowałem świeżą porcję pieczywa. Trochę eksperymentów z różnymi mąkami zrobiłem i nie wiedziałem do końca jak to wyjdzie. Efekt jest taki, że po trzech dniach bułki dalej są mięciutkie Zobacz więcej
Składniki na 10-12 sztuk. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 350 g mąki pszennej typ 650 150 g mąki żytniej typ 720 50 g otrębów żytnich 50 Zobacz więcej
Składniki na 10-12 sztuk. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 350 g mąki pszennej typ 650 150 g mąki żytniej typ 720 50 g otrębów żytnich 50 Zobacz więcej
Czasami nie starcza mi czasu, żeby upiec kolejny chleb na zakwasie albo po prostu mam ochotę upiec bułki. Lubię takie przepisy, w których wystarcza chwila miksowania, a resztę robi czas. I lubię takie Zobacz więcej
Pyszne! Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, jak masełko się po nich rozpływa! Mniam... Składniki na 8 sztuk * 150 g aktywnego zakwasu żytniego 300 g mąki pszennej 100 g mąki orkiszowej 170 g wody 2 Zobacz więcej
Tytułem wstępu po ludzku napiszę, że chlebak się wyczerpał i świeci pustkami. Robimy, więc świeżą porcję pieczywa. Czego potrzebujemy? -1 i 1/2 kubka mąki pszennej TYP550 -1 kubek mąki żytniej TYP720 Zobacz więcej
Domowe bułki ziarniste na drożdżach Kulinarnie-Niebanalnie Blog kulinarny z dużą porcją informacji o odżywianiu oraz banalnymi przepisami na niebanalne dania… O mnie Diety i ich zalety Menu… Napoje Zobacz więcej