bułki z przedziałkiem

Bułki z przedziałkiem to smaczne bułeczki, które przygotowuje się z mąki pszennej, a także mleka i śmietany dzięki której zawdzięczają swój delikatny smak. Bułki są bardzo puszyste, mają chrupiącą Zobacz więcej
Kolejny przepis z mojej nowej cudnej książki Piotra Kucharskiego. Poznańskie bułki. Bułki g e n i a l n e ! Mimo iż trzeba wieczór wcześniej zrobić podmłodę, bułki proste do zrobienia. Dzięki tej Zobacz więcej
Aga
Aga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pichcę sobie
Bułki pszenne z "przedziałkiem"

Bułki pszenne z "przedziałkiem" 27

Te bułki tak nazywałam jak byłam mała. Teraz się dowiedziałam, ze mają inna nazwę - bułki poznańskie. Niestety takiego smaku jak miały już w żadnym sklepie nie znajdziemy. Dlatego zakasałam rękawy i Zobacz więcej
Magoldie
Magoldie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kopalnia Smaków
Bułki z przedziałkiem

Bułki z przedziałkiem 205

Coraz rzadziej zdarza mi się kupić smaczne bułki na kanapki. Dlatego też staram się korzystać z przepisów blogerek i w miarę możliwości wypiekać bułki w domu. Choć nie uzyskałam tak pięknego efektu z Zobacz więcej
Kempek
Kempek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wiem co zjem...!
Bułki z przedziałkiem

Bułki z przedziałkiem 219

Przedstawiać nie trzeba, bo to klasyk znany każdemu. Próbowałam też innych przepisów na bułki z przedziałkiem, ale nie wyszły (były klapnięte, a przedziałka niemal nie było widać). Te są najlepsze - Zobacz więcej
mysza
mysza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenna Wyspa Smaków
Bułki z przedziałkiem

Bułki z przedziałkiem 263

Stara poczciwa bułka z przedziałkiem lub jak ktoś woli murarka, przeze mnie od zawsze pieszczotliwie zwana dupką. Dawno jej nie piekłam.Przykleiłam się do knotsów i to one królowały ostatnio Zobacz więcej
Betti Blue
Betti Blue Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Betti
Bułki "z przedziałkiem"

Bułki "z przedziałkiem" 131

Zaczyn drożdżowy: 175 g mąki pszenna typ 650 150 ml woda 1 plaska łyżeczka drożdży instant (ok. 6 g drożdży świeżych) Ciasto: 375 g mąka pszenna typ 550 lub 650 cały zaczyn jw. ok 300 ml wody 3/4 Zobacz więcej
Dzisiaj prezentuje urocze bułki z przedziałkiem, są smaczne i tak naprawdę pasują do wszystkiego, gdyż są neutralne w smaku. Polecam :-) Bułki pszenne z przedziałkiem 12 g świeżych drożdży 2 płaskie Zobacz więcej
Domowe pieczywo po prostu nie ma sobie równych! Ja uwielbiam bułki popularnie zwane poznańskimi, w końcu jednak postanowiłam sama je upiec. Okazały się bardzo łatwe w przygotowaniu a jeśli chodzi o Zobacz więcej
Takie bułeczki na śniadanie to coś najlepszego co nas może spotkać. To nie są bułki "dmuchane", miąższ mają lekko zwarty a skórka jest chrupiąca. Są pyszne zarówno z słodkimi dodatkami jak miód, dżem Zobacz więcej
Składniki: 550 g mąki pszennej Szadkowska, 20 g świeżych drożdży, 150 ml letniego mleka, 100 ml letniej wody, 1 jajko, 30 g miękkiego masła, 1 czubata łyżeczka cukru, 2 płaskie łyżeczki soli. Zobacz więcej
dodano: 23 kwietnia 2014 20:52 bułki kosmos, koniecznie je zróbcie. autor inga dodano: 17 maja 2013 7:33 Chyba się wproszę na śniadanie, przynosząc ze sobą pastę z jajek :) autor Pati blog: Zobacz więcej
Każdy kto choć trochę mnie zna wie, że na punkcie domowego pieczywa mam po prostu fioła:). Mogłabym o nim gadać godzinami, a i od misek, drożdży i zakwasu nie odchodzić:). Dziś kolejny, bardzo udany Zobacz więcej
Bardzo smaczne ..Przepis znaleziony tutaj i cytuję za autorką. Bułki z przedziałkiem (12-14 szt.) 12 g świeżych drożdży 2 płaskie łyżeczki cukru ok. 200-240 ml ciepłego mleka 500g mąki pszennej + mąka Zobacz więcej
mychunia
mychunia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje małe kucharzenie
Bułki z przedziałkiem

Bułki z przedziałkiem 26

Przepis znalazłam na stronie http://zpierwszegotloczenia.pl/przepis/bulki-z-przedzialkiem-z-domowej-piekarni. Zdjęcia zachęciły mnie do zrobienia domowych bułek na śniadanie i do pracy. Moje Zobacz więcej
Takie bułeczki mogłabym jeść niemal codziennie, pulchne o miękkim wnętrzu i chrupiącej skórce, czego chcieć więcej na pyszne śniadanie. Składniki 500 g mąki pszennej typ 650 300 ml letniej wody 10 g Zobacz więcej
Poręczne, idealne do przyrządzania kanapek, łatwe w przechowywaniu i można zawsze kupić ich akurat tyle, ile potrzeba. Tylko po co kupować, jeśli najpyszniejsze na świecie bułki można upiec Zobacz więcej
Składniki mąka pszenna, 550 gram suche drożdże, 10 gram sól, 2 łyżeczki cukier, 1 i 1/2 łyżeczki miękkie masło, 30 gram jajko, 1 sztuka ciepłe mleko, 150 mililitrów ciepła woda, około 100 mililitrów Zobacz więcej
Bardzo polecam te bueczki, s rewelacyjne... Uwaam je za najlepsze jakie jadam i bardzo czsto je piek. Rozchodz si byskawicznie, a wic jest to dowód, e s pyszne. licznie pachn i s chrupice. S to Zobacz więcej
Te bułeczki piekłam jakiś czas temu...i zapomniałam o nich...w sumie mam jeszcze sporo takich "zapomnianych "przepisów...ciągle brak czasu na pisanie i stąd takie opóźnienie z dodawaniem wpisów..w Zobacz więcej