bułki ziemniaki

Takich bułek nie dostaniecie w piekarni. Wierzcie - szukałam. W najlepszym wypadku trafiałam na poczciwe grahamki, które przynajmniej nie były specjalnie barwione karmelem czy nadmuchane sztucznymi Zobacz więcej
Przepyszne, jedne z moich ulubionych bułek. Sprężyste, lekko wilgotne, długo utrzymujące świeżość, idealne na kanapki z wędliną, serem ale dobre również do tych na słodko. Robiłam je już kilka razy. Zobacz więcej
Bułka z ziemniakami Moje pierwsze pieczywo z udziałem ugotowanych ziemniaków - wilgotne, mięciutkie, ciekawe w smaku. Kolejny smaczny i wart polecenia przepis z "Księgi chleba". Składniki: 0,5 kg mąki Zobacz więcej
Spodobało mi się pieczenie z ziemniakami. Więc wczoraj ugotowałam ich do obiadu więcej ;) Tym razem zrobiłam bułki z ziemniakami z MW. Dorota podaje, że to przepis na 20 bułek i że ciasto po pierwszym Zobacz więcej
Świeże pachnące bułeczki na śniadanie? Czemu nie :) Jeśli jeszcze będą to puszyste, mięciutkie i długo utrzymujące świeżość wypieki, to tym bardziej, aż chce się je upiec. Zatem do dzieła! Przepis Zobacz więcej
Pyszne, puszyste bułki z ciasta drożdżowego z dodatkiem ziemniaków. Ich zaletą oprócz idealnej konsystencji jest to, że długo zachowują świeżość. Jest to oryginalny przepis na Langos, węgierski Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam Was na wyjątkowo pyszne bułeczki :) Bardzo wilgotne, sprężyste wnętrze, delikatna skórka, a to wszystko za sprawą duszonych ziemniaków. Dzięki temu bułeczki długo zachowują świeżość Zobacz więcej
Najlepsze w pieczywie z dodatkiem ziemniaków jest to, że dłużej zachowuje świeżość. Spokojnie można upiec bułeczki wieczorem z zamiarem podania ich następnego dnia. Są miękkie, lekko wilgotne. Słowem Zobacz więcej
Uwielbiam pieczywo z dodatkiem ziemniaków - w smaku są niewyczuwalne, a wypiekom nadają przyjemnej wilgotności i sprawiają, że dłużej zachowują świeżość. Te bułeczki są wyjątkowe - lekkie, wilgotne i Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Bułki z ziemniakami

Bułki z ziemniakami 45

0
Często zostaje mi trochę ugotowanych ziemniaków z obiadu. Nie ukrywam, że czasem gotuję więcej z premedytacją, a potem podsmażam na złoto w ramach kolacji. Zdarza się jednak, że spontaniczny nadmiar Zobacz więcej
Przepyszne, wilgotne nawet na drugi dzień (dzięki dodatkowi ziemniaków), puszyste, pięknie wyrośnięte bułki z dodatkiem otrębów pszennych. Zróbcie koniecznie! U mnie z masłem i konfiturą malinową - Zobacz więcej
W moim domu często rozchodzi się zapach pieczonego chleba lub bułek. Robię je na bazie drożdży, bo zakwas jakoś mnie nie lubi. 500 g maki żytniej typ 720 500 g mąki pszennej typ 450 300 g ziemniaków Zobacz więcej
Tym razem przepis od Liski. U niej są to klasyczne "Małgosie", u mnie - zwykłe buły, bo mi ten przedziałek nijak nie wychodzi ;) Przepis z moimi zmianami. Składniki: 20 g świeżych drożdży + 40 g Zobacz więcej
Bardzo lubię pieczywo z dodatkiem ugotowanych ziemniaków. To one sprawiają, że jest miękkie i delikatne w środku. Dzisiaj polecam bułki z dodatkiem ziemniaków i podsmażonej cebulki. Naprawdę dobre Zobacz więcej
Witam Serdecznie Zrobiłam trochę nie typowe bułki z ziemniakami , wyszły naprawdę bardzo dobre , aromatem przypominające cebularze a do tego zrobiłam je w kształcie stokrotek i pięknie prezentują się Zobacz więcej
Składniki mleko, 300 ml masło, 30 g ugotowane ziemniaki przeciśnięte przez praskę, 140 g (2 średnie ziemniaki) sól morska, 10 g mąka pszenna, 275 g mąka pszenna razowa, 175 g drożdże instant, 5 g Zobacz więcej
Jaką pracę wykonywałabyś z przyjemnością bez dostawania wynagrodzenia? - robienie szali i swetrów na drutach - testowanie czekolady - pieczenie chleba Pewnie zaznaczyłaby wszystkie trzy odpowiedzi, Zobacz więcej
Mnie się na niedzielny obiad zamarzyła tarta, a Małż. pożądliwym okiem łypał na ziemniaczki pozostałe po sobotnim obiedzie. Ale przecież nie byłabym sobą, gdybym pozwoliła mężowi jeść same ziemniaki, Zobacz więcej