buraczki czerwone bez octu

{{headerMessage}}
Zajadanie samego mięsa bez dodatków jest dla mnie trudne, wpadłam na pomysł aby zjeść do pieczonego kurczaka buraczki na Ciepło. Można je przygotować dzień wcześniej,są pyszne. Składniki dla 2 osób 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Fot. Fotolia.com Jeśli planujesz kroić czerwoną kapustę lub czerwone buraczki, posmaruj najpierw swoje dłonie cienką warstwą oleju jadalnego, dzięki temu twoje dłonie mniej się zafarbują i łatwiej je Zobacz więcej
ilka
ilka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
In my coffee kitchen
Buraczki z papryką na zimę

Buraczki z papryką na zimę 1203

2
{{headerMessage}}
U mnie w domu bardzo lubimy buraczki do obiadu. W tym roku postanowiłam zrobić na zimę z dodatkiem papryki. Zimową porą na pewno będą jak znalazł:) Składniki: 6kg buraków, 6 czerwonych papryk 5 cebul Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PATI197799
buraczki z cukinią

buraczki z cukinią 2446

3
{{headerMessage}}
Składniki: 2,5 kg obranej cukinii ( bez pestek i skórki ) 2 kg ugotowanych buraków 5 średnich cebul 2 - 3 sztuki czerwonej papryki 4 łyżki soli ( czubate ) 1,5 szklanki octu 1 szklanka oleju 2 Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Barszcz czerwony

Barszcz czerwony 1162

9
{{headerMessage}}
ten przedświąteczny barszcz;) Składniki: 4 buraki 1.5- 2l bulionu warzywnego/mięsnego 2 ziela angielskie 2 liście laurowe 1 ząbek czosnku sól i pieprz do smaku 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka octu Zobacz więcej
martamp
martamp Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kolorowo-torcikowo
Chutney cebulowo-śliwkowy

Chutney cebulowo-śliwkowy 301

1
{{headerMessage}}
Składniki: 1,5 kg czerwonej cebuli 1 kg śliwek węgierek 150 ml octu winnego Jamar 1 szkl. cukru szczypta soli Cebulę pokrój w grubą kostkę. Przełóż cebulę do głębokiej patelni lub garnka, zalej octem Zobacz więcej
futermama
futermama Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apetyt dziś mam na
Buraczki pieczone

Buraczki pieczone 769

0
{{headerMessage}}
składniki: buraczki czerwone sól, cukier, sok z cytryny lub ocet naturalny przygotowanie: Buraczki umyć. Obciąć ogonki i główkę buraczka ( można też po upieczeniu). Zawinąć pojedynczo w folię. Włożyć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na 4-6 kawałków sushi: 1 szklanka ugotowanego ryżu na sushi 1 spory czerwony burak 2 łyżki octu 1 łyżka tartego chrzanu 1/4 ogórka przekrojonego wzdłuż liść sałaty 2 łyżki wędzonej makreli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie wyobrażam sobie świąt Bożego Narodzenia bez barszczu czerwonego i pierogów. Dlatego też dzisiaj przedstawiam barszcz czerwony według przepisu mojej mamy. Przepis ten nie wymaga robienia zakwasu, a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jednym z najlepszych w mojej opinii sposobów na obróbkę termiczną buraków jest pieczenie. Pełne smaku, podkreślone octem balsamicznym smakują wybornie i świetnie sprawdzą się jako podstawa gęstej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zupa będąca w czołówce ulubionych zup moich dzieci W dodatku wyjątkowo zdrowa, dzięki właściwościom, jakie posiadają buraki czerwone. Uwielbiam uzyskiwać taki kolor zupy. Wyjątkowy, prawda? Bez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przepisu na domowy zakwas na barszcz czerwony. Barszcz czerwony na zakwasie na specyficzny smak, nieco przypominający sok z kiszonych ogórków i nie wymaga dodawania octu czy kwasku cytrynowego. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, stwierdziłam ,że przygotowanie buraczków w słoiczki na zimę jest tak prostą czynnością ,że podziękuję szacownym wytwórcom żywności modyfikowanej i konserwowanej, i zrobię je sama. Zawsze to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Aromatyczny barszcz czerwony... Czysty, klarowy, o bogatym kolorze i aromacie. Pachnący czosnkiem i majerankiem. Przygotowany na bazie buraków, cebuli i czosnku. Intensywnie buraczany, po prostu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chyba nie ma osoby która nie gotowała by barszczu na święta :) oto moja wersja postnego barszczu z użyciem domowego zakwasu z buraków, bez użycia suszonych grzybów. Składniki : 4 buraki czerwone 4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Najpyszniejsza jaką do tej pory udało mi się zrobić. Przypomina wprawdzie trochę naszą rodzimą ćwikłę z chrzanem, ale powiem śmiało, że ją jeszcze nieco przewyższa. Dzięki jabłku i cebuli? A może to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Konfitura, czy też chutney, jakkolwiek by to nazwać, jest to moje nowe odkrycie na oryginalny dodatek do pieczonego mięsa, a w szczególności dziczyzny i drobiu, zwłaszcza do gęsi. Do smaku tej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dużych oczkach i te drobne. Ciekawe które będą miały większe powodzenie. Składniki: 10 kg buraków czerwonych Ok. 150 ml octu 10% 4 - 5 łyżek soli kamiennej Ok. 7 łyżek cukru Ok. 90 gram chrzanu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chyba nie muszę już wspominać o tym, iż jestem fanką czerwonych buraków w każdej postaci, a szczególnie w postaci czerwonego barszczu. Tym razem proponuję Wam lekki, acz pożywny barszcz z ciecierzycą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dawno są już zjedzone w postaci botwinki, więc te kupne są dla mnie istnym wybawieniem. Koniecznie wypróbujcie bez żadnego gotowania, podsmażania i takich tam. W końcu mamy lato, niesamowite prawda? Zobacz więcej